Wednesday, September 26, 2012

First Interview : Media Prima Berhad

9:03 AM No Comments



Assalamualaikum semua ! Sihat ? lama dah tak menulis ni.. kekangan masa dan kekangan nak access internet nie.. hehe.. Apa pun nak cerita pasal pertama kali interview. Habis saja praktikal terus dapat interview di Media prima Berhad, terkejut juga mula2x.. bila masa aku apply ingat-ingat balik masa Cairex kat uitm shah alam tu, rezeki kan.. Alhamdulillah dapat interview tu.. Masa interview tu aku rasa aku gelak ja banyak... hmmm nak wat cm na depa wat lawak.. hahaa.. dapat @ tak lain cerita yang penting pengalaman interview tu.. rezeki masing-masing, percaya pada rezeki insyallah... Ok lah sampai sini saja nak cerita nt kita jmpa lagi k !


Bersama Zul  dan Padel... Doakan Kejayaan Kami !



Read More...


Tuesday, September 18, 2012

Ya Allah, Berikanlah aku kekuatan

8:12 PM No Comments



Assalamualaikum,.. semua. sekarang ni mmg aku tengah serabut... minggu ni saja aku dapat 6 Interview , berbagai jawatan. Alhamdulillah rezeki. tapi masalah sekarang aku ni bajetnya kurang, nak ulang-alik di KL tu... Sebab semua interview di KL, ya allah , apa yang aku harus lakukan.. aku memang  nak sangat pergi interview tu, dalam masa yang sama pula report tak siap lagi.. Fuhh.. dugaan betul, ya allah berikanlah aku kekuatan. Di harap di berikan kekuatan untuk lalui semua ini.. Amin... Support me k!  





Read More...


Aku Darah "O"

8:04 PM 2 comments



Assalamualaikum.. anda jenis darah apa ? aku darah "O" so boleh derma kat semua orang.. Tapi aku boleh terima orang yang jenis darah O ja.. Orang cakap darah o, darah orang baik hati... hehe.. So, pergi lac cek darah anda ! :) 

Read More...


Sunday, September 16, 2012

Memerlukan Pekerjaan Kosong Dengan Segera

8:33 PM No Comments






Assalamualaikum semua. Kali entri saya ialah untuk mencari pekerjaan mana taw kan post kat blog ada employee terbaca ka,. Hehe... Saya Fresh graduate Dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) dalam Program Ijazah Sarjana Muda Sains Pengajian Maklumat (Pengurusan Maklumat dan perpustakaan) Saya amat memerlukan pekerjaan dengan kadar  segera, Buat masa ini saya terima apa saja pekerjaan yang boleh saya lakukan, terutamanya di pejabat, Customer service, Promoter , General Work etc. Saya mahir dalam Microsoft. Terima Kasih. Segala maklumat boleh email kan ke muhammad_8925@yahoo.com atau hubungi saya di talian 013-4077925/ 017-5473095 / 04-4902266. Sekian . Terima Kasih :) 


Read More...


Saturday, September 15, 2012

SubhanAllah : Ikan Terbang

2:55 PM 1 comments



Assalamualaikum semua, mari kita lihat keindahan Ciptaan Allah.. SubhanAllah Indah sungguh Ciptaan Allah, tiada yang berkuasa melainkan Allah S.w.t. 


SubhanAllah :) 


Read More...


Shalawat 1 X, Bonus 10 X

2:27 PM No Comments







Assallamulaikum, semua marilah bershalawat kerana ; Daripada Abu Hurairah radhiallahu 'anhu dia berkata : Rasulullah shallallahu 'alaihi wasallam bersabda : " Barangsiapa yang bershalawat kepadaku sekali, maka Allah akan bershalawat untuknya 10 kali" (H.R. Muslim: 384) 


Read More...


Jadual Suku Akhir Piala Malaysia 2012

11:59 AM No Comments



Assalamualaikum semua, ini adalah Jadual Suku Akhir Piala Malaysia 2012, Pasukan yang tiada dalam senarai tu, faham-faham saja. Kepada pasukan Kedah, perjalanan setakat ini sahaja untuk Piala Malaysia 2012, Pasukan kedah perlu mengucapkan Selamat Tinggal untuk Piala Malaysia 2012, Jumpa lagi di Piala Malaysia 2013, Insyallah. Kedah sekadar mengutip 6 mata, untuk 6 Perlawanan di mana Menang 1x, Seri 3x dan Kalah 2x. Apa pun di harap semangat juang Pasukan Kedah  akan terus tinggi untuk mencapai kejayaan demi kejayaan di masa akan datang ! Insyallah. Pulun Kedah Pulun ! Kedah Pantang Kalah ! 



Semoga Berjaya kepada Pasukan yang masih layak bertanding ! 



Read More...


Kisah Seorang Sahabat : Zulkifli Mh

11:35 AM 1 comments




Assalamualaikum , terkejut juga terbaca status kawan Uitm aku ni, aku tak taw pula yang dia excident, aku tak terbaca status 5.9.2012 dia...  sorry la bro...aku memang tak tau.. apa pon aku doakan  Semoga cepat sembuh ! Ni dia coretan hati dia untuk insan yang sentiasa memberi sokongan kepada dia : 


  Terima Kasih SEMUA!!!

Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamulaikum wbt & salam sejahtera


Tanggal 5.9.2012 iaitu hari Rabu merupakan hari yang tidak menyebelahi saya kerana mengalami dua peristiwa pahit dalam masa sehari. Setelah sepuluh hari berlalu dan keadaan saya yg semakin pulih, saya ingin mengucapkan rasa syukur dan jutaan TERIMA KASIH kepada :

1) Allah : kerana masih memanjangkan umur saya dan memberi kesempatan utk sihat seperti sedia kala dalam meneruskan kehidupan yg mendatang. Dugaan yg diberikan membuatkan saya sedar kepada kekuasaanNYA untuk saya menjalankan suruhanNYA dan meninggalkan segala laranganNYA. Alhamdulillah SYUKUR!

2) Emak & Abah : petang waktu sampai je kat umah, dengan keadaan luka yang kecil telah membuatkan mereka risau dan susah hati. Bila saya hendak berulang-alik ke Tg. Malim setiap hari emak dan abah akan cakap “HATI-HATI” masa bersalaman dengan mereka. Terima kasih jugak pada emak dan abah sebab buat air penawar dan limau untuk mandi bagi memulihkan balik semangat saya yg telah hilang. Saya juga minta maaf sebab telah membuat mereka risau sepanjang masa. :)

3) Ahli keluarga : Terima Kasih jugak pada semua ahli keluarga yg mendoakan kesihatan saya dan bagi kata2 semangat utk saya sihat seperti biasa.

4) Sahabat Baik : Terima Kasih AMAT, sebab ko bagi support kat aku dan tenangkan fikiran aku yg betul2 kusut masa tu. Thanks jugak sebab datang umah melawat aku.

5) My BFFs : Kepada anda2 (Hani Hanisya & Norhazwani ) thanks sebab bagi sokongan, nasihat, dan prihatin time orang sakit.Thank you so much beb sebab tak pernah jemu untuk menasihati orang. Bertuah sy jd BFF korang!

6) Kawan2 SMES : Terima kasih kepada kawan2 sekolah yg mendoakan & juga bagi kata2 semangat untuk saya kembali sihat. Terharu sangat bila kawan2 selalu bagi support utk cepat sihat.
7) Kawan2 UiTM : Terima Kasih semua sebab mendoakan & juga memberi semangat masa saya sakit. Terima kasih sgt2 sebab prihatin keadaan saya. SMS n BBM korang telah buat rasa sakit tak terasa. Thanks beb!!!!

8) Staf2 PTB : Terima Kasih sebab sangat prihatin dan mengambil berat tentang keadaan saya. Terima Kasih kepada Ketua Pustakawan, Timbalan KP, Semua Pustakawan, Pembantu, yang tiap2 hari akan check keadaan kesihatan saya. Rasa sgt dihargai.

9) Miss N : Thank You sebab bagi peluang untuk kita kenal hati budi masing2 walaupun hanya seketika. Thanks sebab bagi saya faham akan erti sesebuah perhubungan. Segala yang dikongsikan akan menjadi kenangan yang terindah dalam hidup saya. Terima kasih atas segalanya.
Sekali lagi saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yg telah mendoakan dan memberi semangat utk saya untuk pulih. TERIMA KASIH SEMUA!!!! :)

Terima Kasih,Thank You, Syukran, Xiexie,

Yang ikhlas,
(ZULKIFLI B. MOHAMAD HANIPAH) –







Dah habis baca ? :) Copy paste dari facebook, Zulkifli Mh 

(15.09.2012)



Read More...


Friday, September 14, 2012

Senyum - Senyum Saja (3S) 2012

4:20 PM No Comments




Assalamualikum mari senyum bersama-sama ! 




Budi Bahasa Budaya Kita :) 


Read More...


Tolonglah faham !

3:31 PM No Comments






Assalamualaikum.. selamat Hari Jumaat, Penghulu segala hari.. Kalau hari jumaat, lelaki untung skit solat zohor yang 4 rakaat, di gantikan dengan Solat Fardhu jumaat yang 2 rakaat. Apa yang aku mengarut nie.. sebenarnya tak ada isu  panas pon.. Setiap kali jumaat mesti ada budak-budak bising, ada sekali tu aku  dah pernah sruh diam, tak kan setiap minggu nak ulang benda yang sama , lagipun nanti org cakap pulun lak.. lagipun ada org yang lebih tua, yang berhak untuk menegur budak-budak tu.. Kepada bapa yang bawa anak-anak  tu , sebelum nak p masjid nasihat siap-siap Masjid tu tempat menunaikan ibadat so, pandai-pandai lah suruh anak jaga adab, tertib ketika berada dalam Masjid. Kepada kanak-kanak masjid tu bukan tempat permainan, Faham mereka masih kecil, dari kecil la kita perlu membentuk anak-anak kita kerana melentur buluh, biarlah dari rebungnya.. Jika dah jadi rebung susah dah nak bentuk :). Pekara ini pekara serius ! :(


Read More...


Bloglist HASRULHASSAN.COM

11:08 AM 3 comments







Assalamualaikum selamat hari Jumaat ! Lama rasanya tak join bloglist. Kali ni join Bloglist HASRULHASSAN.COM. Nak Join ? KLIK SINI
Read More...


Thursday, September 13, 2012

Apa permintaan terakhir sebelum anda di bunuh ?

8:14 PM No Comments




Assalamualaikum.. Apa permintaan terakhir  sebelum anda di bunuh ? 



BEBASKAN saya ! :)



Read More...


IPTA Gangnam Style 2012 : Apa Sudah jadi ?

5:20 PM 6 comments



Assalamualaikum semua.. balik dari kerja tadi  terus buka fb, dan kecoh tentang IPTA Gangnam Style .. Salah siapa ? Salah tuan yang upload ? salah orang yang menari ? atau salah pihak-pihak tertentu anda sendiri nilaikan ... Bagi aku la, tak perlu la kot nak buat tarian macam , tambah-tambah lagi perempuan pula, jaga lah aurat, jagalah maurah seorang wanita. Sebelum nak lakukan sesuatu tu fikir dulu halal - haram nya. Dalam isu ini kita tak boleh salahkan sesiapa pun, ini semua berlaku atas diri kita sendiri, atas kekuatan iman kita sendiri, jika kita  dapat fikir dengan baik dan tahu batas-batas dalam islam pekara sebegini , Insyallah tidak akan  berlaku, Janganlah kira menuding jari kepada mana-mana pihak  atas apa yang berlaku dalam Video ini. Tepuk dada tanya iman, ada yang sesuatu yang tidak kena dengan iman kita sehingga berlakunya pekara sebegini. Yang baik itu datangnya dari Allah S.w.t. dan sesungguhnya yang buruk itu datangnya dari kelemahan diri kita sendiri. Renung-renungkan.....



Anda Nilaikan ! 



Read More...


Wednesday, September 12, 2012

Jom mengundi ! Pilihanraya kampus UiTM Kedah 2012 Kembali !

6:20 PM No Comments




Assalamualaikum.. wah pilihanraya kampus Uitm kedah 2012 kembali lagi .. teringat time aku bertanding dulu... walaupun kalah tapi aku tetap berbangga menjadi Calon fakulti... dan bermanifiesto di depan orang ramai aku anggap itu satu pengalaman yang amat berharga !... Kepada semua calon .. Semoga berjaya ! 




Selamat Mengundi ! :) 


Read More...


Larangan Merokok ! : Perokok akan ditembak sehingga mati

6:16 PM No Comments




Assalamualaikum.. Jom baca signboard ini dan nilakan sendiri ! 



Errr.... 



Read More...


Khairul Fahmi bergambar dengan kumpulan In-team 2012

6:07 PM No Comments




Assalamualaikum semua.. Baru balik kerja.. Jom tengok 

gambar  Khairul Fahmi bergambar dengan kumpulan 

In-team




Mood : Tak ada kerja.. 



Read More...


Doa Untuk Sihat Tubuh Badan

2:20 PM No Comments




Assalamualaikum.. Jom baca doa ini untuk kesihatan tubuh abdan kita bersama !  Amin..



Read More...


Tuesday, September 11, 2012

Sekejap ada, sekejap tak da

8:05 PM 2 comments




Assalamualaikum.. geram dengan line streamyx nie.. sekejap ade , sekejap tak de... mcm chipsmore pon ade ... hahaa...  tak taw la , apa masalahnya.. HMM.. geram jugak.. segala aktiviti bloging semua terbantut... :( .... 




Tolonglah jangan jadi seperti chipsmore :(



Read More...


Nasi Goreng Pattaya

6:56 PM No Comments





Assalamualaikum,.. menu makan malam nie.. Jom makan ! :) 



Nak ? Buat Sendiri ! 



Read More...


Monday, September 10, 2012

LEGOLAND Malaysia, Johor | Grand Opening on 15 September 2012

1:15 PM No Comments






LEGOLAND Malaysia, Johor



Assalamualaikum semua Jom ke LEGOLAND, Malaysia yang dengan rasminya akan di buka pada 15 September 2012 ini ! khas kepada saya yang berduit banyak , sapa yang tak da duit tu dok diam-diam ja.. (aku la tu) Untuk maklumat lanjut boleh baca kat sini www.legoland.com.my.. 



Macam best ja... Tapi tak mampu.. haha... 

Jumpa lagi ! 



Read More...


Sunday, September 9, 2012

Aku yang Berdosa

8:08 PM No Comments




Assalamualaikum semua marilah kita memohon keampunan dari Allah selagi kita masih bernyawa.




" Wahai tuhan kami ! Sempurnakanlah bagi kami Cahaya kami, dan limpahkanlah keampunan kepada kami, sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas tiap-tiap sesuatu "


Amin...


Read More...


Saturday, September 8, 2012

Pensyarah Fakulti Pengurusan Maklumat (FPM) 2012 , UiTM , Merbok, Kedah

8:07 PM 2 comments





UiTM Kedah Di Hatiku :) 


Assalamualaikum.. Anda kenal pensyarah anda ? itu saya tak taw la.. tapi saya kenal pensyarah saya.. Rindu dekat pensyarah yang bertungkus lumus mengajar kami, mencurah bakti kepada kami.. Pensyarah FPM ! Anda terbaik ! Terima Kasih atas kesudian mengajar saya selama 3 Tahun saya berada di UiTM, Merbok.. Jom lihat wajah ceria para pensyarah FPM ..  gambar di curi dari Facebook FPM. 



Segak bergaya para pensyarah FPM





Jasa dan Pengorbananmu Sentiasa di ingati ...

 Terima Kasih ! 


Read More...


Kesilapan Lelaki semasa menutup Aurat

7:59 PM 4 comments



Assalamualaikum... Kali nak memperingatkan kawan-kawan dan diri sendiri tentang kesilapan kita semasa menutup aurat , sama ada kita sedar atau tak.. terutamanya kaum lelaki.. first sekali memakai baju yang singkat , second memakai seluar yang pendek... ramai yang tidak mengambil berat tentang hal ini.. Jangan nampak aurat wanita ja.. aurat lelaki jugak ramai yang tidak mengambil berat. Renung-renungkan dan Selamat Beramal ! 





Read More...


Awesome !

5:48 PM No Comments




Assalamualaikum... Dalam berfacebook.. aku terjumpa member post gmbr ni.. apa yang boleh di katakan ialah Kreatif sangat ! Awesome ! 


Read More...


IFTAR Bersama Staf Politeknik

5:15 PM No Comments




Assalamualaikum... ini cerita , cerita lama... Berlaku pada bulan ramadhan yang lepas Majlis berbuka puasa bersama staf perpustakaan politeknik.. Sedap makanan kat situ.. hehe... Nanti ajak la kami p lagi ! hehe... Kisah lama so, tak tau nak tulis apa.. Jom tengok gambar ja la.. hehe :) 




Get ready nak makan ! Aku, Nisa, Azie, adek kak fishah, kak fishah, & Shud 




Antara menunya...




Menunggu waktu berbuka :) Antara Staf perpustakaan Politeknik





Che Mat bersama keluarganya.. 





Ikan Siakap 3 Rasa :) 




Tomyam Campur ! 




Daging masak merah :) 




Keluarga kak Miah 




Senget in The House ! 




Staf Perpustakaan Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah 






OK.. habis sudah... Sampai di sini saja.. TQ kepada yazid, photographer ... 


Read More...


Be the best for the right person

2:56 PM No Comments



Assalamualaikum.. everybody ! You don't need to be better than  others. Just be the best for the right person !




I'm The BEST ! 



Read More...


8 Adab Belajar

2:49 PM No Comments



Assalamualaikum.. semua Jom belajar adab belajar... Tahu ? Tak tahu jom baca kat bawah nie : -




Selamat Belajar ! :) 


Read More...


Ramadhan " Reunion" 2012

12:11 PM No Comments




Assalamulaikum semua... kali ni nak cita pasal.. reunion pada bulan ramadhan... plan last minit ja... berjaya mengumpulkan lebih kurang 20 orang, hehe .. :) alhamdulillah jadi jugak, jmpa balik kawan-kawan sekolah form 5, 2006, sekarang 2012 , lama jugak kan ? tapi tak sempat nak chit-chat banyak2x kerana kekangan masa, apa yang penting, semua tak kawen lagi hahaa... nanti kita wat reunion yang proper skit.. hahaa.. ok ! Jumpa lagi ..,. hehehe..klu yang nak kawen tu, jangan buat senyap ja.. jemput2x la.. :) Jom layan gambar.. tak larat nak tulis panjang2x ... hehee... 



Kawan2x.. form 5, 2006



Jat makan ja keja, aida diet.. :)




Gadis melayu terakhir :)  Bersama che na, ati, ani, nadia, fiza, khairun, & aida




Merah sedondon... hahaa...




Dah habis makan, baru tangkap gambar...




Dari  kiri, wan, ashraf, adip & faizal


Ok.. Sampai di sini saja.. Minta maaf la.. untuk segala kekurangan untuk reunion kali ni :) 



Read More...


[MTV] Stacy - Pelangi Senja | Lirik Pelangi Senja

11:55 AM No Comments



Assalamualaikum semua... Wah.. lagu ni memang best ! .. aku suka sangat.. hehee... lirik menyentuh kalbu.. haha. Jom layan ! 






Read More...


ANAS Mentor 6 - Hanya Dirimu | Lirik Hanya Dirimu

11:24 AM No Comments




Assalamualaikum semua.. tadi cari la mana taw ada single terbaru dari Anas mentor 6 nie, sebab aku suka lagu nie.. hehe... tapi yang ada masa final tue... nak yang record tak sabar menati hahaha.. layan ! lagu ni best ... :)


Anas & Faizal Tahir


HANYA DIRIMU LIRIK - ANAS MENTOR 6

HANYA DIRIMU
MAMPU MEMBUAT AKU
MEMANDANGMU TERPAKU
HINGGA TERKATA KELU

HANYA DIRIMU
DIFIKIRAN SELALU
TIADA KATA YANGKU TAHU
YANG PERNAH MAMPU
MENGGAMBARKANMU


HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU
BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJAGA DIRIMU

BIAR SELALU
BERIKU BERSAMAMU
TIAP SAAT DAN WAKTU
MENGHARUNGI SEMUA

BIAR SELALU
DAPATKU MELIHATMU
BIAR SAJA SEMUA BERLALU
TINGGAL KAU DAN AKU UNTUK SELAMANYA

HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU
BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJADI MILIKMU

TANPAMU KU TAK AKAN MAMPU
MENGHARUNGI HARI
TANPA ADA BERMAKNA
TAK AKAN PERNAH JEMUKU MENCINTAIMU

HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU
BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJAGA DIRIMU

HINGGA HUJUNG NYAWA DIRIKU
BIAR AKU MENCINTAIMU
HINGGA AKHIR HAYAT HIDUPKU
BIAR AKU MENJAGA DIRIMU
BIAR AKU MENJADI MILIKMU






Read More...


Tiada Kata Untuku

11:01 AM No Comments




Assalamualaikum.. wah.. awan mendung di luar, sejuk rasanya... hari ini hari sabtu, aku tak da idea lagi nak tulis, sekarang tengah layan lagu Stacy - Pelangi senja, juara Hotfm minggu ni... memang best lagu... hehee...Idea datanglah .... heee.... 


Gambar Hiasan :()



Read More...


Friday, September 7, 2012

9 Hari Bekerja Di KFC !

8:23 PM 1 comments




Assalamualaikum semua.. Wah.. KFC, itulah tempat bekerja aku selama 9 Hari, memang penat.. tp nak cari duit punya pasal... penat pon redah ja la.. banyak pengalaman yang dapat, walaupun hanya 9 hari bekerja.. Aku masak ayam ja... ok la.. kerja dia... tapi ikut orang jugak.. sesuai or x kerja kat situ.. tapi bg aku cukup setakat 9 hari, mmg aku tak sesuai kerja kat KFC, haha. skill x cukup.. hehee... Apa2x pon ... All the BEST ! untuk semua pekerja KFC seluruh dunia, jika tiada anda, org tak boleh makan KFC, hehe.... 



KFC... :) 


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger