Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya Buat Semua !

12:14 PM 2 comments


 




Assalamualaikum...
dah raya ? hehe..
oleh itu selamat hari raya buat semua.. 
Ampun Maaf di pinta...

Jemput Ke rumah !
Read More...


Sunday, August 28, 2011

Jumlah kematian menurun pada hari kelima Ops Sikap

12:12 PM No Comments




KUALA LUMPUR: Jumlah kematian akibat kemalangan jalan raya pada hari kelima Ops Sikap-24 semalam menurun berbanding Jumaat dengan mencatat 17 kematian, walaupun jumlah kenderaan bertambah di kebanyakan jalan-jalan utama di seluruh negara. 

Menurut Polis Bukit Aman dalam laman webnya, rekod kematian berikutan kemalangan jalan raya semalam hanya 17 orang berbanding 24 orang pada Jumaat.
Daripada jumlah itu, penunggang motosikal mencatatkan jumlah kematian tertinggi dengan 11 kematian dan masing-masing tiga kematian membabitkan pengguna kereta dan pejalan kaki.
Menurut kenyataan itu, tujuh kes kematian dicatat di jalan persekutuan, manakala jalan bandaran merekodkan enam kematian diikuti dengan satu kematian masing-masing di jalan negeri dan lain-lain jalan.

Sementara itu, sebanyak 9,108 saman dikeluarkan kepada pesalah trafik dalam operasi semalam.

Ops Sikap yang dilancarkan oleh Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Khalid Abu Bakar pada Isnin lepas bertujuan menyedarkan orang ramai mengenai pemanduan berhemah dalam usaha mengurangkan kadar kematian akibat nahas jalan raya pada musim perayaan akan berakhir 6 September ini. - BERNAMA

Sumber : Berita Harian Online
Read More...


Kutuk di Facebook undang padah : Lelaki maut dibelasah abang kenalan wanita

10:28 AM No Comments








Assalamualaikum.... wah.... dgr tajuk pon x best dah... facebook merupakan laman sosial yg popular gunalahia unutk kebaikan .... so napa sampai bergaduh ?  gaduh sampai mati la... dalam kes ni,,,, yg di baca di berita  harian, berpunca dari kutuk mngutuk hal keluarga... hihs3x... ingtan kepada pengguna facebook , sblm nak post apa2x tu fikir dlu... kita semua ada akal yg di kurniakan allah , guna la ia sebaiknya , untuk kebaikan bersama...



Ingatan kepada pengguna facebook :

  • Jgn kutuk mngutuk hal peribadi kerana ia isu sensitif

  • Jgn mempermainkan maruah  org dlm fb, boleh menaikan marah org



Oleh itu , berfikir sebelum bertindak.. nak baca lebih  KLIK SINI 







Read More...


Saturday, August 27, 2011

"Segmen Tambah Follower : Edisi Kuih Raya"

9:08 AM 6 comments




Assalamualaikum semua.... 
semalam sehari x updated blog... hari join segmen trus.. 
Nak Join ? 







Kuih raya kegemaran sepanjang zaman saya ialah....... : - 




Biskut Marble





Biskut Mazola





 Biskut Samperit


Read More...


Thursday, August 25, 2011

Kentut itu Busuk, Ingatlah orang tersayang

1:09 PM 3 comments










Assalamualaikum semua.. kali nak cita psal kentut... kentut wangi ka  busuk ?.. hehee,,, tepuk dada tnya hati.. hehee.. sbnrnya aku just nak bg taw... kentut tu mmg la bgus bunag angin tapi kena la bertempat kan ? x kan depan org ramai kita nak kentut... x beradab ok..... Tambah2x lg kentut bila org nak mkn.. klu korang semua rasa mcm mana ? hmmm mmg x suka betul la. klu da org mcm 2...






Dont feel free to " Kentut "..... kentut biar bertempat ok.... kadang2x.. sampai sesak nafas .. geram ... mmg sngt geram !... hahaa... aku cita ni based  pengalaman la.... huhuhu... Klu nak kentut tu.. usha2x la keliling ... hahah.... kdang2x da juga yg kentut tu.. lepas kentut tu tuduh org... taw pon malu... hahaa.... ok.. pa la aku ni dok cita sal kentut kan ? .... hmmm saja nak ingtkan semua.... Beradab la skit ok.... Pa2x .... Salam Lebaran...





Bukan x bagi kentut... tp bertempat la... ada akal... gunakan lah akal tu sebaik-baiknya....  OK.... cerita ini x da kena mngena dgn nenek belakang rumah korang.... renung2xkan... 



Read More...


Dalam Sujud CintaKu | Aku Takut hidup tanpa redha Mu

10:48 AM 3 comments







Assalamualaikum semua... 

Macam mana dengan puasa... ni sekadar renungan kita bersama... harap segala amalan kita diterima allah , aku berasa takut  kalau x di redhai allah... korang rasa mcm mana ? Cukupkah bekalan kita setakat ini ?
 HMMM... aku rasa sngt takut ....dan berharap segala amalan ku , di terima... Amin .... Cuba korang hayati lirik ni....  


" Dalam Sujud Cintaku
Fanaku di ulit rindu
 Getirnya cemas di kalbu
Takut  hidup tanpa redha Mu "


Segala  yg buruk semuanya datang dari aku , and segala yg baik semuanya datang dari allah S.w.t. 
Read More...


Wednesday, August 24, 2011

Wordless Wednesday #9 : Mati disepak kekasih Ibu

2:06 PM 3 comments




Assalamualaikum semua !...



Kami blogger prihatin... 






Read More...


Dalam Mihrab Cinta Menyentuh hati dan perasaan...

1:10 PM 6 comments








Assalamualaikum... aku menangis tgk cita nie... aku x taw la kenapa bila tgk citer indonesia yg islamic ni msti tersentuh , hebat lakonan nya,, walau pon cita ni tahun 2010 , tapi aku baru tgk tahun 2011,,,hehe apa2x pon cita mmg mmpunyai jalan2x cita yg menarik... Unsur-unsur dalam cita ni blh mngigatkn kita pada allah ,.pengucapan , lakonan .. sedikit pon x mngecewakan...  Cerita sngt mnyentuh hati dan perasaan.. Aku nak cita bnyk pon  nt bnyk sngt ... unutk sapa2x yg x tgk... sila la tgk..... Ok ni da gambar2x  dalam cita ni... Layan k....



Dude Harlino, Pelakon Utama, fitnah yg dasyat..




Asmirandah , Pelakon Utama 




Ibu yg merindui anaknya 




Pasangan secocok... 





Mencuri , kerana  tiada wang...




Si cilik... menyerikan filem..




Barisan Pelakon




Lakonan Terbaik




OK... Sampai sini saja...  

Read More...


Wordless Wednesday #8 : Maher Zain terbaik

12:02 PM 1 comments



Assalamualaikum..



Maher zain lagu2x nya mengasyikan... artis antarabangsa paling aku minat ! 
 
Read More...


Wordless Wednesday #7 : Inteam mempunyai gaya tersendiri

11:59 AM No Comments



Assalamualaikum....



Suara mereka... menusuk kalbu... 
 
Read More...


Wordless Wednesday #6 : Unic dengan pelbagai suara

11:56 AM 1 comments


 
Assalamualaikum...



Aku minat kumpulan ni dari kecik lg.. 
 
Read More...


Wordless Wednesday #5 : Shahiezy Sam semakin meletop !

11:54 AM No Comments



Assalamualaikum...



Semakin popular budak ni.... terbaik lakonannya,, 


Read More...


Wordless Wednesday #4 : Lisa Surihani yg comel

11:51 AM 2 comments



Assalamualaikum...


Lakonan yg semakin aku minati... 


Read More...


Wordless Wednesday #3 : Faizal tahir terbaik

11:48 AM No Comments




Assalamualaikum...



Persembahan yg x pernah mngecewakan... 
 
Read More...


Wordless Wednesday #2 : Mawi tetap world

11:44 AM 1 comments




Assalamualaikum....


Mawi tetap aku minati....  

Read More...


Wordless Wednesday #1 : Dato Siti Nurhaliza sentiasa Di hati

11:41 AM No Comments



Asslamualaikum...

Apa hang pa rasa... Biar gmbr berbicara... 

Read More...


Ya allah , Aku terima Ujian Mu ini

10:32 AM 4 comments








Assalamualaikum... aku baru sj terima ujian dar allah , penyakit lama dtg,kaki sakit "ghout" sakit nya x terkira la... nk jalan pon ssh , nak solat pon susah ... sakit mcm mn pon solat ttp kena wat.... ujian ni mungkin amaran kepada aku yg leka ni.....aku harap sngt dpt di sembuhkan dgn cepat ... Amin... Kepada smua doakan kesihatan aku... Terima kasih....  munkin ada hikmah di sebalik semua... ini...




" Allah sentiasa ada untuk kita " 
Read More...


Tuesday, August 23, 2011

Aku Di serang Si Penakut " Anonymous "

9:55 PM 15 comments








Assalamualaikum.... 

kali entry luahan perasaan...
Semalam aku terbaca kat shoumix aku... 
Dia kutuk entry aku.....
Fuhh..... Dah la kutuk pakai nama aku lak,
Dasar pengecut
Aku x kisah pon nak kutuk tp ,
bg la link blh aku  tnya sebab yg detail...
KAN  ? ntah apa2x.. 
Blh mntk tunjuk ajar..
ni dah wat taik,  tggal kat blog aku..
hish2x..... Rsnya ni first time..
X pa la..Aku amek sbg pngajaran 
kepada aku.... 
Tapi sedikit slow la nak updated... 
Patah semangat skit... 


Pesanan kepada " Anonymous " :

Klu nak kutuk , kutuk la elok
Komen biar yg berguna 
Komen yg blh mmbw perubhan 
Komen yg logik 
Komen yg mmbina

 ~ THE END ~ 

Mood.... Sedih..
Read More...


SEGMEN : KAMI BLOGGER PRIHATIN

1:06 AM 2 comments







Asslamualaikum...buat pertama kalinya aku Join segmen bersama  Ben Ashaari..... 
Segmen ini sebagai sokongan terhadap Kempen 
"  TABUNG KEMANUSIAN SOMALIA "


Nak Join ? KLIK SINI 



 " Hulurkan Tangan , Ringankan Beban " 


Jika ada yang berminat untuk menderma ,boleh ke laman ini : -
 http://irmblog.org/2011/07/serious-drought-in-somalia-affecting-livelihoods/ 


" Yang berat sama di pikul , yang ringan di jinjing bersama "  




Read More...


Monday, August 22, 2011

Remy Ishak bertumbuk kerana Maya !

10:45 PM 8 comments


 Remy Ishak


Assalamuaalaikum.... semua shat kah ?
Ni aku nak cita skit ni,
aku ternampak remy ishak bergaduh
kerana Si Maya karim ..fuhh !...
Terkejut aku bila tgk... 
 nak taw sebab apa ?
Ini semua kerana cinta...
X percaya ? 
Tengok gambar ni aku sempat snap...


|
|
|
|
|
|
|
|
 | 
|
V



Ok... Sekarang Percaya x ?
Hehe.. dia gaduh dalam cerita "CUN"
sebab maya... hehe 
Jgn marah k... 
Sngt dasyat dia gaduh... hehe 
Hangpa semua pernah tgk cita ni ?
Best oooooo....

Jom tgk cita ni lepas baca entry ni..
Terima Kasih kerana singgah ! 


Read More...


7 Makanan dan Minuman yang membuat anda cepat tua

2:36 PM 11 comments




  



Assalamualaikum aku just nak  shared bnda yg aku baca n aku  ringkas kan...

Ni dia 7 makanan dan minuman yg boleh cepat tua ...


1.  Minuman Berkabonat
2.  Sosej (Hotdog)
3. Kopi
4. Kerepek dan Kentang
5. Pastri  
6. Danging Merah
7. Nasi putih dan Roti Putih


Todiaaa... aku pon mkn semua bnda 2... 
Untuk penjelasan KLIK SINI

 
Read More...


Tips Pendidikan Seks Pada Anak

12:10 PM 2 comments









Assalamualaikum semua.. tips ni adalah penting unutk kita mngelakan diri kita, tertutamanya anak2x daripada terjebak dalam lembah maksiat , lembah kehinaan... Untuk mendidik anak-anak kita , kita kena mndidik dari umur seawal 3 tahun. Kita pelu mncorak anak kita dari usia muda..ni aku baca beberapa tips pendidikan seks daripada tips.com.. Untuk di kongsi bersama-sama, di harap maklumat ini dapat membantu kita semua dalam mndidik anak-anak. Tak kira la,yg dah berkahwin ataupun yg belum berkahwin.Sebar-sebarkanlah yerr...



Tips Tepat  Pendidikan Seks Pada Anak :-


1. Usia 1-4 Tahun. Mulai memperkenalkan anatomi tubuh. Kenalkan, “Ini hidung, ini tangan, ini payudara,…” Jelaskan bahwa anak lelaki  dan perempuan diciptakan Allah berbeza, masing-masing dengan keunikannya sendiri.

2. Usia 5-7 Tahun. Rasa ingin tahu anak tentang aspek seksual meningkat. Mereka akan menanyakan perbedaan organ-organ dirinya dengan orang lain. Orang tua diharapkan menjelaskan hal ini dengan sabar dan komunikatif.

3. Usia 8-10 Tahun. Anak sudah mampu membezakan dan mengenali hubungan sebab-akibat. Orang tua sudah bisa menerangkan secara sederhana proses reproduksi, misalnya tentang sel telur dan sperma yang jika bertemu akan membentuk bayi.

4. Usia 10-12 Tahun. Anak sudah mulai memasuki pubertas yang ditandai dengan perubahan fizik dan ketertarikan pada lawan jenis. Inilah saatnya orang tua menanamkan pendidikan seks secara lebih faktual dan terbuka.

Sumber : TipsAnda.com 
Read More...


Sunday, August 21, 2011

Kad Raya OH ! Kad Raya !!!

2:44 PM No Comments



Asslamualaikum... 
nak cita tadi aku bosan n then tgk balik kad raya lama2x n buat  stastistik.Jom tgk !

Stastistik Kad Raya Aku...Bermula dari tahun 2004 , semasa Tingkatan 3.


2004 : 2
  2005 : 10
  2006 : 14
2007 : 4
2008 : 3
2009 : 0
2010 : 0
                   2011 : 1
hingga sekarang 

JUMLAH KAD RAYA YG TAK DI HANTAR : 14

JUMLAH KAD RAYA YG DAPAT 2004 - 2011 : 34 Keping

Ulasan : 

2004 : Masih x kenal lg dunia... masih x matang tu yg dpt skit
2005 : dah kenal apa itu erti sahabat 
2006 :  dah pandai untuk menghargai sahabat
2007 : Form 6 ,  budaya kad raya makin pupus
2008 : Masuk dunia moden kad raya by Facebook
2009 : Masuk Uitm , org x layan dah kad raya
2010 : Zaman makin canggih , da application untuk send kad raya
2011 : Cuti 4 bulan ada yg rindu nak bg kad raya tu yg dpt satu..

Secara keseluruhanya, aku dpt 34 keping kad raya .. mmg jumlah yg sikit tp 
aku rasa seronok bila dpt kad raya , kenikmatannya...
 14 Keping kad raya yg masih kosong , x bertuan.. may be satu hari aku akan guna juga... 
 So, rindu nak dpt kad raya...sapa nak bg ? hehe
Read More...


"First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia"

1:09 PM 1 comments


Assalamualaikum semua !
Aku join GA by Tengkunizam, Harap2x menang la
Amin...


Nak Join  ?  KLIK DI SINI


Hadiah apa teringin nak  menang ? 

Ni dia......$$$ 



Wang tunai RM 50 tajaan Asfandi Ahmad, aku harap menang la yg ini
wish me luck k !  


 Kawan yang di Tag :  


 
Read More...


''Kuih Raya Pilihan Saya''

11:13 AM 3 comments



Asslamualaikum... 
ok kali ni aku join segmen kuih raya pilihan saya.. hehe

Nak join ?  KLIK SINI 



Kuih raya pilihan :


Biskut Mazola


Suka sngt kuih ni.. sejak dari kecik sbb mak buat sedap.. n bila mkm rasa crunch2x... fuhh... sesuai untukdi hidang di hari raya..



Kuih Samperit 


Kuih aku suka sebab mm gsedap semua kiuh yg aku suka semua sedap.. Kuih sngt cantik ! ayu lg..hehee...tgh ceri merah sesuai bg kat kekasih.. merah tanda cinta .. hehee 



  Biskut Marble 


Wah kuih ni sapa x tertarik.. dari rupa n bentuk dia.. mmg  sedap bila mkn lagi la sedap.. aku suka tgk corak yg da kat atas 2... hehehe.... sedap la ! 



 OK... Sampai sini saja... sbnrnya mmg bnyk kuih yg suka tp ni top 3 pnya.. hehhee.. ok enjoy....ni dua org yg di tag





Read More...


" SEGMEN KIBARKAN JALUR GEMILANG DI BLOG ANDA ! "

8:33 AM 3 comments


" Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ke -54 " 



Asslamualaikum semua !... kali aku join  segmen ni , segmen kibarkan jalurkan gemilang di blog anda, di invite oleh  Mr. Right  Terima kasih daun keladi... Rules segmen ni  mudah saja... oleh itu aku sukanya untuk join.. n di tambah pula dgn rasa cinta aku pada Tanah Air... Malaysia...Ok oleh itu marilah bersama-sama kita memeriahkan segmen ini... 


Nak join ?  KLIK DI SINI 


"Saya bangga Menjadi Rakyat Malaysia Kerana........................... 

 TEMA 2011 : " Transformasi Berjaya Rakyat Sejahtera "

 " Saya bangga Menjadi rakyat Malaysia kerana malaysia merupakan satu negara yg unik kita boleh menyambut semua jenis perayaan bersama-sama. Walaupun kita Berbilang kaum dan agama , tetapi kita tetap hidup dalam keadaan yang aman dan damai serta harmoni. Selain itu juga saya berbangga menjadi rakyat malaysia kerana negara kita akan menyambut ulangtahun kemerdekaan yg ke -54,bermakna sudah 54 tahun kita merdeka. "


Alhamdulillah selesai juga.. itu saja dari saya Mr. Right , terima kasih kerana buat segmen ini, teringat masa Zaman amek STPM, dulu . huhu... Tulis panjang gila.. ni  pon x pangjang lagi...Apa2x pon..Selamat Menjalani Ibadah puasa , Selamat Menyambut Hari raya aidil fitiri  dan Selamat menyambut ulangtahun Kemerdekaan yg ke - 54. OK, nak tegaskan kat sini , segala peulisan di atas adalah dari saya , tidak ada istilah  "copy n paste ". 


Jom hayati lagu ini : 

31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

(Sumber : liriklagu.com) 


OK di sini saya tag 3 bloggers  





" Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke -54 " 






Read More...


Saturday, August 20, 2011

"SEGMEN : BLOG GUA BERAT TAK?"

9:03 PM 7 comments



Assalamualaikum...
Aku join segmen ni nak join ?




 Enjoy ! Selamat Mencuba !
Read More...


Wahh header flash

5:57 PM 3 comments



Assalamualaikum... kali ni aku join contest menang
 header flash , aku harap blh mng !


Saya suka blog sampan kertas dan tutorialmalaysia kerana :

OK... Untuk memudahkanya saya komen satu persatu bermula dgn :

Sampan kertas :

Pertama suka blog ni ? , msti la sbb cepat loading ! mmg aku suka blog  yg cepat loading , 
Selain dari tu blog ni mmpunya tutor yg berguna n boleh mmberi bnyk manfaat kepada blogger 
dan juga pelawat dalm blogg ni juga... Selain daripada itu , penggunaan warna, sngt seimbang 
aku suka blog yg da 2 - 3 warna ja, x perlu bnyk2x mcm blog sampan kertas ni... Kalau letak bnyk warna mmg serabut tp blog sampan kertas ni mmg  terbaiklah... warna hitam, my fav...Input2x dlm blog ni terdiri drpd pelbagai label, yg sesuai untuk semua golongan masyarakat.. dan yg paling penting aku suka header dia ! mmg menarik la... cute ,, simple but nice... aku rasa itu ja.... tp blog ni mmg cool la..... Caiyokk.. Sampan kertas...


Tutorial Malaysia : 

Seperti yg aku ckpkn untuk sampan kertas blog tutorial malaysia ni pon nng nak loading aku suka itu,  selain dari itu terdapat pelbagai tutorial untuk mnghias blog.. aku suka... dan aku yakin rmi juga blogger yg suka dgn tutorial tu, bkn semua blogger taw semua tu so tutorial malaysia ni sesuai unutk di jadikan rujukan oleh semua blogger.. dan dlm tutorial malaysia kita juga  boleh dapat direct link ke apple , goggle , microsoft n yahoo news... sngt bermanfaat kepada semua , bkn sahaja kpd blogger tp , kpda semua visitors...  


OK, Itu saja pendapat aku , kenapa aku suka sampan kertas n tutorial malaysia...
OK.. harap blh mng !.... 

Read More...


Jangan Sombong Berpijak Di bumi Allah s.w.t.

5:17 PM No Comments




            



  Assalamualaikum.. aku nak cita kisah ni ... 
Ni kisah ni aku ingt masa drama tv3...
 ok renungkan yerr...


Dialog antara si kaya n peminta sedekah


Si Peminta Sedekah : Encik mnta tolong ? minta tolong

Si kaya : Kamu ni keja lain ada , p la wat .

Si Peminta sedekah : Saya sakit , saya x mampu

Si kaya : Baiklah, nah 10 sen , saya ikhlas ni

Si peminta sedekah : Terima kasih (dalam hatinya, ya allah, kedekutnya,sedih sekali )


*******************************
Beberapa bulan kemudian , Si kaya di uji oleh allah , segala
harta dan perniagaan hilang dlm sekelip mata dia pon mnjadi 
miskin papa kedana dan merayap2x meminta sedekah pada suatu hari .....

 ******************************* 

Si Peminta sedekah yg dulunya miskin kini dah mnjadi kaya, bertemu dgn si kaya yg angkuh kini mnjadi peminta sedekah..


Si kaya : Minta sedekah cik.. tolong..

Si Peminta Sedekah : nah 10  sen ikhlas ni.....

Si kaya : terfikir sejenak.. tentang kisah lampaunya.. 


Tammat....


Moral cerita ini , jgn lah kamu angkuh dan sombong berpijak 
di Bumi Allah S.w.t. yg perbuatan jahat akan di balas dgn jahat...


Renungan Di bulan ramadan.... 
 
Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger