Sunday, August 21, 2011

Kad Raya OH ! Kad Raya !!!

2:44 PM No Comments



Asslamualaikum... 
nak cita tadi aku bosan n then tgk balik kad raya lama2x n buat  stastistik.Jom tgk !

Stastistik Kad Raya Aku...Bermula dari tahun 2004 , semasa Tingkatan 3.


2004 : 2
  2005 : 10
  2006 : 14
2007 : 4
2008 : 3
2009 : 0
2010 : 0
                   2011 : 1
hingga sekarang 

JUMLAH KAD RAYA YG TAK DI HANTAR : 14

JUMLAH KAD RAYA YG DAPAT 2004 - 2011 : 34 Keping

Ulasan : 

2004 : Masih x kenal lg dunia... masih x matang tu yg dpt skit
2005 : dah kenal apa itu erti sahabat 
2006 :  dah pandai untuk menghargai sahabat
2007 : Form 6 ,  budaya kad raya makin pupus
2008 : Masuk dunia moden kad raya by Facebook
2009 : Masuk Uitm , org x layan dah kad raya
2010 : Zaman makin canggih , da application untuk send kad raya
2011 : Cuti 4 bulan ada yg rindu nak bg kad raya tu yg dpt satu..

Secara keseluruhanya, aku dpt 34 keping kad raya .. mmg jumlah yg sikit tp 
aku rasa seronok bila dpt kad raya , kenikmatannya...
 14 Keping kad raya yg masih kosong , x bertuan.. may be satu hari aku akan guna juga... 
 So, rindu nak dpt kad raya...sapa nak bg ? hehe
Read More...


"First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia"

1:09 PM 1 comments


Assalamualaikum semua !
Aku join GA by Tengkunizam, Harap2x menang la
Amin...


Nak Join  ?  KLIK DI SINI


Hadiah apa teringin nak  menang ? 

Ni dia......$$$ 



Wang tunai RM 50 tajaan Asfandi Ahmad, aku harap menang la yg ini
wish me luck k !  


 Kawan yang di Tag :  


 
Read More...


''Kuih Raya Pilihan Saya''

11:13 AM 3 comments



Asslamualaikum... 
ok kali ni aku join segmen kuih raya pilihan saya.. hehe

Nak join ?  KLIK SINI 



Kuih raya pilihan :


Biskut Mazola


Suka sngt kuih ni.. sejak dari kecik sbb mak buat sedap.. n bila mkm rasa crunch2x... fuhh... sesuai untukdi hidang di hari raya..



Kuih Samperit 


Kuih aku suka sebab mm gsedap semua kiuh yg aku suka semua sedap.. Kuih sngt cantik ! ayu lg..hehee...tgh ceri merah sesuai bg kat kekasih.. merah tanda cinta .. hehee 



  Biskut Marble 


Wah kuih ni sapa x tertarik.. dari rupa n bentuk dia.. mmg  sedap bila mkn lagi la sedap.. aku suka tgk corak yg da kat atas 2... hehehe.... sedap la ! 



 OK... Sampai sini saja... sbnrnya mmg bnyk kuih yg suka tp ni top 3 pnya.. hehhee.. ok enjoy....ni dua org yg di tag





Read More...


" SEGMEN KIBARKAN JALUR GEMILANG DI BLOG ANDA ! "

8:33 AM 3 comments


" Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yg ke -54 " 



Asslamualaikum semua !... kali aku join  segmen ni , segmen kibarkan jalurkan gemilang di blog anda, di invite oleh  Mr. Right  Terima kasih daun keladi... Rules segmen ni  mudah saja... oleh itu aku sukanya untuk join.. n di tambah pula dgn rasa cinta aku pada Tanah Air... Malaysia...Ok oleh itu marilah bersama-sama kita memeriahkan segmen ini... 


Nak join ?  KLIK DI SINI 


"Saya bangga Menjadi Rakyat Malaysia Kerana........................... 

 TEMA 2011 : " Transformasi Berjaya Rakyat Sejahtera "

 " Saya bangga Menjadi rakyat Malaysia kerana malaysia merupakan satu negara yg unik kita boleh menyambut semua jenis perayaan bersama-sama. Walaupun kita Berbilang kaum dan agama , tetapi kita tetap hidup dalam keadaan yang aman dan damai serta harmoni. Selain itu juga saya berbangga menjadi rakyat malaysia kerana negara kita akan menyambut ulangtahun kemerdekaan yg ke -54,bermakna sudah 54 tahun kita merdeka. "


Alhamdulillah selesai juga.. itu saja dari saya Mr. Right , terima kasih kerana buat segmen ini, teringat masa Zaman amek STPM, dulu . huhu... Tulis panjang gila.. ni  pon x pangjang lagi...Apa2x pon..Selamat Menjalani Ibadah puasa , Selamat Menyambut Hari raya aidil fitiri  dan Selamat menyambut ulangtahun Kemerdekaan yg ke - 54. OK, nak tegaskan kat sini , segala peulisan di atas adalah dari saya , tidak ada istilah  "copy n paste ". 


Jom hayati lagu ini : 

31 Ogos

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

(Sumber : liriklagu.com) 


OK di sini saya tag 3 bloggers  





" Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Ke -54 " 






Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger