Tuesday, July 31, 2012

Lagu Tema - Janji Ditepati (Hari Merdeka ke-55) dan Logo Kemerdekaan ke-55 : Komen anda ?

8:32 PM 5 comments




Assalamualaikum semua. Kali hanya mahukan pendapat @ Komen semua .. 23,843 Dislike lagu tema - Janji ditepati , hari merdeka ke-55.. Anda Bagaimana ? Komen anda ? 





Bagaimana pula dengan Logo ini pula ? 





Lagu tema kemerdekaan - Janji di tepati, Komen anda ? 




Read More...


Doa Ketika Masuk / Keluar Rumah

6:24 PM No Comments




Assalamualaikum.. Mari berdoa.. 



Selamat Dunia & Akhirat 


Read More...


Monday, July 30, 2012

NO SUFO ! NO RESULTS ! : UiTM

9:19 PM 2 comments




Assalamualikum semua ! Sebelum terlupa insyallah 3 hb ogos 2012  result untuk pelajar Ijazah  UiTM akan di umumkan , berdebar rasanya... tapi hanya mampu berdoa dah buat sebaik mungkin dah.. Apa yang nak di ingatakan di sini jangan lupa untuk lengkapkan "Student feedback Online" (SUFO).. No SUFO ! No RESULTS ! ingat tu... kepada yang belum lengkapkan evaluation tu sila lakukan dengan serta merta ! ALL the best untuk semua ! Semoga kita mendapat keputusan yang cemerlang ! Amin.. :)



NO SUFO ! NO RESULTS !



Read More...


Olympic Games, London 2012 : Medal Count

8:38 PM No Comments







Assalamualaikum.. everybody to know the latest medal count, Please Klik Medal Count




Olympic Games London 2012 ! 




Read More...


Sunday, July 29, 2012

8 Jam : FULL MOVIE 2012

9:39 PM No Comments





Assalamualaikum.. Dah tengok 8 jam ? Bagi aku cerita ni best la.. Jalan cita pon ok.. tak bosan pon.. Jom layan ramai-ramai ! Klik sini nak kalau nak download 8 Jam





Read More...


The Amazing Spider-Man 3D : FULL MOVIE 2012

9:34 PM No Comments





Assalamulaikum .. lets watch it ! Download here The Amazing Spider-Man






Read More...


Street Dance 2 : FULL MOVIE 2012

9:29 PM No Comments




Assalamualaikum.. everbody ! lets start to download Street Dance 2 ! Link here Street Dance 2





Read More...


The Lorax : FULL MOVIE 2012

9:26 PM No Comments




Assalamualaikum.. lets download it ! Link The Lorax






Read More...


The Dark Knight Rises : FULL MOVIE 2012

9:18 PM No Comments




Assalamualaikum.. nak download cita ni ? Klik Link ni The Dark Knight rises



Read More...


Baik Giler!! : FULL MOVIE 2012

9:06 PM No Comments




Assalamualaikum.. Aku pon tak tengok lagi cita nie.. Tak taw cm na cita dia.. hehee.. 







Read More...


Man Sewel Datang KL : FULL MOVIE 2012

9:00 PM No Comments




Assalamualaikum.. Man sewel datang KL ! ok la cerita ni... Jom layan..







Read More...


Mael Lambung : FULL MOVIE 2012

8:55 PM No Comments




Assalamualaikum.. Dah tengok cita ni ? Boleh tahan la.. selamat menonton ! 







Read More...


Saturday, July 28, 2012

Permata Ayah Bonda : By Firdaus

6:08 PM No Comments




Assalamualaikum .. aku sangat suka dengar lagu nie.. Huhu.. tenang rasanya..  melodi indah , lirik indah... " Permata Ayah Bonda "








Read More...


Malaysia XI 6-0 Indonesia B-22 | Friendly 27 Julai 2012

2:24 PM No Comments




Assalamualaikum semua ! Tahniah di ucapkan kepada pasukan Malaysia XI , kerana berjaya menewaskan pasukan Indonesia 6-0 . Satu jumlah gol yang agak besar ! Apa-apa pon di harapkan ini dapat memberi penyunting semangat kepada pasukan Malaysia untuk menghadapi lawan yang seterusnya ...



Kesebelasan Utama Malaysia XI vs Indonesia B22






Read More...


6 Sunnah of Drinking Water

12:54 PM No Comments





Assalamualaikum.. Today i would like to shared 6 sunnah of Drinking Water. Lets follow this sunnah !






Read More...


Sunnah Ketika Sakit

12:39 PM No Comments




Assalamualaikum semua.. dalam sibuk membuat ibadat di bulan ramadan ini, mari kita sama-sama kongsikan  ilmu bermanfaat kepada semua. Kali ini ialah sunnah ketika sakit. Mari kita ikut sunnah ini.. Insyallah baik-baik saja..






Read More...


Lawak Di Bulan Ramadhan

12:35 PM 1 comments



Assalamualaikum semua !.. eh adek tu dok makan apa ? tak buka puasa lagi ni.. hehee.... Alhamdulillah .. insyallah hari ini hari ke 8 kita berpuasa.. Sambil itu mari gelak seketika bersama cerita di bawah.. Layan !




Read More...


Friday, July 27, 2012

Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah : Kad Matrik Baru

4:57 PM No Comments




Assalamualaikum semua.. dah hbs seminggu praktikal di Politeknik kulim ni..Penat betui ! maklumlah budak poli rajin-rajin belaka.. suka baca buku.. so kena la susun balik hahaa... Kad matrik baru ! hahaa.. kali ni dapat kad matrik baru sebagai staff di Poli . Bangga sat jadi staff dah la ni.. Hehehe.. tak sabar nak bekerja ! nak cari duit.. Doakan aku dapat keja yang baik lepas praktikal ni k ! Amin.. Jom tengok kad matrik baru aku : - 



Staf Pelatih :)



Read More...


Ingat 5 Pekara, Sebelum 5 Pekara

4:34 PM No Comments




Assalamualaikum.. marilah kita sama-sama ingat 5 pekara ini,, sebelum datangnya 5 pekara yang akan datang. Marilah lah kongsi bersama-sama ! :)



" Perjalanan hidup kita sebagai hamba Allah "



Read More...


Petang Ramadan : Kenapa tak pakai Stokin ?

4:30 PM No Comments




Assalamulaikum jom layan dialog kat bawah ni. Lawak memang lawak , tapi ada mesej penting dalam dialog nie.. :) 






Read More...


Jangan kita perkecil Amalan orang lain

4:09 PM No Comments




Assalamualaikum... Jangan kita perkecil amalan orang lain walaupun kita selalu hadir di majlis ilmu , selalu berzikir dan sentiasa membuat kebaikan, kerana ada orang masuk syurga kerana senyuman, bersedekah , Biar Allah sahaja yang menentukannya. Kita tidak ada hak untuk mengadili seseorang itu. 





Read More...


Putus Cinta Satu Rahmat Allah

4:03 PM No Comments




Assalamualaikum.. Sihat semua ? Insyallah hari ini kita telah masuk ke ramadan yang ke 7 . Apa macam ok ka ? mudah-mudahan baik saja. Putus cinta ? itulah tajuk petang ramadan ini. Dalam membelek-belek fb aku terjumpa satu post ni. Putus cinta itu sebenarnya adalah satu dari rahmat allah, kerana itu merupakan cara unutk dia membuat kita sedar bahawa kita telah mencintai orang yang salah. Oleh itu, tidak perlu bersedih, muram kalau ada antara kita yang putus cinta :) Renung-renungkan ...






Read More...


Monday, July 23, 2012

Perpustakaan Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah : Hari Pertama Praktikal

9:24 PM 2 comments




Assalamualaikum semua kawan-kawan .. Macam mana hari pertama di tempat praktikal masing-masing ? mesti semua mempunyai cerita tersendiri, ada suka dan duka kan ? Bagi aku hari pertama di Politeknik, agak memenatkan di tambah pula dengan Bulan Ramadan.. Ujian semua tu.. aku, azie, shud & Nisa sangat gembira menghadapi hari ini .. :) betul tak ? Hari ini kami susun buku di rak ja.. hehe.. Buku-buku di Politeknik banyak yang tidak di letak di Rak dengan betul , ni semua pelajar la... tak ikut peraturan.. hehee.... jangan marah.. gurau-gurau.. so apa lagi kami la kena susun balik bersama staff Politeknik yang lain.. Kalau nak ikutkan teknologi yang di gunakan di Politeknik Kulim ni agak kurang, hal ini di sebabkan oleh kekurangan Bajet. Di harapkan hari kedua dan seterusnya kami dapat belajar benda lain pula.. Sempat kot nak kumpul ilmu  dalam 2 Bulan ini.Kepada kawan-kawan yang lain jangan stress , jangan tension, ingat kita praktikal 2 bulan ja.. Sabar banyak-banyak. Ceria-ceria selalu di tempat kerja ! Eh, lupa nak cakap. Staff kat Politeknik Kulim ni ok la, ramah semuanya.. Che mat boss kami.. Nak cerita pasal pengalaman ? masih terlalu awal lagi tunggu la 2 bulan habis praktikal ni, baru aku cerita ok ! Rasanya sampai di sini saja sebelum aku lebih merepek lagi yang bukan-bukan.. Jumpa lagi di entri seterusnya pasal praktikal ... kalau ada cita menarik .. gosip ka.. aku update larrr. hehee :) Jom tengok sekitar Perpustakaan pada hari pertama ni ... 



Pintu Gerbang Politeknik ! 




Tempat Praktikal kami.. Kosong kan? :) memang la.. first day.. :p



Kalau nak wat cataloging kat sini la.. Tapi tunggu buku baru sampai la .. :)




Shud.. Tekun menyemak buku 




Sekitar Meja Staff di Sana..




Komputer ni..kami boleh guna..  tapi tak guna lagi :)




Meja Staff 




Pantri.. Tapi tadi tak boleh makan  :p




Sudut maklumat 




Sudut Pameran




Tempat rehat :)




Baiklah.. Sampai di sini saja dulu.. yang lain akan di updatekan kemudian.. Insyallah .. Assalamualaikum.. Selamat Berpraktikal kawan-kawan ..




Read More...


Sunday, July 22, 2012

3 Ogos 2012 : Keputusan Peperiksaan Jun 2012 di Umumkan

7:02 PM 3 comments




Assalamualaikum semua.. wah.. semakin berdebar rasanya menanti 3 ogos 2012 ni.. kenapa ? hmm.. sebenarnya result final exam nak keluar hari tu.. Aku berharap dan berdoa semoga aku dan rakan seperjuangan mendapat keputusan yang cemerlang ! Amin.. Korang pon doakan yer.. semoga dalam keberkatan bulan ramadhan ni doa kita semua di makbulkan..Amin.. All the best untuk semua Pelajar ijazah UiTM, terutamanya pelajar KIM 6A, 6B & 6C.. KIM 5,4,3,2,1 .. Pelajar AM.. dan  lain-lain.. Semoga kita dapat yang terbaik.. Insyallah.. Amin :)




3 OGOS 2012 !!!


Read More...


Kadar Zakat Fitrah 2012 | 1433H (SELURUH MALAYSIA)

11:03 AM No Comments





Assalamualaikum. Insyallah hari ini, hari kedua kita berpuasa. Sebelum itu dah semak Kadar zakat fitrah di negeri anda ? Jom kita semak sama-sama :) 





Read More...


3 Jenis Makanan Dalam Neraka

10:56 AM No Comments





Assalamualaikum .. tahukah anda ? terdapat 3 Jenis makanan dalam neraka iaitu :- 

1) Zaqqum
2)Gislin
3)Darie'







Read More...


Penawar hati bagi yang gemar membuat Maksiat

10:49 AM No Comments




Assalamualaikum semua :) Jom baca surah ini .



Read More...


Jadual penuh perlawanan AFF Suzuki Cup 2012

10:47 AM No Comments




Assalamualaikum.. Jom print Jadual nie.. Perlawan Suzuki Cup 2012 akan berlangsung pada 24 Nov - 22 Dec 2012, iaitu pada hujung tahun ini. Mari ramai-ramai sokong Malaysia Negara tercinta :) 







Read More...


Thursday, July 19, 2012

RAMADHAN 2012 : Yusof Taiyob

2:11 PM 1 comments




Assalamualaikum semua.. Malam ni tengok anak bulan kan ? Kalau di izinkanNya kita akan berpuasa esok hari.. Insyallah .. Dah beli kurma ? yang belum tu cepat-cepat la p beli. Selamat Menyambut Bulan Ramadhan.. Jom layan dialog kat bawah nie .




Read More...


Tips-tips Hadapi Ramadan

10:53 AM No Comments



Assalamualaikum.. JOM berkongsi tips-tips untuk menghadapi ramadan.. Anda dah bersedia ? Jom tengok checklist kat bawah ni :- 


Semoga kita menghadapinya dengan Tenang :) 



Read More...


Wednesday, July 18, 2012

KEDAH Ke Final PLAY-OFF 2012

12:03 AM No Comments




Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah malam ini aku amat gembira melihat Pasukan Kedah Mara Ke Final PLAY-OFF Liga Super 2012. Hasil Jaringan Oleh Syamin pada minit ke 90. Berharap dengan penuh harapan agar kedah dapat menewaskan Pasukan Pahang pada aksi FINAL PLAY-OFF khamis ini. Pulun Kedah Pulun !


Wira Kita !




Jangan Lupa Khamis ni !




Read More...


Tuesday, July 17, 2012

Mengapa Saya Bertudung Labuh ?

11:50 PM 1 comments




Assalamulaikum..aku tertarik dengan gambar yang di post oleh kawan aku ni, Umi Kalsom. Ada banyk sebab mengapa mereka bertudung labuh, bukan hendak tunjuk baik , tapi untuk menjadi yang terbaik. Satu perkataan yang menarik dari sahabat aku ni  " Berdakwah tak semestinya bertudung Labuh, tetapi orang yang bertudung labuh itu sebenarnya sedang berdakwah" . Hayati kata-kata ini. Selamat Malam semua :) 



Mengapa Saya bertudung Labuh ? :) 



Read More...


Pencarian Super Bloglist 2nd Half Year 2012 by Blog Fadzmie.

11:36 PM 1 comments






Assalamualaikum semua... Malam terjoin  Pencarian 

Super Bloglist 2nd Half Year 2012 by Blog Fadzmie.. 

Sebab dia Invite aku .. So, tanpa melengahkan masa 

aku terus Join sepntas kilat.  Kalau teringin nak Join 




Read More...


Juara MasterChef Selebriti 2012 : Datuk Fazley Yaacob

11:21 PM No Comments



Assalamualaikum.. MasterChef Selebriti sudah pun berakhir, dan juaranya sudah pon di ketahui Umum.. Sekalung tahniah  di ucapkan kepada Datuk Fazley, kerana menjadi Juara MasterChef  Selebriti 2012, semoga terus sukses dalam bidang yang Datuk Ceburi. Aku pon rasa nak masuk MasterChef jugak la.. :) 



Tahniah ! Datuk Fazley .. 


Read More...


Panduan Waktu Solat

6:33 PM No Comments



Assalamualaikum sahabatku.. Jom tengok panduan waktu solat ni.. Semoga memberi manfaat kepada semua !




Read More...


Jadual Penuh Perlawanan PLAY-OFF Liga Super 2013

6:27 PM No Comments




Assalamualaikum semua ! mesti peminat Bola Sepak pasukan kedah tak sabar nak tengok perlawanan malam ini, aku pon sama berharap sangat kedah menang. Baiklah untuk itu , take note Jadual perlawanan PLAYOFF nie..






Read More...


Kau Sahabatku

6:01 PM No Comments




Assalamualaikum semua .. kamu semua dah ada sahabat ? kalau saya ? itu rahsia saya... sekarang ni susah nak cari sahabat yang betul-betul memahami kita.. Dalam persahabatan jangan la kita anggap sahabat seperti payung, yang boleh kita cari ketika hujan sahaja, Tapi bila cuaca cerah je, kita buang dia jauh-jauh. Aku harap tak ada sahabat yang macam ini,. tapi sebaliknya ramai sahabat yang macam ini.. kalau korang bersetuju cakap 'YA' dalam hati :) .Baiklah semoga hari-hari anda lebih baik dari hari ini, lebih indah dari hari.. Semoga terus sukses dalam apa jua bidang yang kalian ceburi. Sahabat Sejati Selamanya :) ..






Read More...


Monday, July 16, 2012

Tuntutan Ramadhan

9:12 PM 1 comments




Assalamualaikum semua.. Pejam celik, pejam celik .. dah nak dekat Bulan ramadhan.. Mengikut pengiraan aku lagi 5 hari .. Insyallah kita akan berjumpa ramadhan.. Di harapkan ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya. Oleh kita perlu tahu tuntutan pada Bulan Ramadhan, Jom check it out ! 



Sama-samalah kita Berkongsi :) 


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger