Saturday, June 25, 2011

Masa lalu

12:18 AM 2 comments











Assalamualikum...... hehehe... sbnrnya aku tgk2x gmbr tiba2x terjmpa gmbr masa aku form 6 di SMK.KELADI , waktu muda2x waktu kurus hehehee..... sngt indah saat itu..... zaman yg ceria aja..... hidup tenang hehee.... kwn best !!! hehehee.... sbnrnya sekolah salah satu tmpt yg amat best ... sapa yg masih bersekolah.... manfaatkn peluang itu sebaiknya.... Kisah zaman sekolh ni mcm2x kisahnya... aku dulu pengawas kat sekolah ,  bendahari , pegang duit ni ssh , jd amanah org ni ssh hehehe.... smpi kena sorok2x duit takut hilang..... x sangka aku blh jd  bndahari... tp pengalaman mcm tu la aku praktikan smpi masuk U....Sekarang aku mmg x leh pasif .. aku msti kena aktif.... aku suka wat keja2x sukarelawan nie hehehee.,.. best oooo.... pngalamn tu..... bknsnng nak dpt kan ? hjeheheee... sbnrnya aku just nak sahred gmbr yg aku jumpa tu... rindu kwn2x bila tgk blik heehhee....... Oh , sekolahku kau amat ku rindu,...... 








Hahahaha,,, kurus,,,, form 6




Hehehe,,,, time pengawas rindu saat ini...





Ha,,, Ni ms kelas km menang... kelas terceria bulan kemerdekaan,....





Ni aku dok study rajin x ???





wah,,,,, rindu !





Gelak !





Melancong time !





Aku wat pa nie... che na...





hehehe zaman muda2x..... 





wei aku kah nie ?





Bersama ketua pengawas...





hehehe,,,,, 





Aku n kown,,,,,,,,,,,,





Aku n puga.. SEE u di ipt...








Di smk keladi lah aku mndpt tiket untuk  ke Uitm,.....



OH SEKOLAHKU !


Bertahun lama aku meninggalkan
Laman sekolah yang penuh kenangan
Memori indah mengusik di jiwa
Suka dan duka dalam memburu cita

Masih terbayang kenakalan teman
Usik-mengusik bersenda gurauan
Kini setelah kita berjauhan
Semuanya itu menjadi kerinduan

Tetap segar dalam ingatan
Kali pertama berkenalan
Senyuman mesra menyimpulkan tali persahabatan

Hingga kini masih ku simpan
Kata semangat buat bekalan
Pesanan guru menyalakan obor pendorong kejayaan

Dan di sinilah tempatku berlari
Jatuh tersungkur bangun kembali
Biar di ranjau onak yang berduri
Segalanya tak ku peduli

Terkadang cinta jadi permainan
Namun di situ ku temui iktibar
Makin ku sedar erti kehidupan
Tak semudah yang difikirkan

Kau sekolahku kau amat kurindu
Tempat bermula ku menimba ilmu
Jasamu guru mendidik daku
Namamu harum di dalam ingatanku
You are my lovely school
I love you I miss you



Itulah,,, secebis kenangan dari SMK KELADI.... heheh.... rinsu sekolah cikgu2x semua..... 

BYE  !  JUMPA LAGI DI LAIN CERITA !!





























Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger