Wednesday, September 9, 2015

Bawa anjing dalam troli supermarket lagi ?

1:51 PM No Comments

SHAH ALAM - Sebelum ini, lebih 500 troli di pasar raya di Pletong terpaksa disamak ekoran dua orang wanita membawa anjing di dalam troli ketika membeli belah kini perkara serupa turut dikatakan berlaku di sebuah pusat membeli-belah di ibu negara.

Sebuah perkongsian oleh seorang pelayar yang menggunakan nama Muhammad Senyum di laman Facebooknya menunjukkan seorang pengujung membawa seekor anjing di dalam troli menjadi viral.

"Bawa anak anjing dalam troli supermarket," tulisnya dalam Facebook.

Sementara itu, Tesco Malaysia berkata, mereka akan membesarkan saiz papan tanda larangan membawa haiwan di semua 53 pasar rayanya di seluruh negara berikutan kontroversi dua orang pelanggan membawa seekor anjing menaiki troli di Tesco Extra Plentong di Johor Bahru, Johor pada Jumaat lepas.

Read More...


Hang pasaipa ?

1:39 PM No Comments

Hang pasaipa ? 

Assalamualaikum semua, harap semua sihat.. Sejak dua menjak ni aku perhati ja, kebanyakkan Kereta mewah ni susah sangat nak bagi signal ! hang pasaipa ? tak nak guna signal tu buang ja jauh-jauh jangan menyusahkan orang. 

Satu lagi duduk di KL ni kena hati-hati juga sebabnya semua bawa keta macam jalan tu dia yang punya! hang pasaipa ? jangan susahkan orang lain boleh dak ? bukan sahaja susahkan orang lain, malah membahayakan pengguna jalan lain. 

Ada lagi satu masalah pengguna jalan raya di Malaysia, suka sangat guna lorong kecemasan, korang tak fikir ke kalau masa tu, ambulans nak lalu nak bawa orang untuk berubat, macam mana dia nak lalu nanti ? kesian la, fikir sama ok ! 

Kesimpulannya, jangan penting diri sendiri, ingat, bukan kita jer pengguna jalan raya, fikir sama keselamatan orang lain. 
Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger