Monday, August 8, 2011

Pencuri Mati Kerana Gula : Azab Pedih

4:40 PM 11 comments






Assalamualaikum...
 ini kisah benar , ianya terjadi betul2x di dalam rumah aku , ketika aku berada di dapur..

Segalanya bermula di dapur rumah aku , 
Aku berada di ruang tamu rumah ,
Sambil bersantai , ye la kan  lepas mkn dok berehat la,
Tiba2x kedengaran bunyi sesuatu di dapur rumah aku , 

Aku pon pergi, 
Tiba2x .................
Arghhh ! terkejut aku...
Apabila melihat...kematian beramai2x si pencuri
gula yg obses dgn gula...

Aku  begitu sedih pada malam..
Sebab apa ? , aku terpaksa buang ,
Buang gula ....
Aik kenapa nak buang gula kan ?

Hmm,. ye la msti la kena buang gula , sebab semut2x,
yg curi gula tu mati dlm gula...
HUHU.. sngt sedih.... rugi weiii




Aku harap kisah ini dpat mmberi pngajaran kepada semua,
iaitu , tutup la bekas gula rapat2x dan simpan dlm peti ais..

OK... Semua cerita  itu sampai di sini saja , 
Xda kene mngena dgn org ,
Hanya sebuah kisah antara Semut dan  Gula

 ~TAMMAT ~


OLEH : Muhammad Yunus , 2011

***---__(O-O)__----***
Read More...


Hukum Gambar Wanita dalam Internet

2:13 PM No Comments


Assalamualaikum semua... Ini adalah amaran , peringatan kepada semua , terutamanya kaum , wanita , aku dgr ceramah ni tajuk dia " Hukum Gambar Wanita dalam internet ' SO, sila ambil berat hal ini , ramai yg memandang remeh mngenai isu ini.... OK.. Selamat Menonton ! Semua..... Sebarkanlah video ini kepada Semua Muslimin , dan Muslimat... Terima Kasih , daun keladi.........



Read More...


Tips Mencari Jodoh

1:46 PM 1 comments


Assalamualaikum semua , aku just nak shared nie... aku dgr ceramah ustaz Azhar ni kat Youtube , tajuk dia 'Tips mencari Jodoh ' menarik sngt tajuk nie.... klu nak org tu , p lamintak x yah malu... hehehe... Selamat Menonton ! Salam Ramadhan....




Read More...


Aku suka kutuk Umaq Faruq

12:41 PM 4 comments







Assalamualaikum... kali aku join segmen Umar faruq di srh kutuk blog dia... Sat aku nak kutuk...
 nak join KLIK SINI



Tema Warna  :  Simple , tidak berserabut...

Susunan gadget : Kemas dan  teratur 

Tulisan : Mudah di baca, sesuai untuk  semua lapis masyarakat

Lagu : Tak da lagu , da lagu pon kadang2x, bkn semua suka..



OK... itu je... Umaq Faruq....

___(*-^)___






Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger