Friday, March 29, 2013

Indulgence 2013

8:20 PM No Comments



Assalamualaikum.,. wah indulgence... teringin sangat nak makan.. then pergi la secret receipe.. tadi.. sedap oooo.. alhamdulillah.. tak kempunan.. sudah... hehe.. dulu last makan masa MDS .. haha.. lama gila tak makan kek idulgence.. hehe.. 


hehe... nanti nak makan lagi.. Jom-jom.. 

Read More...


Pencuri IMAN

8:15 PM No Comments



Assalamualaikum.. sedikit perkongsian malam ini.. :) 


Read More...


Tuesday, March 26, 2013

Never Be Afraid !

10:47 AM No Comments



Assalamualaikum... kata-kata semangat hari ini ! Jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru... Semangat sikit kerja... kerja lari bidang .. haha :) 



Semoga aku di beri kekuatan untuk terus hidup, menempuhi onak-onak duri kehhidupan ini...

Read More...


Monday, March 25, 2013

Pokok Ajaib ! Subhanallah....

11:58 PM No Comments



Assalamualaikum sekadar perkongsian gambar malam ini.. Selamat Malam Semua ! 


Read More...


Sunday, March 24, 2013

Syukurlah... tak Couple !

10:34 PM 1 comments



Assalamualaikum semua, sedikit perkongsian untuk malam ini.. 



Read More...


Konsert dan Forum Santai Pemuda Masjid : Berhibur Cara Islam

2:58 AM No Comments





Assalamualaikum, Baru selesai pulang dari Konsert santai pemuda masjid. Tujuan konsert dan forum ini adalah untuk menarik golongan muda datang ke masjid. Lepas kerja aku terus ke Masjid. Ramai jugak tetamu yang hadir. Termasuk kanak-kanak.. Alhamdulillah program menekankan cara berhibur mengikut islam.. Aku memang tak snap sekeping gambar pon.. Tak sempat.. Kita bukan tak boleh berhibur, tapi ada caranya.. Apa yang di tekankan di sini, guna akal dan fikiran untuk berhibur.. Antara panel yang hadir, Yatt, Waheeda, Imam Nuri.. Selain itu terdapat selitan persembahan dari Ali XPDC, Man Raja Lawak dan Akhil Hayy.. 

Apa pon, bagi aku program ini adalah baik untuk semua.. harus di kekalkan... bagi mengelakan kita daripada terus leka dalam permainan dunia.. 



Read More...


Dosakah aku ? : Hina sangatkah gambar itu ?

2:37 AM 2 comments





Assalamualaikum.. Jam 2.23 Pagi.. Esok kerja pagi.. tapi tak tidur lagi... Bukan apa, cuma terfikirkan komen atas gambar yang aku posted di FB, dua-tiga hari lepas..  Antara komen-komen yang di beri satu komen yang aku memang rasa tidak boleh di terima.. Teruk sangatkah gambar yang aku post ? Tak tutup aurat kah ? semua itu menjadi tanda tanya... 

Berbalik kepada gambar yang aku post di FB, actually Instagram.. yang aku dah deleted pon.. aku rasa gambar tu, biasa-biasa ja.. Satu komen ini yang aku terasa... dan rasa tidak patut dia cakap macam itu " Geli. Jatuh saham hang" satu lagi komen dia "Ini gambar mengaibkan diri sendiri" aku nak tanya teruk sangatkah ? aku pon tak sangka perkataan ini keluar dari golongan yang Bijak pandai.. maaf la.. tujuan aku tulis ini bukan nak cari gaduh,.. cuma nak perjelaskan.. tak perlukan tegur secara terbuka kalau  tak suka pon... Boleh ja kalau nak PM inbox..



Apa pon.. mereka semua ada hak untuk komen.. akui terima pendapat semua... muhasabah diri ... Terima kasih kerana menegur... Harap semua ini, dapat bantu aku memperbetulkan diri aku kearah kebaikan.. memperbaiki diriku.. Akhir kalam.. Maaf untuk semua.. Manusia tidak pernah lari kesilapan...Harap semua ini menjadi Iktibar pada semua... 


Read More...


Thursday, March 21, 2013

Kecoh SPM 2013 !

10:56 PM No Comments





Assalamualaikum semua.. wah hari tibalah masanya.. Keputusan SPM 2013, ada yang gembira ada yang menangis...Kepada yang berjaya .. Tahniah ! Kepada yang kurang berjaya ini bukan penamatnya ingat ! Rezeki ada di mana-mana kena usaha dan berdoa kepada yang esa.. Aku dok sibuk dengar result orang.. result adek sendiri tak tahu,, dia dok berahsia pula... Hang tunggu sat... Apa-apa pon... Tahniah ! sekali lagi kepada semua calon SPM 2013.... semoga impian kalian semua menjadi Kenyataan.. 


Read More...


Mengucapkan 'Amin' Bersama Para Malaikat

10:46 PM No Comments



Assalmualaikum semua ini adalah perkongsian pada malam ini... Selamat Beramal ! :) 



Read More...


Wednesday, March 20, 2013

Tanda - tanda iman semakin Lemah

10:54 PM 3 comments



Assalamualaikum malam ini perkongsian mengenai tanda-tanda iman semakin lemah... mari baca sama-sama.. semoga memberi manfaat pada semua :) 



Read More...


Bersediakah kita..?

10:45 PM No Comments



Assalamualaikum semua... Setiap yang hidup pasti merasai mati... Bersediakah kita ? Sejauh mana persiapan kita ? anda pilih.. tepuk dada tanya hati... 



Read More...


Allahuakbar.. Allah Maha Besar !

10:39 PM No Comments



Assalamualaikum... semua! lagi perkongsian Indah..gambar dari FB....


Read More...


HAHA... lawak habis !

10:25 PM No Comments



Assalamualaikum memang kelakar habis gambar ni.. hahaa.. kau ade ? 


credit to.#padeyl#

Read More...


Rindu Saat itu..

10:09 PM No Comments



Assalamualaikum .. rindu saat apa ? sebenarnya rindu saat-saat dan waktu ketika bergelar Pelajar Universiti Teknologi Mara (UiTM). Sebenarnya masa belajar paling seronok.. kita boleh belajar banyak benda.. masa mula-mula kelas ada seorang pensyarah cakap antara 7 orang ini siapa akan kekal..Sekarang Alhamdulillah.. kami bertujuh dah grade pon... tiada yang tewas di pertegahan... kepada semua yang masih bergelar pelajar.. hargailah masa belajar... nikmatilah kehidupan di Universiti ! ... Baiklah.... Jumpa lagi.. 


Part 1, 2009.. UiTM Kedah..

Read More...


Anatomi Mukminah

10:04 PM 1 comments



Assalamualaikum perkongsian untuk iktibar semua.. :) 


Read More...


Photoscape !

9:54 PM No Comments



Assalamualaikum.. wah sekarang aku dah gila bergambar,.. please stop me ! hahaa... aku suka guna photoscape nak edit gmbr sbb di more to user friendly, senang nak guna.. hehe.. TQ .. photoscape.. ! 


Its A new Start ! 

Read More...


Pray for our Lahad Datu

9:05 PM No Comments



Assalamualaikum..marilah kita mendoakan kesejahteraan dan keselematan penduduk dan Pejuang-pejuang di Lahad Datu... Semoga dengan doa kita akan memudahkan segala urusan mereka di sana.. Amin... 



Read More...


When...

8:56 PM No Comments



Assalamualaikum.. sharing from facebook post... TQ.. 



Read More...


Subhanaallah... Kekuasaan Allah

8:47 PM No Comments



Assalamualaikum perkongsian gambar dari Facebook ... :) Kuasa Allah.. 




Subhanaallah...




Read More...


SPM 2013 ! Nervous ! dup.. dap.. dup.. dap...

8:42 PM No Comments



Assalamualaikum ..nervous ? haa? mesti malam ni ramai daripada kita yang lahir pada tahun 1995.. teramat nervous nya.. sebab esok result SPM ! time aku dlu pon sama... nervous.. sure tak boleh tdor ! :) adek aku pon amek result esok !... haha... yusman ... all the best ! :) moga-moga dapat yg terbaik... :) apa pon wish all the best to all candidate ! 


Read More...


Jangan Sombong OK ! UiTM Di Hatiku..

4:51 PM 2 comments





Assalamualaikum hari dalam berfacebook, terjumpa satu statement yang tak menyenangkan hati.. haha... dia cakap "kalau dapat 4flat di uitm macam dapat 2.0 kat Uia." wah...sesedap hati penambah perisa... kalau ko tak belajar memag dapat pointer rendah... ada akal pakai la... hmm... bagi aku belajar mana sama ja... so jangan riak yer adek.. baru masuk U, jangan sombong.... U mana pon kalau tak belajar sama ja... teruk juga pointer tu... kalau UiTM senang tak de la yang dismiss... agak-agak kalau nak bagi statement pon... huhu.. Ingat ! Usaha tangga kejayaan.. kalau ko dok main-main macam mana nak dapat 4.00 flat... haha.. apa pon... kepada semua.. berbanggalah dengan apa yang kita ada sekarang .. apa pon UiTM Sentiasa di hatiku... 



Read More...


Selamat Hari Jadi ! Abang dauf...

4:24 PM 1 comments





Happy birthday Abang dauf ... 

Assalamualaikum... entri kali berkisar ttg kehidupan aku lagi... semalam 19/03/2013 merupakan hari jadi Abg dauf, abg dauf dah tua.. hahaha ( abg ipar aku) .. so, kak  aku soh beli kek... brownies walnut.. mmg sedap... yang bestnya aku bw kek tu jalan kaki dari sunway pyramid. ko mampu ? lenguh tangan aku haha.. nak naik teksi mcm rugi ja.. hahaa.. Simple celebration... but nice... semoga kak aku n abg dauf, berbahagia selamanya .. amin... 



Sedap oo... sila jeles. :) 


Read More...


Saturday, March 16, 2013

Cara Hilangkan STRESS !

1:40 AM 1 comments



Assalamualaikum semua ! 1.32 A.M.


#Curi dari facebook..#

Read More...


Thursday, March 14, 2013

Bajet Bagus ?

9:53 AM 1 comments



Assalamualaikum.. sedikit perkongsian.. (curi dari facebook) pagi ini... masih pagi ok ! Jom renungkan bersama :) 




Read More...


Rezeki

9:44 AM No Comments





Assalamualaikum, wah hari ini aku cuti.. maklumlah aku bukan kerja office yang cutinya sabtu-ahad, or jumaat-Sabtu.. tapi tetap bersyukur sebab ade pekerjaan.. kan.. kan.. kan.. berapa banyak kan la.. hehe.. Bebalik kepada tajuk aku rezeki.. sekarang ni aku dah kerja memang bukan dari bidang aku iaitu. 'Retail'. Wah lari banyak nie.. nak buat macam mana rezeki disini dulu..



Rezeki ? memang kita kena percaya pada rezeki masing-masing kan? kalau yang belum dapat jadi apa yang di inginkan tue.. sabar lah sayang.. mungkin rezeki tu datang lambat skit.. ada org tanya try la minta kat kolej-kolej memang banyak dah resume aku hantar.. tapi nak belum dapat lagi. (bukan belum dapat, kena reject la.. haha) 


Sambung master ? wah ramai  jugak yang dah sambung master.. memang teringin nak sambung tapi belum masanya, cess.. sebenarnya tak de duit lagi.. bukan tak de duit sebenarnya tapi tak cukup duit,. hehee.. ye la bukan murah nak sambung master,, macam degree tak pa la.. brapa ratus ja satu sem.. tak pe la.. nanti klu dah sambung saya bagi taw awak k..


Apa pon kat dunia ni.. berpuas hati dan bersyukurlah dengan apa yang kita ade sekarang... kita boleh berusaha, bertawakal.. tapi selebihnya kita serahkan kepada Allah S.w.t. mungkin dia ada rancangan yang lebih baik untuk kita.. Insyallah..


Read More...


Customer always right, right ?

2:53 AM 1 comments





Assalamualaikum.. Jam menunjukan 2.27 a.m. aku masih tak tidur.. layan lagu jiwang-jiwang jap... Tajuk kali ini "Customer always right ?" wah.. aku sekarang memang dah tak bersetuju sangat.. memang kita ada hak sebagai pengguna tapi agak-agak lah  ! haha.. semenjak aku join retail ni, macam-macam ragam pengguna yang aku dapat kenal pasti.. ok antaranya ! 

1. Return barang ! 


Ini bab paling malas, kadang-kadang beza harga 0.50 sen - 1.00 pon berkira ? wah... kadang-kadang benda tu nak guna urgent tapi boleh pula reject ! dasar kedekut ! hahahaa....

2. Customer tak faham bahasa



Ini selalu terjadi apabila ada banyak promotion ... ada la.. sesetegah promotion yang bagi reward, etc.. diorang yang faham ok la.. yang tak faham sampai  Q , counter.. menyusahkan betul ( kami taw la.. kami di pihhak yang betul hahaha ). 

3. Banyak soal ?



Ye la, memang aku patut bagi jawapan.. tapi jangan lah tnya soalan yang ade jawapan dia kat description tue.. pandai2x la baca.. agak-agak la kami nak taw semua description dalam kedai tue.. ko ingat kami computer yang boleh simpan data banyak-banyak ? bila nak search ja ? lu pikir sendiri.. 

Sebenarnya,, banyak lagi nak di luahkan.. tapi setakat ini sahaja la..nanti orang cakap aku lebih2x lak. kan ?? kepada semua pengguna termasuk aku... memang kita ada hak sebagai pengguna... tapi kena betul cara dan gayanya.. faham-faham aja lah... Jumpa lagi ! 


Read More...


Monday, March 11, 2013

Kawan

12:22 AM No Comments



Assalamualaikum semua, sedikit perkongsian untuk malam ini :) 




Read More...


Sunday, March 10, 2013

Doraemon Datang Lagi !

8:44 PM 1 comments



Assalamualaikum semua ! wah ! doraemon datang lagi ! bergambar bersama doraemon ! memamg best... gambar ini menimbulkan banyak kontroversi dan ketidakpuas hati sesetengah pihak ! kerana mereka terasa "Jelous" haha.. apa pon tak boleh janji KU bahagia ! Peace Yoo ! 


Amaran Keras ! Jangan Jelous ...


Read More...


Lepak Situ Sana Sini !

8:32 PM No Comments






Assalamualaikum semua ! wah akhirnya dapat juga berblog nie... lama nak updated tp tak ade idea la.. Tapi kali aku nak cerita pasal lepak-lepak waktu cuti.. haha.. Jumpa member lama2x (Zul,fadil,john) .. best jgk.. ingt dlu masa habis Uitm tak jumpa dah... hehe.. tak sangka jumpa lagi.. berkawan biar berjuta kan ? :) best la jugak melepak..  pi dataran merdeka, downtown, buang masa ! nikmatnya cuti hahaa... sembang2x., cerita pasal kerjaya masing-masing hahaa.. kepada semua kawan-kawan moga semua nya berjya dalam kerjaya masing ok ! Amin... Jumpa lagi jika ada kesempatan.. :) 

Read More...


Saturday, March 2, 2013

Jalan - Jalan Uptown Damansara !

3:33 AM 1 comments



Assalamualaikum ! semua , wah dah pukul 3.27 a.m, fuhh , tak tido lagi aku ni, tadi bru updated roster staff, then update blog sekali, sebenarnya baru balik dari uptown damansara dengan member, cari barang sambil cuci mata... hahaha.. oppsss.. dapat la kasut satu... hmm.. barang kat situ semua terbaik ! murah ! lelong ma !.. Jom ramai2x kesana ! hahahaa.. :) 


Tadaa... Alhamdulillah, kasut baru ! Semangat baru ! hahaa.. :p


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger