Saturday, March 31, 2012

Kelantan Kekal Pendahulu liga Super 2012 | Ranking Terkini Liga Super 2012

11:16 PM 1 comments






Assalamualaikum.. wah ! Tahniah kelantan Menang besar malam ini  5 - 1 ! menentang Felda United. Gol di jaringkan oleh Nwoha (2 gol) manakala 3 gol lagi masing - masing di jaringkan oleh Farhan, indraputra dan Badhri Radzi, manakala gol saguhati Felda di jaringkan oleh Azrul Ahmad. Dengan keputusan itu kelantan Berjaya mengekalkan kedudukan di tempat pertama di dalam liga super 2012. 



Indraputra gembira menjaringkan  gol untuk pasukan kelantan ...


Kedudukan Terkini Liga Super 2012, sehingga 31 Mac 2012 : -

(Sumber : www.kelantanFA.com)



Read More...


Surat Untuk Awak

9:52 PM No Comments




Assalamualaikum, saya ada sepucuk surat untuk awak :)





Read More...


Kuasa Allah : Obor - obor

9:37 PM No Comments





Bukti kekuasaanNya. Yang bercahaya biru itu ialah obor-obor yang terdampar di pesisir pantai di Jepun.Sungguh indah bukan?Kagum sungguh..








Read More...


Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS)

5:47 PM No Comments




Assalamualikum.. Just nak shared gambar ni, nampak cantik ja ! Gambar ni , masa p lawatan kat PPAS, Selangor , A wonderful library ! Wajib kunjungi ! :)




Batch Julai 2009, KIM 224 ,
Fakulti Pengurusan Maklumat, 
 UiTM, Kedah .




Read More...


Kisah Uno Bersama mereka

4:44 PM No Comments





UNO :)


Assalamualikum... semua sihat ka ? sebenarnya nak cerita sikit ttg aktiviti hari ni ! Berlakon n UNO, haha.. sebenarnya bkn lah nak berlakon tp , just nak wat publicity, untuk subject Marketing, Puan Firdaus (our lecturer), Lokasi pengambaran di taman lembah bujang.. Berlakon x sampai pon 10 minit, tapi main UNO yg lebih2x hahaa... alang2x dah bawa kad UNO tu...  penat berdiri sejam lebih jugak la. Best jugak men UNO walaupon first time, Kami pon dah last sem, insyallah, huhu.. Lepas ni semua bt hal masing2x kan ? pa2x pon... gembira la hari ni.. haha.. Nt kita main kat tupah pula.. Insyallah :) ....



Dari kiri : Kak zati, max, kak ifa,safiah , aku, aidel, fadil, ain. anisah dan kak ita sedang bermain UNO.. haha..




Eh dah besar larr ! Kak zati, kak ifa dan Ain  :)




Orang2x.. dewasa bermain di taman permainan, fadil, zul , aidel, max dan John (JR)




Kami Pelajar KIM224, Semester 6 ! 




Read More...


KEDAH Menang ! : Kedudukan Terkini Liga Super 2012, sehingga 30/3/2012

12:10 AM 2 comments






Assalamualaikum.. wah.. kawan2x malam kedah menang besar ! 3 - 0, 2 GOL sumbangan Amidan Mohamed, dan satu gol lagi jaringan sendiri oleh pemain perak.. Syabas dan tahniah di ucapkan kepada  pasukan kedah !. Kemenangan itu sekali gus melonjakan  kedudukan pasukan kedah di tempat ke -9 , secara keseluruhanya... 


Ini adalah kedudukan terkini sehingga 30/3/2012...

( Sumber : fan page kedah )




Amidan Mohamed ..


" Biar jasa jadi kenangan "




" KEDAH DARUL AMAN DI HATIKU "




Read More...


Friday, March 30, 2012

BBQ Percuma ! di Hari Jummat

11:40 PM No Comments





BBQ :)


Assalamualaikum semua !... hehee... alhamdulillah rezeki malam ni, tiba2x ade junior call , fadil, soh mkn bbq percuma kat tupah.. aku apa lagi dgr percuma ON ja.. ! hehe.. pelik jugak tiba2x kan? tp p ja.. hehe.. mmg mkn smpi kenyang la.. hehhee... Thanks to, Ana n zatiey yg pggil senior2x ni.. kepada zul yg bw aku n padel.. hehe,.. klu da cm 2 pnggil la lagi.. hehehe... 



Zatiey dan kawanya ..




Mencari ayam !




Zul, kenyang sngt ...




Ni dok bakaq ka, tangkap gmbr ja..




Rajin..padiaq, dok bakar..




Ni.. aku konon2x ja bakar nie..




TQ, invite us !




Read More...


Kembar Aaron Aziz ? : John Redland (JR)

11:26 PM 2 comments




Assalamulaikum.. wah excited aku nak tulis cita ni.. tadi aku dok men fb, tiba2x.. jumpa kembar aaron aziz ! serius x SAMA langsung hahaa... nama dia JR ( John Redland )  bukan nama sebenar.. hehe,.. nama sebenar Muhamad Faris b. Che hamri , asal tanah merah kelantan. hehe..  Nak tgk  kembar aaron aziz ? tengok bawah !



JOHN REDLAND (JR)





Sama tak ?   : (



Read More...


UK Education

11:14 PM No Comments




Assalamualaikum semua ! wah penat la.. baru balik dari UK.. hahaha.. jeles x ? sebenarnya bkn UK.. tapi penang cuma ni da fair , UK education, belajar kat UK.. mmg teringin tp berserah pada rezeki la.. kami satu kelas p UK education  fair ni, kat Hotel Gurney, Penang... wah.. mmg aku p tgk ja la.. english aku ni excelllent sngt hehee.. tapi bgus la da fair cm ni.. mmberi pendedahan kepada org ramai mngenai UK education.. Pa2x pon kat mana3x pon blh blajar asalkan kita rajin. Betul x ? hehee... Selamat Belajaq ! 


Read More...


Berskuba di Tupah

11:08 PM 1 comments







Assalamualikum... weh !..  sihat semua !.. hahaa... da skit cerita hari ni.. hehe.. td aku  p berendam di tupah, berendam, bkn berenang k ... hahaa.. aku bkn reti berenang , tpi suka men air.. Best la berendam.. tapi mmg teringin nak berenang huhuhu.. sapa nak ajar aku ? nak jadikan kisat td.. ramai nak  ajar aku, abe hensam, john redland, adek tough faris, penyelamat, safwan dan naim... haha.. tapi x blh jugak !.. geram betul.. tadi pula aku dapat satu luka.. bwh tapak kaki .. fuhhh.. masa kena mmg sakit tp control macho..  ja.. hehehe..  dalam juga luka.. huhu.. maklumlah malang tak berbau kan ?.. apa2x pon mmg seronok la.. lama x mandi air terjun nie.. hehe.. Thanks to, faris. amek aku,.. hahaha.. nt ajak aku lagi k... Nt sapa2x nak p tupah ajak la aku, hehe.. k !



Read More...


Kisah 60 sen di Penang

10:30 PM No Comments






Assalamualaikum semua !.. lam x bercerita.. kali ni just nak shared pengalaman masa aku p Penang ari 2... hmmm.. sehari dok kat penang... Kisahnya mcm, dalam suatu bas... tiba2x mak cik yg bawa bas tu.. pggil india tu.. " Hey ! u yg baju biru tadi u ckp nak berhenti kat mana ntah aku x ingt.. ni sudah lepas " pas india tu ckp,  i terlepas la... mak cik tu ckp, u jgn ingt saya tunggul , bodoh kat sini saya cam la... ! wanita india tu ckp, 60 sen pon nak bising , mcm la org x blh bayar... huhu.. itu lah kisahnya ..paham x ? moral of stories, jgn cuba menipu drebar bas.. hahaa... setakat  60 sen bayar ja.. hehee... OK.. semoga anda hepi hari ni !



Read More...


Hukum Ciptaan Manusia

12:18 PM 2 comments





Assalamualaikum.. Ini untuk renungan Bersama, Hukum ciptaan manusia...



Tak perlu kau meragui
Andai teguh keimananmu
Pasti bahagia menanti
Di akhirat yang abadi

:)


Read More...


Thursday, March 29, 2012

MENTOR 6 : BIODATA ANAS MENTOR 6 / 2012

3:25 PM No Comments






Anas Bin Ridzuan. Berumur 23 Tahun. Dilahirkan pada 17 Januari 1989. Berasal dari negeri Perak. Hobi saya pada masa lapang adalah bermain futsal dan menyanyi. Saya berkebolehan dalam mencipta lagu, berlakon dan mengarah teater kerana saya menerima pendidikan dalam bidang seni teater di UITM, Shah Alam. Saya bercita-cita untuk menjadi seorang penghibur serba boleh dan versetile. Selain itu, saya bersyukur atas kurniaan bakat seni yang ada dalam diri saya dan saya berharap agar masyarakat umum dapat menerimanya (Sumber : Page MENTOR 6) 










Jangan Lupa Undi ANAS MENTOR 6 !






Read More...


Monday, March 26, 2012

MENTOR 6 : Anas Pilihan Juri

12:40 AM No Comments





ANAS MENTOR 6


Assalamualaikum.. Mentor 6, telah kembali menghangatkan kita semua.  Mentor 6 akan meyaksikan lebih banyak persaingan kerana  ke semua peserta Mentor 6 adalah yang terbaik. Tapi aku mempunyai pilihan sendiri dan ini sekadar pendapat aku. Sebenarnya dari konsert pengenalan lagi aku dah suka dengan persembahan protege Faizal Tahir, iaitu anas, dia menyanyikan lagu seolah - olah dia sedang bercerita oleh sebab itulah mesej lagu itu sampai kepada Semua penonton. Baiklah pada minggu pertama, konsert pertama Anas telah menyanyikan lagu  ' Kau di hatiku ' nyanyian yang sungguh bertenaga, superb ! Awesome ! lah... HEHE.... Persembahan yang memukau itu sekali gus telah mengangkat Anas selaku juara Kumpulan A dengan 79% secara keseluruhannya  bagi minggu yang pertama ini. Dan apa yang aku harapkan ANAS akan menjadi Juara Mentor bagi Musim Ke - 6. All the best untuk semua peserta. 



Anas  Ketika Persembahan  Konsert Pengenalan  Mentor 6...




Anas dan Faizal Tahir Bergabung !





Anas dan Faizal Tahir !




Konsert Pertama yang Memukau ...




Bakal Juarar Mentor 6 !




Di Harapkan Persembahan yang  " Awesome " lagi pada Konsert Minggu ke - 2






Read More...


Sunday, March 25, 2012

MENTOR 6 : KEPUTUSAN PENUH KONSERT PERTAMA MENTOR 6/ 2012, KUMPULAN A | ANAS JUARA MINGGU PERTAMA

11:42 PM No Comments






Assalamualaikum semua.. baru sahaja tadi kita menyaksikan konsert Pertama, yang telah Di menangi  oleh Anas, Protege kepada faizal tahir, selaku Juara  Kumpulan A, bagi minggu yang pertama, memang tak dapat di nafikan persembahan memukau anak didik faizal tahir ini, telah menarik perhatian Juri pada minggu ini. Tidak kurang hebat juga persembahan tisha dan Ana untuk pusingan pertama Kumpulan A. OK.. ini adalah keputusan Penuh bagi konsert Mentor Pusingan  Pertama Kumpulan A : -



Juara Minggu Pertama Mentor 6 Kumpulan A,  

Anas 

Juri Awam : 17
Juri Profesional : 45
Undian : 17

Jumlah : 79 %





Tisha 

Juri Awam : 14
Juri Profesional : 33
Undian : 8

Jumlah : 55 %






Ana 

Juri Awam : 19
Juri Profesional : 27
Undian : 5

Jumlah : 51 %


Tahniah Kepada ANAS, sememangnya Anda Terbaik ! Jumpa lagi di konsert  Mentor Kumpulan B, pada minggu Hadapan ! 







Read More...


MENTOR 6 : BIODATA PESERTA PROTEGE MENTOR 6 /2012

11:15 PM 1 comments






Assalamualaikum... WAH.. terlambat sudah...kali ni nak introduce Protege bagi mentor musim ke enam !  tahun 2012, walaupun dah seminggu konsert pengenalan berlangsung tapi aku nak perkenalkan juga... Jom kenali mereka !





Sebelum itu ni adalah antara mentor musim ke -6 2012, Adam, Faizal tahir , ferhad, Ramlah ram, ogy dan Ella...


OK.. ni dia .. Protege MENTOR 6/ 2012



Protege Faizal Tahir
Nama : Anas Bin Ridzuan
Nama Samaran : Anas
Asal : Perak
Umur : 23 tahun
Pendidikan : Ijazah Filem, Teater dan Animasi UiTM
dan aktif dalam teater bersama Dewan Bahasa dan Pustaka







Protege Ramlah Ram
Nama : Ana Syuhada Noor Asram
Nama Samaran : Ana Syuhada
Asal : Shah Alam
Umur : 21 tahun
Pendidikan: Diploma Muzik (Vokal)






Protege Ella
Nama : Puteri Caroline Mohd Kamel
Nama Samaran : Caroline
Asal : Tanah Merah, Kelantan
Umur : 20 tahun





Protege Adam
Nama : Abdul Kadir Haji Unding Lana
Nama Samaran : KJ
Asal : Kota Kinabalu
Umur : 24 tahun
Pengalaman : Showdown 2010 dan 2011, Borneo Crew
dan Borneo Soul Breakers






Protege Ogy @ Fauziah Dato’ Ahmad Daud
Nama : Noor Nazatul Farahin Mohd Hussin
Nama Samaran : Zatul
Asal : Bedong, Kedah
Umur : 23 tahun




Protege Ferhad 

Nama : Tisha
Asal : Kota Baharu, Kelantan 









Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger