Wednesday, November 23, 2011

Tahniah Harimau Malaya !

4:04 PM 1 comments






Assalamualaikum semua..

aku sngt teruja dgn
kemenangan skuad
harimau malaya
mempertahankan
pingat emas sukan sea...
mereka mmg layak menang !!!
tahniah !!!


Read More...


Saturday, November 12, 2011

HMM... entah apa - apa : Mood : Confused

10:18 AM 2 comments







 Assalamualaikum... 

Hey... aku pon  x taw 
la nak tulis pa
rasa mcm  x best
 ja...

 Bila cuti nak hbs
huhuhu..................

Sebab aku x kan berblog 
bila kuliah dah bermula
 huhu..

Ok JUMPA lagi !

:(
Read More...


Friday, November 11, 2011

Pengumuman : Tarikh Keputusan Peperiksaan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) Tahun 2011

11:39 AM No Comments



Assalamualaikumm ....

 Keputusan UPSR ? hehe.. Good luck adek2x tahun 6.. Kepada yg berjaya tahniah ! Kepada yg kurang berjaya,,, Usaha lg.. Perjalanan anda masih jauh... jgn putus asa !.. Saya doakan yg terbaik untuk semua !



Read More...


Cerita di sebalik 11.11.11

12:10 AM 8 comments







Assalamualikum,...

OK.. Semua updated pasal tarikh ni..... 

Aku bkn apa aku mmg la.. x taw kesahihanya.. tp kita sebagai umat di muka bumi allah s.w.t blh pikir, siasat ... kesahihnanya.. jgn trus amek bulat2x.... aku just shared apa yg blh bantu semua org.. sebabt tgh kat status fb nie... ramai mcm taksub... dgn tarikh ini.... so... mnta maaf la klu mnyingung perasaan sapa2x..... tapi kita blh mndalami  lagi ilmu yg kita ada kan ?..... maaf la klu bnda ni salah or cerita ni hanya di reka-rekakan tp aku just shared.... :(


Statement ni.... 




 " Nak sangat tarikh 11/11/11 tu kan. nah baca. Dalam kitab satanic the holy is satan. Yg Mr St Wingston Father Satan bagi tahu yang 11.11.11 hari kebangkitan anak setan dan dajjal yang akan memerintah dunia. Dan org akan memuja2 pada hari keramat yg bratus tahun Wiliam satan tunggu-tunggukan. Sebenarnye orang tak akan tahu apakah makna tarikh  tersebut malah pada hari Jumaat datangnya kami untuk menyesat semua agama Islam, Kristian dan Buddha. Dan di mana nanti Yahudi dan kami akan gembira kerana kebodohan manusia yang ada agama tapi tidak guna dengan betul. Sesungguhnya father of god satan akan terus menyesat ank2 adam, St Mary and Crist Jesus. Maka kiamat akan muncul pada hari Jumaat dan tarikh ini bermakna untuk kami. Semperna keturunan kami 6.6.6 9.9.9 dan 11.11.11. Allahualam. "






Sumber : Facebook...
Read More...


Thursday, November 10, 2011

Give me a Smile :)

9:34 PM 1 comments

                 


   Assalamualaikum...


Give your SMILES ....

You are my heart ..

I need your smiles..

Right now !

Please....

Read More...


Segmen Santai Blogger !

8:13 PM 7 comments

  

Assalamualaikum... Kali nak join Segmen lama rasanya tak join... Segmen Santai Blogger dari 
Ku Azhar... 

Nak Join ?




My URL :




Kenapa Suka ?

 Sebabnya : Saya sayang nama yang di beri oleh ibu bapa saya... saya hargai nama itu... sebab itu any id name ... saya akan letak mohd yunus.... :)


2 nama  yang di  tag ::





Itu saja !

:)










Read More...


Wednesday, November 9, 2011

Soalan Ramalan SPM 2011

10:20 PM No Comments



Selamat datang... 

Untuk melihat soalan ramalan
 sila klik SINI





Selamat Menghadapi peperiksaan ! 

Semoga Berjaya !


Read More...


FIFA/Coca-Cola World Ranking 2011

9:53 PM No Comments





Welcome ! To see full ranking click HERE




Thank you for visiting My site !

Read More...


STATISTIK PERLAWANAN MALAYSIA vs THAILAND, 9 November 2011

8:24 PM 1 comments



Tahniah Malaysia !



Malaysia menang 2 - 1 ....





OFFSIDES:

=>Malaysia [2]
=>Thailand [1]



SHOTS:

=>Malaysia [17]
=>Thailand [9 ]



FOULS:

=>Malaysia [16]
=>Thailand [8 ]



CORNER KICKS:

=>Malaysia [5]
=>Thailand [3]



POSSESIONS:

=>Malaysia [48%]
=>Thailand [52%]




' Saya bangga menjadi anak malaysia '



Read More...


Wordless Wednesday (II) : BLIBS Induction Day 2011

8:12 PM No Comments




ASSALAMUALAIKUM...



Read More...


Wordless Wednesday : Perpustakaan Negara Malaysia

7:34 AM No Comments



 Assalamualaikum ...


Sahabat- sahabatku....






Anda terhebat !

Read More...


Tuesday, November 8, 2011

Program GPMS : Aku fasilitator

8:56 AM 2 comments



Assalamualaikum....  Semua !.. kali ni x da cita sngt... just nak cita pengalaman join GPMS programme... hehe.. best juga  la... aku mmg suka jadi fasi ni.. aku " On ja ".. haha...bnyk input yg aku dpt untuk aplikasikan bila jadi fasi di tempat lain.. hehee....  Aku jatuh hati dgn lagu ni  'DEMI MATHARI' lirik dan melodi sngt mnyentuh jiwa.. heheeh .. tmbh2x lg... dgn senaman dpt kita merasakan kebesaran allah s.w.t...  Program ini khas unutk bdak SMK Langgar.... hehe.. happening btul depa ni... baru form 3.. dah kreatif... bagus2x.. klu aku dlu... x mcm tu pon dlu hahahha.. Apa2x  program ni meninggalkan seribu kenangan manis bg aku... fasi semua sporting.. terbaiklah !  ...........





aKU dok tgh keindahan alam...




Dri kiri , nabilah , min , aku syakina...




Peminat hazmin bg bunga,,,





Masa untuk pulang !



 " Anda semua terbaik "




Read More...


OPKIM - Sg. Layar

8:41 AM No Comments







Assalamualaikum... Hari tu , aku da p Program OPKIM... First time kot p Program mcm 2.. Hmm best juga la.... Apa yg aku wat kat sana ? Da  la pg tu gotong royong .. untuk kenduri ...Hmm tlg angkat khemah  bagai la... HMM yg agak terkejut bila...  kerja masak , potong bawang dan sewaktu dgnya di buat oleh  kaum nabi Adam... HEHE.. terbaik la...  Hmm pa pon program cm ni bagus sebabnya... dpt mngeratkn lg silaturahim antara  Mahasiswa dan masyarakat,..... pa2 pon harap dpt join lg ... !  Mcm besa la.. LAMPIRAN gambar,, hehee,, OK , bYE !









Dari kiri , misfarah , naimah, roymax , anis dan aku (paling comel)




Di masjid.... 





Bersama awek... (orang) hehe





" Makan itu penting " dari kiri maslina, aku , cikgu dan max



"  Berkawan biar beribu , bercinta biar satu "




Read More...


Profile of Hugh Jackman

8:00 AM No Comments








Famous as :



Actor




Birth Name :



Hugh Michael Jackman




Birth Date :



October 12, 1968




Birth Place :



Sydney, New South Wales




Claim to fame :



As Wolverine in "X-Men" (2000




Birth Name : 



Hugh Michael Jackman


Birth Date : 



October 12, 1968


Birth Place : 



Sydney, New South Wales


Height :



6' 2.5


Nationality : 



Australian


Education : 


  • Graduated from Knox Grammar School in Wahroonga, NSW

  • Graduated from the Sydney University of Technology with a BA in Communications, majored in journalism

  • Graduated from Western Australian Academy of Performing Arts (WAAPA) in Perth in 1994




Read More...


Monday, November 7, 2011

Profile of Cristiano Ronaldo

11:50 PM No Comments









Full Name :Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Date of Birth :5th of February 1985 (Monday)
Place of Birth :Funchal (Madeira island, Portugal)
Nationality :Portuguese
Marital Status :Single
Height :184cm
Weight :75kg
Mother's Name : Maria Dolores dos Santos Aveiro
Father's Name :Jose Diniz Aveiro
Brothers :Hugo Aveiro
Sisters :Elma Aveiro and Katia Aveiro






Read More...


Biodata Safee Sali : Pemain Kebangsaan Malaysia

11:16 PM No Comments










  • NamaPenuh: Mohd Safee Mohd Sali
  • Posisi: Penyerang berbisa

  • Tarikh Lahir: 29January 1984

  • Tempat Lahir: Kajang, Selangor Darul Ehsan

  • Status: Berkahwin dan mempunyai 2 orang anak yang comel

  • Kelab Sekarang: Pelita Jaya FC,Indonesia.

  • Kelab Sebelum ini: Selangor,Sarawak ,Melaka TMFC, Kuala Lumpur.

  • Cups Antarabangsa: AFC Cup 2007,World Cup Qualifying 2007,Merdeka Cup 2007,SEA Games 2007
Read More...


Rektor UiTM Kedah : Prof Madya Dr Haidar Dziyauddin

10:36 PM No Comments





Assalamualaikum.... 



Inilah Rektor UiTM Kedah 


 " Prof  Madya Dr Haidar Dziyauddin "




Read More...


Fizo Omar dulu pemain bola sepak profesional : Biodata , Karier

10:17 PM 3 comments














Wan Hafizol Wan Omar mungkin ramai yang tidak kenal..tetapi jika disebut nama Fizo Omar pasti tidak lekang dari mulut untuk berbicara mengenainya.Untuk pengetahuan semua,Fizo ialah bekas pemain bola sepak liga super perlis tahun 2004....final piala malaysia 2004 kedah lawan perlis rasanya dia dalam senarai pemain simpanan skuad perlis.. juara kali pertama...zaman remaja & sekolah pernah mewakili skuad kelantan & malaysia..Fizo pernah mewakili skuad kebangsaan dan negeri apabila beraksi dengan pasukan Kelantan, Perlis dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur. Bagaimanapun, Fizo terpaksa melupakan hasrat beraksi dengan pasukan apabila memilih aktif dalam bidang lakonan.




Baru berusia setahun dalam industri seni tetapi telah popular lebih awal sebelum waktunya. Tetap mesra dan mudah bekerjasama. Ayuh kita lihat dengan lebih dekat diri Wan Hafizol Wan Omar atau lebih dikenali sebagai Fizo Omar tentang karier dan perancangan masa hadapannya. Karier sebagai pemain bola sepak Jauh sebelum mula dikenali, Fizo Omar mempunyai perjalanan hidup yang berbeza dengan apa yang dilakukannya sekarang. Dia sebenarnya adalah pemain bola sepak profesional.










Sejak dari kecil lagi, dia sudah terlibat secara serius bermain bola sepak ke peringkat negeri dengan mewakili Kelantan. Kemudian terpilih juga dalam beberapa kejohanan peringkat umur sehinggalah berjaya mewakili Malaysia bawah 16 tahun dalam Kejohanan Piala Nike yang diadakan di Korea Selatan.

“Apabila menyambung pengajian di Universiti Teknologi MARA (UiTM) Arau, saya terpilih juga mewakili Perlis bagi skuad Piala Presiden dan Liga Super. Ia juga menjadi kenangan manis buat saya apabila berjaya memenangi Piala Malaysia pada tahun 2005.” Ujar Fizo yang bermain di posisi tengah dan pertahanan. Tamat pengajian, dia beralih angin ke Kuala Lumpur dan mewakili pasukan TNB dan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) yang juga merupakan pasukan terakhirnya.













Kemudian dia tidak lagi bermain bola sepak. Mengapa ya? “Saya tidak lagi bermain bola sepak kerana secara tidak langsung sudah terlibat dalam bidang peragaan dan lakonan. Ini semua adalah kerana seorang rakan yang telah menghantar gambar saya ke agensi modeling dan kemudian mendapat banyak tawaran iklan komersil dan beberapa tawaran lakonan. 

Juga dalam masa yang sama, saya telah menyertai pencarian Hero Remaja anjuran majalah Remaja terbitan Kumpulan Karangkraf.” Jelas Fizo yang mendapat tempat kedua dalam pertandingan itu. Jelasnya, bukan dia tidak berminat lagi dengan bola sepak, tetapi memandang jauh akan masa hadapan supaya kehidupannya nanti lebih terjamin. 

Tidak menafikan dengan bermain bola sepak boleh hidup mewah tetapi semua itu akan berakhir apabila seseorang pemain itu mendapat kecederaan yang serius dan tidak boleh bermain lagi. Oleh itu, Fizo mengambil keputusan untuk berhenti bermain bola sepak secara serius dan menumpukan kepada bidang seni yang semakin terbuka luas untuknya.







Sumber : karangkrat/maskulin

Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger