Tuesday, December 31, 2013

Imbas Kembali 2013

6:30 PM No Comments







Assalamualaikum semua, tinggal beberapa jam saja lagi... kita akan meninggalkan tahun 2013. Apa yang terjadi dalam tahun 2013 ? kalau saya nak cerita dari awal januari sehingga disember memang sampai ke bawah la entri ini. Apa yang terjadi dalam tahun 2013? banyak juga perubahan.. Perubahan yang paling ketara ialah berat badan turun 30Kg. Ini kenangan manis. Selain itu, Jodoh ? belum sampai lagi. Kerjaya memang masih terumbang- ambing lagi. Tak tentu. Apa yang terjadi selama tahun 2013 telah banyak merubah kehidupan saya. Cara kehidupan, memang berubah, sebab tinggal di kota, bandar sunway. Banyak karenah, banyak perangai. Tapi itu semua menyeronokan. Sebenarnya terlalu banyak yang berlaku dalam tahun 2013. terlalu banyak sehingga tak mampu nak ceritakan di sini. Apa yang saya harapkan buang yang keruh, ambil yang jernih. Di harapkan tahun 2014 memberi harapan baru, peluang baru dan kenangan baru. Selamat Tinggal 2013. Selamat Datang 2014. 


Read More...


Wednesday, December 18, 2013

What's On your mind ?

9:50 PM No Comments






Assallamualaikum and hey everyone ? hopefully all of you stay healthy.. Actually today i just want to share with all about something that always happen to our life... Actually its related to FACEBOOK.. Everyday we log in to facebook account.. and the first thing that we can see is.. at the top of fb layout . "Whats on your mind ? ". Whats on your mind now ? Everdays a billion people update what happen to their life. starting on morning until night ...  Because what ? because they or we love to share with others.The problems that always happen is some people are not really like about what we update. Who cares , right ? because facebook its FREE !!! so just ignore it. From now, if you want to update your status on facebook .. Just DO IT ! . actually im really love to read all the status form my facebook friends.. So, keep it up.. and stay cool !. Thumbs up ! to all of you.. Stay visit my blog... have a nice day .. 


Read More...


Sunday, December 15, 2013

Jodoh Pasti Bertemu

8:45 PM No Comments






Assalamualaikum, siapa jodoh aku ? kita sendiri tidak tahu... Jodoh, Ajal, nasib kita.. di masa hadapan.. apa yang boleh kita buat hanyalah berdoa dan berserah kepada allah s.w.t. Apa pon aku harap dapat jodoh yang terbaik yang boleh membimbing aku kejalan yang benar jalan yang di redhai allah.. :) amin.. 


Read More...


Ustaz Azhar Idrus mu tunggu aku datang 2013

8:23 PM No Comments






Review cerita ini : Best penuh pengajaran dan keinsafan... Sentap pon banyak jugak... Sesuai di tonton oleh semua lapisan masyarakat..  " Kamu boleh janji yang esok kamu boleh jumpa saya ? " :) 


Read More...


Biodata Penuh Rozaimi Abdul Rahman 2013

8:10 PM No Comments



Biodata Rozaimi 2013






Rozaimi Abdul Rahman


Read More...


Thursday, December 5, 2013

Fast & Furious 7 Trailer

9:23 PM No Comments


Just watch ! :'(



Read More...


AMAR - Macam Cantik Jer

9:13 PM No Comments


Assalamualaikum, Jom hayati lagu nie :) Best ! Insyallah.. 



Read More...


Paul Walker Dies car crash - Footage of Paul Horrible car Accident [Pors...

8:57 PM No Comments


Paul Walker in Memory 




Read More...


Diet Rasulullah

8:54 PM No Comments



Assalamualaikum. Jom check out, sumber medikTv




Read More...


Tuesday, October 15, 2013

Pembunuhan Paling Kejam di Dunia yang anda tidak pernah tahu

8:08 PM 1 comments



Assalamualaikum, mungkin anda sudah tahu tentang kes pembunuhan paling kejam di dunia, Saya yakin dan pasti ini kes yang di sembunyikan dan Paling kejam yang belum anda tahu !, Amaran keras untuk sesiapa yang mempunyai sakit jantung, Darah tinggi dan penyakit kronik yang lain untuk melihat gambar ini. Kes ini memang sangat kejam pembunuhan beramai-ramai tanpa belas kasihan. Untuk melihat gambar sila skrol kebawah ...  

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



Sangat Kejam ! Inilah Pembunuhan paling kejam di dunia ! Like kalau Setuju :)



Read More...


Monday, October 14, 2013

Salam Aidil Adha [10 Dzulhijjah 1434, 14 Okt 2013 - Selasa]

9:31 PM No Comments





Assalamualaikum semua, Esok kita akan bertemu dengan Hari Raya Aidil Adha, Insyallah. Semoga kedatangan Aidil Adha dapat memberi kita untuk mengenal erti sebenar pegorbanan. Insyallah. Salam Aidil Adha.. 

Read More...


Sunday, October 13, 2013

Kelebihan Puasa Hari Arafah [9 Dzulhijjah 1434, 14 Okt 2013 - Isnin]

9:45 PM 1 comments






Assalamualaikum, Insyallah, jika di berikan kesempatan kita akan bertemu dengan hari Arafah iaitu pada keesokan hari bersamaan 9 Dzulhijjah 1434, 14 Oktober 2013, Hari Isnin. Apa itu puasa arafah ? Puasa arafah adalah puasa untuk golongan yang tidak mengerjakan haji, iaitu bagi bukan jemaah haji. Puasa Arafah dapat menebus dosa setahun yang telah berlalu dan setahun yang akan datang. Insyallah sama-samalah kita berpuasa pada esok hari, Ingat niat kerana Allah s.w.t.


Read More...


Saturday, October 12, 2013

Doa Penerang Hati

8:20 PM 1 comments



Assalamualaikum semua, sedikit perkongsian doa penerang hati, semoga kita sentiasa di redhai dan di berkati Allah s.w.t. Ingatlah, kewujudan kita di dunia ini adalah untuk taat dan turuti segala perintah Allah serta beribadat kepadanya. Ingat-mengingati antara satu sama lain adalah di galakan. Lakukan kebaikan , Cegah keburukan, Salam berhujung minggu. 



Read More...


Tuesday, October 1, 2013

Allah Sayang Kita...

11:59 PM No Comments



Assalamualaikum sekadar berkongsi gambar ini. Moga-moga dapat memberi sedikit keinsafan dalam diri kita. Allah Sayang kita.. :) Amin.




Read More...


Sunday, September 29, 2013

Tips Kuruskan Badan & Kempiskan Perut | Rahsia Kuruskan Badan, 2013

11:16 AM 11 comments



Assalamualaikum, saya harap-harap rakan-rakan sihat hendak-Nya, Hari terdetik di hati saya untuk berkongsi Tips kuruskan badan, sebenarnya sekarang tidaklah saya terlalu kurus atau terlalu gemuk cuma medium, Alhamdulillah, Syukur, Bukan sahaja dapat kurangkan berat badan malah terasa lebih sihat. Apa yang saya hendak saya kongsikan di sini adalah pekara yang betul-betul terjadi kepada diri saya sendiri, tidak perlulah saya buat e-book atau apa-apa kerana saya kurangkan berat secara semula jadi. 

Baiklah, sekarang ini ramai yang ingin kuruskan badan dengan perlbagai cara ada yang mengambil jalan mudah dengan mengambil pil-pil kurus dan produk-produk kuruskan badan, memang tidak dapat di nafikan ada produk yang berkesan, tapi ianya memerlukan perbelanjaan yang tinggi. Bagi kita yang kurang berkemampuan boleh buat cara yang mudah tanpa mengeluarkan walaupun satu sen duit poket anda, Ini Serius, saya tidak tipu. 


Baiklah mari saya mulakan kisah benar saya kurangkan berat badan, Apa yang saya lakukan ? sebenarnya saya tidak lakukan apa-apa pun, tanpa di sedari berat badan saya kurang secara semula jadi, mesti yang pelik kan ? Macam ini kisahnya, saya mula kurang berat badan apabila mula bekerja, Hal ini kerana, saya berjalan kaki hari-hari pergi kerja, iaitu 30 Minit pergi dan 30 minit pulang. Oleh itu, 1 jam saya berjalan kaki untuk sehari. Bagaimana ianya terjadi ? apabila kita berjalan kaki lemak dalam badan kita secara semula jadi akan terbakar

Dari sudut makanan? Sebenarnya tak begitu berpantang cuma kurangkan mengambil nasi, kalau dulu 2 pinggan, Sekarang 1 Pinggan. Hal ini terbukti berkesan. Selain daripada pengurangan pengambilan nasi, rakan-rakan boleh jugak elakan daripada minum air ais, Ais tidak begitu baik untuk di amalkan. Lebihkan minum air suam bersama hidangan. Sebenarnya tidak begitu banyak tips dari saya, mudah sahaja kan ? Untuk kurangkan berat badan memang sukar tapi kalau kita bertekad untuk lakukan pasti akan berjaya. 



Gambar di atas, gambar saya sebelum dan Selepas. Pada masa itu berat badan saya lebih kurang 115 Kg, Sekarang lebih kurang 83 Kg. BMI saya sekarang masih dalam tahap berat badan berlebihan. Oleh itu sama-samalah kita kurangkan berat badan , Nasihat saya elakan mengambil Pil kurus, tak mustahil untuk turunkan berat badan dengan hanya lakukan senaman ringan sahaja dan amalkan pemakanan yang sihat. Insyallah. 

Kesimpulannya, Bersyukurlah dengan apa yang kita ada, semua  ini hanya pinjaman sementara untuk kita semua, Jangan ubah ciptaan allah kepada kita, Saya berharap segala tips mudah dari saya ini dapat membantu rakan-rakan untuk kurangkan berat badan. Semoga berjaya buat semua ! 


Read More...


Saturday, September 28, 2013

Jalan-jalan Cari Makan !

11:42 AM 1 comments




Assalamualaikum semua, Jalan-jalan cari makan? Bukan cari makan sangat pon, jumpa kawan lama, kawan-kawan Uitm, Pergi mana ? Sunway Pyramid tu ja yang mampu, makan pun kat Texas.. Boleh tahan la.. Lepas makan kami pon , snap picture depan sunway lagoon, tu ja yang mampu... Then, pergi main bowling highest mark aku 63 sepanjang aku main bowling, hari tu... 56..kalau wakil malaysia amat memalukan, bukan malaysia saja, kalau wakil kampung pon orang kampung baling telur busuk ! Tapi hari yang indah ! with, Anis,Shud,Dibah,Ida,Min.... Semoga berjumpa lagi ! 




















Thanks, Isteri-isteriku semua, Semoga berjumpa lagi :) 


Read More...


11 Sifat Ibu Bapa Cemerlang

12:06 AM No Comments



Assalamualaikum, menjadi ibu dan bapa bukanlah sesuatu pekara yang mudah, ianya satu tanggungjawab yang amat berat, pada malam ini ingin saya berkongsi sifat ibu bapa yang cemerlang yang saya ambil dari post rakan facebook. Semoga ianya memberi manfaat buat semua. Amin..




Read More...


Friday, September 27, 2013

YUNA Concert 2013 ! at Panggung Sari, Istana Budaya

11:43 PM No Comments





Assalamualaikum semua, baru-baru ini, 6 September telah berlangsung konsert Yuna, Di Istana budaya. Yuna ? aku bukan lah peminat tegar Yuna, or Peminat fanatik yuna, tapi dah ada tiket pergi ja la.. First sekali masuk Istana Budaya , perak sikit tak pernah masuk pertama kali ! haha.. Bermula saja konsert yuna memang best.. Dari awal sampai habis boleh kategorikan konsert ini sebagai Konsert High Class, dengan okestra lagi.. " Perfect". Apa pon tahniah ! Yuna kerana konsert yang sangat menarik ! Awesome.. 




















Thanks to Abang Dauf, Turut bersama kak ida dan Kak Anim :) Felling great ! 


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger