Monday, August 22, 2011

Remy Ishak bertumbuk kerana Maya !

10:45 PM 8 comments


 Remy Ishak


Assalamuaalaikum.... semua shat kah ?
Ni aku nak cita skit ni,
aku ternampak remy ishak bergaduh
kerana Si Maya karim ..fuhh !...
Terkejut aku bila tgk... 
 nak taw sebab apa ?
Ini semua kerana cinta...
X percaya ? 
Tengok gambar ni aku sempat snap...


|
|
|
|
|
|
|
|
 | 
|
V



Ok... Sekarang Percaya x ?
Hehe.. dia gaduh dalam cerita "CUN"
sebab maya... hehe 
Jgn marah k... 
Sngt dasyat dia gaduh... hehe 
Hangpa semua pernah tgk cita ni ?
Best oooooo....

Jom tgk cita ni lepas baca entry ni..
Terima Kasih kerana singgah ! 


Read More...


7 Makanan dan Minuman yang membuat anda cepat tua

2:36 PM 11 comments




  



Assalamualaikum aku just nak  shared bnda yg aku baca n aku  ringkas kan...

Ni dia 7 makanan dan minuman yg boleh cepat tua ...


1.  Minuman Berkabonat
2.  Sosej (Hotdog)
3. Kopi
4. Kerepek dan Kentang
5. Pastri  
6. Danging Merah
7. Nasi putih dan Roti Putih


Todiaaa... aku pon mkn semua bnda 2... 
Untuk penjelasan KLIK SINI

 
Read More...


Tips Pendidikan Seks Pada Anak

12:10 PM 2 comments









Assalamualaikum semua.. tips ni adalah penting unutk kita mngelakan diri kita, tertutamanya anak2x daripada terjebak dalam lembah maksiat , lembah kehinaan... Untuk mendidik anak-anak kita , kita kena mndidik dari umur seawal 3 tahun. Kita pelu mncorak anak kita dari usia muda..ni aku baca beberapa tips pendidikan seks daripada tips.com.. Untuk di kongsi bersama-sama, di harap maklumat ini dapat membantu kita semua dalam mndidik anak-anak. Tak kira la,yg dah berkahwin ataupun yg belum berkahwin.Sebar-sebarkanlah yerr...



Tips Tepat  Pendidikan Seks Pada Anak :-


1. Usia 1-4 Tahun. Mulai memperkenalkan anatomi tubuh. Kenalkan, “Ini hidung, ini tangan, ini payudara,…” Jelaskan bahwa anak lelaki  dan perempuan diciptakan Allah berbeza, masing-masing dengan keunikannya sendiri.

2. Usia 5-7 Tahun. Rasa ingin tahu anak tentang aspek seksual meningkat. Mereka akan menanyakan perbedaan organ-organ dirinya dengan orang lain. Orang tua diharapkan menjelaskan hal ini dengan sabar dan komunikatif.

3. Usia 8-10 Tahun. Anak sudah mampu membezakan dan mengenali hubungan sebab-akibat. Orang tua sudah bisa menerangkan secara sederhana proses reproduksi, misalnya tentang sel telur dan sperma yang jika bertemu akan membentuk bayi.

4. Usia 10-12 Tahun. Anak sudah mulai memasuki pubertas yang ditandai dengan perubahan fizik dan ketertarikan pada lawan jenis. Inilah saatnya orang tua menanamkan pendidikan seks secara lebih faktual dan terbuka.

Sumber : TipsAnda.com 
Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger