Thursday, May 17, 2012

Jangan Ketuk !

11:56 PM 2 comments



Kalau kita ke stesen minyak, selalunya ada tanda arahan yang mengingatkan kita agar jangan menggunakan handphone, matikan enjin kereta dan jangan merokok kerana benda-benda ini amat bahaya... .

Ada satu lagi perkara yang tidak diberikan amaran / larangan langsung sedangkan ianya tidak kurang mendatangkan bahaya. Selalunya apabila kita memasukkan nozel ke dalam muncung tangki kereta, kita akan menunggu sehingga habis minyak yang kita beli. Kebiasaannya juga apabila nozel hendak dikeluarkan, kita mengetuknya pada muncung tangki supaya titisan-titisan terakhir petrol masuk ke dalam tangki dan tidak tertumpah.

Tapi awas . Ambil perhatian bahawa nozel tersebut adalah besi, muncung tangki juga diperbuat dari besi. Sekiranya terdapat karat pada nozel dan muncung tangki pula bergerigi, kemungkinan bila kita mengetuknya api akan menyala ('spark').

Janganlah disebabkan tidak mahu rugi setitik dua petrol, kebakaran pula yang terjadi 




Read More...


Terima Kasih Kak Izzati

8:17 PM No Comments


Assalamualaikum semua ! Just nak ucap terima kasih kepada kak izzati coz blanja aku ice - cream.. Tolong list ja dapat ice-cream hahhaa... Anyway jgn jeles kepada yang lain.... :) 




-----___( * - * )___-----



Read More...


E - Resume : Presentations Day

6:47 PM 4 comments


Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. selesai juga E-resume aku dan kawan-kawan. Sangat penat wat semua ni.. Kadang- kadang jadi, kadang-kadang tak jadi. Apa2x rasa lega seketika untuk minggu ini.. Cabaran minggu depan masih ada.. Penat memang tak payah cakap la.. Kena sabar ja dalam belajar.. Insyallah sem ni pon semester terakhir.. semoga dapat result yang baik.. Doakan aku k ! Ok la. E - RESUME yang di hasilkan baik., lec pon kata ada multimedia elements, dan ok la.. hehe.. Semoga dapat result yang baik.. En. Sham bagi markah banyak2x k ! hehe.. Kepada semua perjuangan kita belum berakhir ! .. Banyak lagi asignment yang perlu di hantar ! .. All the best to all of you ! :) 



Cover Album aku... hehe




Jom beli Album John Redland ! 





Padel Punya ! 




E-Resume Kami , With Max, Padel, John Redland, dan Aku...




Max.... Dengan Albumnya.. 


Semoga Segalanya Berjalan lancar .. Amin...




Read More...


CaIREx Expo 2012, UiTM, Shah Alam

6:01 PM No Comments




Assalamualaikum.. Baru-baru ni ada pergi ke Cairex expo.. Walaupun asignment banyak tapi ttp nak pg.. may be kat sana leh belajar sesuatu amek pengalaman. Aku ada da drop a few resume kat beberapa company. Hope, ada yang melekat. Mintaklah di murahkan rezeki, Banyak yang minta kerja.. apa yang penting kena percaya pada rezeki :) . Doakan aku dan kawan2x dapat kerja k! :)



Company KFC, Hehe



Isi Borang, Zulkifli 



Berada di Aeon Company :)



Posing jap.. Dengan : Zulkifli, Nazril, Shahril dan Jamal. 




Sapa paling macho ? 




John Redland dan Safwan with The Star Company 




Inspiring : John Redland




Geng Bas Sekolah : Dayang dan  Khai 




Bersama Abg macho, Syarikat SIRIM 




Wakil : Ira dan Farah 




Barisan panjang ? 




Bersedia ! Minta kerja .. hehe




Dari Kiri , Azri, me, Max & Padel 




3 ... With, Max , padel dan Safwan..




Peace ~! Dari Safwan , Aini , Padel 




Jom Kerja ! 




Satu UiTM ! 




Kak Aishah , Puan wanie dan Rakannya.. 




Kami .. Dari Kiri, Aini, me, Aidel , lala dan Mimi 


Ok Jumpa lagi ! :)


Read More...


Amanpura Hotel, Sungai Petani

5:18 PM No Comments



Assalamualaikum semua ! Sihat ! Sangat sibuk kehidupan aku sekarang.. Sabar ja lah.. baru-baru team kami pergi ke amanpura Hotel Untuk marketing subject. Tapi  tak banyak sistem yang di gunakan dala amanpura Hotel ni. Apa2x pon.. Harap dapat buat lah asignment nt.. hehe :) bye !


Amanpura Hotel, Sungai Petani.

Read More...


Subhanallah

3:01 PM No Comments



Assalamualaikum.. Setiap yang berlaku ada hikmahnya,,,


:')

Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger