Saturday, January 28, 2012

Segmen | Promosi Header Dan Nama Blog Saya !

3:55 PM 3 comments











Assalamualaikum ... kali ni aku join lagi segmen... sekali gus boleh mempromosikan blog aku dan membenarkan org komen , kutuk , kritik blog aku... ada aku kisah ? haha... lawak ja la.. senda petang nie... kali join segmen promosi header and nama blog saya... header saya sngt cantik.... kan ? ye la .. klu aku x puji siapa lagi ?? hehe....ok skrg nak cita.. kenapa nama blog aku   " tiada kepalsuan "...  ianya ialah aspirasi dari tajuk sebuah lagu , yg mmpunyai keindahan lirik dan makna... aku sngt suka lagu 2... hehee.... Sejak dari itu , aku sngt suka nama blog ini... org pon selalu panggil aku tiada kepalsuan.. hahaa... aku on ja !!! :) ok tu ja la sebabnya.. hehee... berminat ? boleh la join.. hehehe...


Klik Sini  untuk JOIN ! 




Read More...


Segmen Oshin : Jom tambah follower !

3:35 PM 2 comments









Assalamualaikum ... Jom tambah follower...  itulah nama bg segment nie.. sapa2x berminat silalah join... Hepi blogging... 

Berminat ? Tekan sini :)



Read More...


Anugerah Juara Lagu 26 (2012) : Sudah ada keputusannya | Senarai Lagu yang layak

2:29 PM 11 comments











Assalamualaikum semua... memandangkan ramai org bercerita pasal Anugerah Juara Lagu 26 (AJL) yg akan melabuhkan tirainya pada 29 Januari ini .. ingt tarikh ni k.... u alls...  aku pon ada cerita aku yg tersendiri... aku setiap tahun x pernah ketinggalan menyaksikan AJL secara LIVE .. aku punya ramalan x setiap tahun x tepat... tapi pernah sekali tepat , masa Adibah Nor menang ... hehe.. walaupun ramalan aku x tepat tapi , mereka yg aku ramal untuk menang masih berada dalam Top 3... kira hebat la 2... hehee.. Ok untuk tahun ni ramalan aku untuk menjadi juara ada 2 - 3 lagu yg aku sngt suka .... hehe.. Ok di sini aku senaraikan top 5 , yg di jangka menang ... x caya ? nt tgk ajl msti da terselit juga.... sebelum tu ni adalah senarai yg layak berentap 12 lagu terbaik !



  1. Sungai Lui oleh Aizat (Aizat/Anas, Aizat/Anas).
  2. Awan Nano oleh Hafiz (M.Nasir/Budi Hekayat).
  3. Kisah Hati oleh Alyah (Manusia Putih/Manusia Putih).
  4. Kalau Berpacaran oleh Shohaimi Mior Hassan/Ana Raffali/Altimet (Shohaimi Mior Hassan Shohaimi Mior Hassan / Ana Raffali / Altimet).
  5. Beribu Sesalan oleh Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah (Kevin Chin/Tinta).
  6. Wanita Seluruh Dunia oleh Projek Pistol (Boy Clifford/Boy Clifford).
  7. Karma oleh Faizal Tahir (Audi Mok/Faizal Tahir/Audi Mok/Faizal Tahir).
  8. Kekanda Adinda oleh Atilia & Monoloque (Monoloque/Monoloque).
  9. Gadis Semasa oleh Yuna (Yuna/Yuna).
  10. Penakut oleh Yuna (Yuna/Yuna).
  11. Sedetik Lebih oleh Jaclin Victor (Edry Abd Halim/Edry Abd Halim).
  12. Cinta Muka Buku oleh Najwa Latif (Najwa Latif/Ika Latif)


Semuanya hebat2x ... walau bagaimanapon.. aku ttp dengan 5 pilihan lagu aku.... hehe... 


#1. 3 Suara / Beribu sesalan 




Lagu sngt best bila pertama kali dengar... lirik dia sngt mnyentuh kalbu... apa lagi bila di gabungkan 3 suara , ning , jac , shila... sngt lunak merdu suara mereka... cara penyampaian oleh mereka bertiga sngt bagus... klu dari segi vokal sngt mantap... dari semi final lg ... aku harap lagu bakal mnjadi Juara lagu..... 


#2.   Kisah Hati / Alyah 




Wah... lagu ni.. sngt seram bila dengar... liriknya sngt mndalam,.. tambah pula dgr penghayatan yg di tunjukan oleh alyah... Lirik lagu ni mmpunyai tarikan yg sngt baik... Jika di lihat dari tahun2x lepas alyah pernah masuk ajl tp x mng... tapi aku rasa kali ... alyah akan berada dlm top 3... hehee... I love u ! Alyah ... terbaik..


#3. Karma / Faizal Tahir




Sapa x kenal faizal tahir dalam ajl kan ? setiap kali ajl msti da sangkut 1 - 2 anugerah.. mmg x dpt di nafikan Faizal tahir mmg artis yg sngt berbakat.. tambah2x lg pula bila bergabung dgn audi mok... lagu karma ni mmpunyai energy yg sngt tinggi.... sngt la bersesuaian dgn faizal tahir, bila dia nyanyi fuhhh..... mmg terbaik... vokal faizal pon sesuai dgn lagu2x mcm  ni....  Faizal tahir ... aku harap persembahan yg dasyat ok ! :)


#4.  Sedetik Lebih / Jaclyn Victor 




Lagu sedetik lebih ni sepatutnya Anuar Zain yg nyanyi... tapi masa semi final  jac, yg nyanyi.. pa2x pon jac bawa lagu ni dgn baik... agak kecewa sbb anuar zain x nyanyi...Aku mmg suka lagu... sngt indah, syahdu , hehee....liriknya sngt puitis.... mmberi sinar kepada pendengar... alunan muziknya yg ,mmg perfect la... bg aku... hehe... aku harap dlm ni berada di top 3.....


#5. Sungai Lui / Aizat 




Sungai lui... kena lagu ni dgn tema air AJL tahun ni... lagu mmg best .. rileks , simple... aku rasa semua lagu aizat mmg best kena dgn jiwa... hehe...lagu lebih mudah untuk pendengar terima.... klu dari segi vokal... vokal aizat x kurang hebatnya,,,  Buktinya... Aizat ni pernah mnjuarai juara lagu , dgn lagu pergi....wah.. mmg mngajutkan masa 2... hehee... terbaik la aizat... apa2x pon ... aku harap aizat mng apa2x anugerah dan berada di Top 3.... All the best aizat... !


Wah.... adakah benar ramalan ku....hehe tgk ja la.. opss. lupa untuk persembahan terbaik aku pilih faizal tahir.... dan untuk vokal terbaik aku pilih.. jac... Kita semua perlu  ingt AJL ni pertandingan lagu terbaik.. LAGU, bukan vokal or persembahan.. lagu terbaik saja yg layak  memegang gelaran Juara Lagu... Kepada semua artis2x yg bakal berentap All the best,, Jumpa lagi tahun depan ! Layan.. Kepada para blogger.. Jgn lupa tonton  secara live Ajl di TV3.... OK ! see u alls soon !. Bye2x..


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger