Thursday, February 28, 2013

28 February 2013 : Entri Terakhir

11:49 PM 2 comments




Assalamalaikum semua ! wah hari dah 28 Feb, wah cepat betul... apa2 pon selamat Tinggal Feb ! Selamat datang Mac, semoga hari-hari kita lebih baik dari sebelumnya ! :) Eh.. ni entri terakhir di Bulan februari ! :) Jumpa di bulan depan ! 



Read More...


Tuesday, February 26, 2013

Jom Politik ! : Konvensyen FIQH Politik Islam Semasa 2013

11:15 AM No Comments



Assalamualaikum semua ! Jom politik ! mari sertai Konvensyen FIQH Politik Islam Semasa 2013.. Jom bagi yang berkesempatan ! :) 



Read More...


Jom follow saya !

10:38 AM 1 comments






Assalamualaikum, Jom follow saya ! motif ? haha.. tak de lah, rindu sebenarnya follow - follow nie... awal2x dlu masa mula berblogging memang suka ja  follow orang.. hehe.. Best tengok followers kita naik.. sekurangnya ade jugak yang baca blog kita nie... hahaa... kan ? apa-apa pon.. best jugak dunia blogger nie, kalau tak de masa maka berhabuk la, blog tue.. normal la.. hahaha.. ok, apa tunggu lagi Jom Follow Saya ! hahahaa ... Assalamualaikum wbt..... 


Read More...


Monday, February 25, 2013

ATM :)

11:34 PM No Comments



Assalamualaikum, kalaulah ade bank macam ni ? 



Read More...


Allah Maha Penyayang ..

6:26 PM No Comments



Assalamualaikum, semua janganlah kita menjadi seorang hamba yang rugi :'( 



Read More...


Senyum ?

5:44 PM 1 comments



Assalamualaikum, semua, Selamat Petang ! memang terdapat banyak maksud di sebuah senyuman ... 


___( ^ - ^ )___ 

Read More...


Tuesday, February 19, 2013

Saya nak berubah boleh tolong ?

10:32 PM No Comments



Assalamualaikum lagi perkongsian gambar, daripada fb, cara hidup islam. Renungkan :) 



Read More...


Ramai Lelaki Dayus ?

10:22 PM No Comments




Assalamualaikum, Tajuk ini mungkin menaikan kemarahan semua lelaki - lelaki di Dunia , termasuk aku, tapi pernahkan kita fikir mengapa kita dikatakan dayus ? Dayus bukan sekadar memukul wanita atau melakukan kekejaman terhadap wanita, tapi dayus yang paling kita nampak terang-terangan ialah tidak menjaga maruah isteri, kakak , adik perempuan kita. Antara pekara mudah yang membolehkan seseorang lelaki itu menjadi dayus adalah membenarkan isteri dan anak perempuan berpakaian tidak menutup aurat, sekaligus menjadi tatapan lelaki bukan muhrim. Oleh itu, cegah laranglah, ahli keluarga kita dari melakukan pekara-pekara yang bertentangan dengan Islam. Yang baik itu datangnya dari Allah dan yang buruk itu datangnya dari kelemahan diri kita masing-masing. :) 


Read More...


BR1M Februari 2013 !

9:46 PM No Comments





Assalamualaikum, Alhamdulillah dapat BR1M, tapi kekusutan seketika, sebab kena ambil di kedah 21/02/2013, sekarang aku di Selangor !  hello ! kedah - selangor setengah jam ker ? Walau apa pon, dengar org cakap boleh wakilkan, tapi segalanya akan aku confirmkan esok... Semoga segalanya berjalan lancar.. Amin..


Read More...


Monday, February 18, 2013

Aku lagi ?

10:40 PM No Comments



Assalamualaikum, aik asyik aku ja dalam facebook aku, memang la ! sebab ini facebook aku tak kan nak latak gmbr ko, status ko? apa-apa aje lah ! hahaa.......



Read More...


Saturday, February 16, 2013

7 Peringkat Nafsu

2:39 PM No Comments



Assalamualaikum, mari kita kaji 7  Peringkat Nafsu, semoga perkongsian ini memberi manfaat pada semua. :) 



Read More...


Karnival Kerjaya 2013 !

2:24 PM No Comments



Assalamualaikum, khas kepada semua pencari kerja, satu karnival kerjaya akan di adakan di Hotel Sri Malaysia, Kulim,Kedah..  pada 17 Feb 2013, Ayuhh, ramai-ramai berusaha untuk mendapatkan  pekerjaan, jangan tanam anggur dan jagung banyak-banyak. Selamat Mencuba ! 



Read More...


Friday, February 15, 2013

Maaf

1:17 AM No Comments



Assalamualaikum, mari bermaaf-maafan :) 



Read More...


Solat, Jom !

1:13 AM No Comments



Assalamualaikum sedikit perkongsian untuk semua :) . Selamat Malam ! 



Read More...


Thursday, February 14, 2013

Erti Syukur !

11:23 AM No Comments





Assalamualaikum semua, erti syukur, Alhamdulillah, kita seringkali terlupa dengan nikmat yang di beri, bila kita dalam kesulitan barulah kita mencari allah, ingat kepada allah,.. walaupun kita sihat atau sakit ingatlah allah sentiasa.. pesanan untuk diri sendiri dan kawan-kawan, semoga sentiasa berada dalam rahmatNya. Amin. Erti syukur dari UNIC. Hayati Lirik ini. Assalamualaikum...



Lafazkan kalimah syukur
Lafazkan kalimah itu
Alhamdulillah...

Segalanya yang ku kecapi
Adalah milikMu Ilahi -Tuhan Maha Pemurah-
Tak kan terbalas walaupun sebesar zarah

Kenikmatan yang bertandang
Terkadang tidak dihiraukan - Lepas dari pandangan -
Dan bila hilang barulah dikesalkan

Adakalanya aku hanyut
Adakalanya aku lupa
Adakala aku leka
Ampunilah...
Kerana ku manusia
Lemah dan tidak berdaya di sisiMu
Seringkali terlupa nikmatMu
Datang tiada jemu
Bila terhimpit mulalah
Mencari dan menyebut namaMu
Barulah merasai makna sebenar erti syukur
Syukur atas rahmatMu

Adakala ku hanyut
Adakala ku lupa
Adakala ku leka dan adakala ku alpa
Kerana ku manusia
Lemah dan tak berdaya
Seringkali terlupa nikmat yang Kau kurnia
Ku bersyukur ya Tuhan
Segala pemberian
Walau luas lautan
Bukanlah perbandingan
Ku tingkat keimanan
Ku gilap ketaqwaan
Sebagai perlambangan
Terima kasih ku Tuhan

Onak duri kehidupan
Jatuh bangun sendirian
Ada hikmah yang tersimpan
Yang menguji iman

Bersyukurlah selalu
Sentiasalah redha dan menerima
Tiap ujian tiba bukan diminta
Sebaliknya Allah Maha Mengetahui

Kan ku bertasbih selalu
Bertahmid berzikir padaMu
Sebagai tanda ku nilai 
RahmatMu Tuhan

Aku bersyukur Ya Allah
Segala pemberianMu pada ku
Seluas lautan pun bukanlah jadi ukurannya
Memang tiada bandingan
Segalanya yang ku kecapi
Adalah milikMu Ilahi -Tuhan Maha Permurah-
Bukan miliku pinjaman sementara
Syukur Alhamdulillah

Sesungguhnya solatku,
Amalku, hidupku, matiku
Kerna Allah yang satu
Kuserahkan segala harta jiwa dan raga
Sebagai tanda cinta
KepadaMu Yang Esa



Read More...


Valentine !

12:49 AM No Comments



Assalamualaikum semua ! 



copypaste.ustazazharidrus. 


Read More...


Kentut ?

12:36 AM No Comments



Assalamualaikum, lagi perkongsian pagi ini, kentut dan solat , Jom baca ! :) 


#copypaste#ustazazharidrus#


Read More...


Selamat Hari Lahir !

12:18 AM No Comments



Assalamualaikum ! Selamat Hari Lahir semua buat mereka yang menyambutnya pada Bulan Febuari ini ! Semoga apa yang di impikan menjadi kenyataan, Insyallah :) 





Read More...


Hadiah Terbaik !

12:15 AM No Comments



Assalamualaikum semua, perkongsian malam ini, Hadiah yang paling terbaik untuk seseorang yang kita sayang adalah DOA ... Renung-Renungkan :)




Read More...


Wednesday, February 13, 2013

Jiwang !

12:06 AM No Comments



Assalamualaikum semua ! kerja balik ! Balik kerja.. layan lagu jiwang memang syiokk ! hahaa.. Jom join aku ! mood : Jiwang berkarat ... 



Read More...


Tuesday, February 12, 2013

SMILE !

9:25 AM No Comments




Assalamualaikum, Selamat Pagi ! Semoga hari ini bertambah ceria ! SMILE ! 



Read More...


Monday, February 11, 2013

Post Terbaik hari ini !

6:20 PM No Comments





Assalamualaikum, dalam berfb, aku terbaca satu post nie.. memang terbaik la ! Jom baca ! 



" Berat badan naik... :('' risau. ''Dosa naik.. -.-'' tak kesah. 

Yang dtimbang itu bukan berat badan, rupa, harta. Yang 


ditimbang itu PAHALA DOSA " 


Read More...


PSY Datang Penang ?

6:13 PM No Comments



Assalamualaikum, selamat petang semua ! PSY datang penang ? hehe.. Biarla dia nak datang mana pon... haaha.. asalkan dia bahagia ! tak ganggu korang...  Peace :) 




Read More...


Hukum Meninggalkan Solat Jumaat

5:59 PM No Comments






Assalamualaikum , kali ini bukan saya yang menulis tapi sekadar berkongsi sedikit artikel dari melayukini.net berkenaan hukum meninggalkan solat jumaat. Solat fardhu Jumaat merupakan solat yang wajib dilaksanakan oleh semua orang Islam. Ketahui apakah hukum jika seseorang itu meninggalkan solat jumaat tanpa sebab yang dibolehkan.

Ikuti soal jawab di bawah : - 

Soalan :
Assalamualaikum ustaz,
Saya merupakan seorang pekerja yg bekerja di sebuah loji pemprosesan gas dan bekerja mengikut syif. Kekadang, syif bekerja jatuh pada hari Jumaat.
Soalannya, apakah hukum bagi saya meninggalkan solat jumaat atas alasan bekerja syif pada hari Jumaat. Ada rakan-rakan yg terpaksa bergilir utk keluar juga menunaikan solat jumaat bg mengelakkan meninggal solat Jumaat 3 kali berturut-turut.
Apa komen ustaz?

Jawapan:
Memang telah thabit dalam hadis riwayat Imam Muslim bahawa Allah swt menulis hati orang-orang yang meninggalkan solat Jumaat tiga kali berturut-turut dalam keadaan mereka meringan-ringankan kewajiban tersebut sebagai orang-orang yang lalai. Namun berdasar senario yang dinyatakan dan saudara tiada pilihan lain, maka saudara dikira mempunyai keuzuran kerana tidak dapat menunaikan solat jumaat kerana tugasan kerja secara shif. Keadaan tersebut tidak dikira berdosa.
Langkah membuat giliran supaya tidak tinggal solat Jumaat tiga kali berturut-turut adalah satu langkah yang betul dan tepat. (Fatawa Nur ‘Ala ad-Darb)
Melayukini.net - Secara jelas kita dilarang untuk meninggalkan solat fardhu Jumaat jika tiada sebarang perkara yang membenarkan berbuat demikian. Lakukanlah solat jumaat dan ingatlah semuanya itu adalah merupakan perintah daripada Allah SWT.

Artikel daripada : http://melayukini.net
Read More...


Balik Kampung !!!

5:37 PM No Comments






Assalmualaikum, wah sekejap rasanya balik kampung, 4 hari ja.. memang cuti 5 hari .. tapi nak rehat sehari ni pon penat lagi.. mcm bawa bas lak kan.. apa pon best cuti , indahnya cuti.. esok kerja ! seperti tidak mahu bekerja lagi.. hahaaa... mengarut aku,. tak kerja sapa nak bagi duit ??? lu pikir sendiri.. hahaa.. apa pon cuti kali ni.. memang jumpa fanily, then kawan2x... rindu kampung halaman, kalau cuti sebulan kan best !! hahaa... mana nak dapat kan... hehee... apa pon jumpa lagi org kampung !! :) 


Read More...


Saturday, February 2, 2013

Teksi OH Teksi !

10:30 AM 1 comments






Assallamualaikum, teksi oh teksi, malam semalam, mmg mencabar bila balik dalalm hujan lebat, then tersangkut pula kat sati side nie.. aku tahan semua teksi tapi tak berhenti pon... hahaa.. Then ada mamat bangla nie, tahan teksi jugak... tpi still tak berhenti, aku cakap melayu, diaorang  tak paham, then english pon boleh... tiba satu saat ada brader ni berenti, then kami nek teksi 6 org.. gila la sempit, jnji mspi rumah,,  thanks to brader n mamat bangla... hehe.. peace yo! 


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger