Monday, July 16, 2012

Tuntutan Ramadhan

9:12 PM 1 comments




Assalamualaikum semua.. Pejam celik, pejam celik .. dah nak dekat Bulan ramadhan.. Mengikut pengiraan aku lagi 5 hari .. Insyallah kita akan berjumpa ramadhan.. Di harapkan ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya. Oleh kita perlu tahu tuntutan pada Bulan Ramadhan, Jom check it out ! 



Sama-samalah kita Berkongsi :) 


Read More...


Terengganu Juara Keseluruhan SUKMA XV Pahang 2012

8:59 PM No Comments




Assalamualaikum. Tahniah ! Terengganu. Terengganu Juara Keseluruhan SUKMA XV Pahang 2012. Terengganu memperoleh 62 Emas, 24 Perak, dan 31 Gangsa. Secara Keseluruhanya Terengganu membawa pulang 117 Pingat kesemuanya. Tahniah sekali lagi buat kontijen Terengganu :)


Keputusan Keseluruhan SUKMA XV Pahang 2012 :- 


Read More...


5 Gambar Menarik Hari Ini : Gambar di Facebook Kawan-kawan

2:30 PM 1 comments



Assalamualaikum.. hari ini berfacebook seperti biasa .. baca status kawan-kawan, tengok gambar, video yang di post di facebook.. Sebab tak tau nak buat apa dah.. :) Oleh itu, aku dan juri-juri lain telah memilih 5 gambar terbaik yang di postkan oleh rakan -rakan facebook aku.. Aku rasa gambar itu menarik.. kalau korang rasa tak , ada aku kisah.. aku ada, kau ada ? Jom tengok aku dah rankingkan gambar itu..




1. Gambar Annas bersama udang galahnya. By: Coala Bear ( Muhammad Annas)



Nampak sedap udang itu, hehe.. post time tengahari pulak. Dengan Harapan aku, annas bagi kat aku skit hehee.. Post laju pon aku tak kisah .. di jamin sampai esok.. hehee....




2. Kelly Castle, Batu Gajah, Perak.  By : Hajar Rasdi





Tempat ni sangat menarik.. mcm kat luar negara.. Aku dah pernah lalu sini masa kenduri kak aku belah perak.. tapi tak singgah.. harap-harap boleh photoshoot kat sini.. sapa nak tangkap gambar aku ? hehe..



3. Sup Ayam. By Atok (Faisal Othman)



Sup ayam ? ada apa dengan sup ayam ni.. apa yang menarik pasal gambar ni ialah info dia.. Sup Ayam legakan batuk, so boleh try la ! :). TQ Atok shared maklumat ini...



4. Bila takda kerja inilah jadinya. By Mira Amiera




Gambar Amira sendiri, cantik sangat aku tengok sejak bertunang nie.. Mungkin seri pengantin kot.. hahaa.. Apa-apa pon. You are Beautiful !




5. Subhanallah :). By, Mohd Ashraf Shabarshah





Gambar ini sebenarnya indah. Terpegun dengan keindahan ciptaan Allah s.w.t. Kita ni hanya hamba yang menjadi penumpang di Bumi Allah s.w.t.



Yess.. Habis sudah 5 Gambar menarik hari ini.. Ternyata dalam gambar itu tersirat seribu cerita yang tak dapat digambar melalui penulisan tapi oleh gambar. Kepada kawan-kawan bukan nak curi gambar korang tapi just nak shared . Tahniah ! Gambar anda terpilih ! (poyo aku) hahaaa.. Jumpa lagi ! 



Read More...


Bersukan pada Bulan Ramadhan

2:07 PM No Comments



Assalamulaikum semua.. Insyallah jika di panjang umur kita akan berjumpa dengan bulan ramadhan sekali lagi.. Apa yang ini di kongsikan disini. Apakah hukum bersukan di bulan ramadahan ? Bersukan pada bulan Ramadhan tidak haram, yang menjadi haram ialah tidak berpuasa kerana bersukan atau mendedahkan aurat ketika bersukan :) ....



Read More...


Program UNIC : Ramadhan Kembali Lagi !

1:55 PM No Comments




Assalamualaikum semua... macam best ja program nie.. hehehe.. Jom join !




Read More...


Hukum Solat Laju : Ustaz Azhar Idrus

1:46 PM 1 comments




Assalamualaikum.. Solat Laju ? hmm.. aku la 2.. hmmm kena berserderhana dalam bersolat lepas ni kurangkan speed.. Hukum solat laju ni .. MAKRUH  kalau laju sangat... sekalipun sempurna rukun syarat kerana yang terbaik ialah sederhana, tapi kalau laju sampai kurang rukun syarat, HARAM dan BATAL solat. Ya allah jauhilah aku dari pekara-pekara ini .. 




Sumber : UAI

Read More...


PLAYOFF : Kedah vs Sabah

1:37 PM 1 comments




Assalamualaikum esok (17/7/2012) merupakan perlawanan PLAYOFF Kedah menentang Sabah. Harap sangat kedah Menang supaya dapat terus beraksi di Liga super 2013. Kalau kedah tak masuk aku nak sokong pasukan mana ? hehee.. Harap sangat kedah menang ! 




Pulun Kedah ! PULUN ! :) 




Read More...


Muhibbain - Mengenal Cinta (Official Music Video)

11:46 AM No Comments



Assalamualaikum.. wah aku suka sangat lagu ni dan video Klipnya... Membawa makna yang sangat bermakna.. :) Jom hayati bersama-sama :) 









Read More...


Aku, Kau dan Dia : FULL MOVIE 2012

10:29 AM No Comments



Assalamualaikum.. Lagi kisah cinta ... Jom tengok ! 











Read More...


Hanya Aku Cinta kau Seorang : FULL MOVIE 2012

10:25 AM No Comments



Assalamualaikum.. Hanya aku cinta kau seorang.. Tajuk yang menarik... kisahnya ? aku baru nak tengok... Harap-harap best la ! Kawan aku cakap best ... Betul ka ? Jom tengok ramai-ramai... :) 









Read More...


Chow Kit : FULL MOVIE 2012

10:22 AM No Comments



Assalamualaikum.. Chow kit ? Sebenarnya aku tak tengok lagi cita ni.. Jom tengok Sama-sama..









Read More...


Jiwa Taiko : FULL MOVIE 2012

10:20 AM No Comments



Assalamualaikum.. nak promote sangat filem tak lah sangat sebab cita macam biasa-biasa ja.. Agak tidak sesuai aksi  yang tidak patut ada dalam cita Melayu .. tak sesuai untuk remaja apatah lagi kanak-kanak..Maaf ni just pendapat aku.. Tapi boleh la kalau nak tengok .. hehe :) 









Read More...


Hoore! Hoore! : FULL MOVIE 2012

10:15 AM No Comments



Assalamualaikum.. dah gelak  belum hari ini ? kalau belum jom kita bergembira bersama Hoore ! hoore ! . Sebuah cerita yang sangat menarik dan yang penting tidak membosankan, banyak pengaran , nasihat dalam cita ini.. Cerita ni ala-ala muzikal drama la.. Jom tengok ramai-ramai ajak jiran sebelah sekali :) 










Read More...


Aku ada kau ada ??? : FULL MOVIE 2012

10:11 AM No Comments



Assalamualaikum semua.. Aku ada , Kau ada ? Hahaha.. jalan cita yang tak bosan, ala-ala cita korea tu... Sweets stories, sesuai la untuk golongan remaja masa kini.. hehehe.. Jom tengok ! tak nak tengok ? ada aku kesah ? 









Read More...


Gerimis Mengundang : FULL MOVIE 2012

10:07 AM No Comments




Assalamualaikum semua ! dah  tengok cita Gerimis Mengundang ? Kalau tak tengok lagi cepat-cepat la tengok cita yang menyentuh hati,jiwa dan perasaan. Memang best la.. tak nak cakap banyak korang tengok la sendiri :) 










Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger