Friday, May 31, 2013

Jangan Sakiti Aku

8:46 PM No Comments




Assalamualaikum, sekadar renungan bersama  :) 



_____( * - *)_____ 


Read More...


I LOVE YOU

7:39 PM No Comments



Assalamualaikum, I Love You :) 


Ya Allah , Cucurilah rahmat keatas ku dan Ahli KeluargaKu, Serta Semua Umat Islam sekalian Alam... Amin :) 



Read More...


Wednesday, May 22, 2013

Putrajaya International Convention Center (PICC) 2013

9:30 AM 1 comments




Assalamualaikum semua .. aku di  PICC background ...


Smile :) 


Read More...


Friday, May 17, 2013

American Idol series 12 winner 2013 : Candice Glover !

11:43 PM No Comments




Assalamualaikum ... Hi everybody, Congrats to Candice Glover ! Awesome Singer ...New Single by Candice Glover "I am beautiful" is the beautiful songs ! 





Read More...


Semakan Keputusan Peperiksaan Pegawai Tadbir dan Diplomatik GRED M41 2013

10:29 PM No Comments





Assalamualaikum semua, wah punyala excited aku nak semak result exam PTD ari tu... then apa jadi ? ari cakap blh semak 17/5/13, so aku pon semak then dia cakap ..... 

|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
V




:( Hampeh betui ! apa pon debaran makin terasa doakan  yang terbaik untuk saya ! 



Read More...


Fadhilat Al-Fatihah

10:02 PM No Comments




Assalamualaikum, malam saya ingin berkongsikan mengenai fadhilat Al-fatihah :) 



Read More...


Thursday, May 16, 2013

Guru Dulu dan Guru Sekarang ?

10:32 PM 2 comments




Assalamualaikumm Jom tengok gambar ini.. Renung-renungkan.. :) kenapa org dulu lebih matang dari sekarang... ? 


Guru dulu ...



|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



Guru Sekarang ... 



Fikir-fikirkanlah ... :) 



Read More...


Menanti Jodoh-KU ...

10:22 PM No Comments



Assalamualaikum , siapakah dia jodohku ? :) 



Masih sabar menanti Cinta itu .... 

Read More...


Selamat Hari Guru 2013 !

8:15 PM No Comments



Assalamualaikum, hari ini 16 Mei, So ? hari ini hari guru la.. Selamat Hari Guru buat semua insan yang bergelar guru, Guru penyuluh kejayaan, tanpa guru di mana kita sekarang ini ? Guru paling baik ialah Ibu bapa kita. Tanpa Mereka siapa kita ? Renung-renungkan dan Selamat Beramal ! 





Read More...


Waktu-waktu baik untuk Berdoa

8:08 PM No Comments




Assalamualaikum, sekadar perkongsian untuk semua, moga bermanfaat untuk semua :)



Read More...


Senarai Menteri Kabinet Baharu Penggal 2013-2018

7:58 PM No Comments





Assalamualaikum, Alhamdulillah Senarai Menteri kabinet telah pun di umumkan untuk penggal 2013-2018, semoga dengan pelantikan ini dapat membawa malaysia kearah negara yang lebih maju dan berwawasan. Sekali lagi Tahniah ! dan selamat menjalankan tugas dengan berdedikasi dan bertanggungjawab. 

Senarai menteri Kabinet : - 

Perdana Menteri:
DATUK SERI MOHD. NAJIB BIN TUN ABDUL RAZAK (UMNO)
Timb. Perdana Menteri:
TAN SRI MUHYIDDIN BIN YASSIN (UMNO)
Menteri Di Jabatan Perdana Menteri:
(1) DATUK SERI JAMIL KHIR BIN BAHAROM (UMNO)
(2) DATUK SERI ABDUL WAHID BIN OMAR (SENATOR – BERKUAT KUASA 5 JUN 2013)
(3) SENATOR DATUK SERI IDRIS JALA (SENATOR)
(4) TAN SRI JOSEPH KURUP (PBRS)
(5) DATUK SERI SHAHIDAN BIN KASSIM (UMNO)
(6) NANCY BINTI SHUKRI (PBB)
(7) DATUK JOSEPH ENTULU ANAK BELAUN (PRS)
(8) DATUK PAUL LOW SENG KWAN (SENATOR)
TIMBALAN MENTERI:
(1) DATUK RAZALI BIN IBRAHIM (UMNO)
(2) WAYTHA MOORTHY PONNUSAMY (SENATOR)
Kewangan
(1) MENTERI KEWANGAN I: DATUK SERI MOHD. NAJIB BIN TUN HAJI ABDUL RAZAK (UMNO)
(2) MENTERI KEWANGAN II: DATUK SERI AHMAD HUSNI BIN MOHAMAD HANADZLAH (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(3) DATUK AHMAD BIN MASLAN (UMNO)
Pelajaran & Pengajian Tinggi
(1) MENTERI I: TAN SRI MUHYIDDIN BIN YASSIN (UMNO)
(2) MENTERI II: DATUK SERI IDRIS BIN JUSOH (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(3) TIMBALAN MENTERI I: DATUK MARY YAP KAIN CHING (PBS)
(4) TIMBALAN MENTERI II: P. KAMALANATHAN A/L P.PANCHANATHAN (MIC)
Dalam Negeri 
(1) MENTERI : DATUK SERI DR. AHMAD ZAHID BIN HAMIDI (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK DR. WAN JUNAIDI BIN TUANKU JAAFAR (PBB)
Pertahanan:
(1) MENTERI : DATUK SERI HISHAMUDDIN BIN TUN HUSSEIN (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK ABDUL RAHIM BAKRI (UMNO)
Pengangkutan
(1) MENTERI : DATUK SERI HISHAMUDDIN BIN TUN HUSSEIN (UMNO) (MEMANGKU)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK AB. AZIZ KAPRAWI (UMNO)
Pelancongan & Kebudayaan
(1) MENTERI : YB DATO SERI MOHAMED NAZRI BIN ABDUL AZIZ (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO JOSEPH SALANG ANAK GANDUM (PRS)
Luar Negara
(1) MENTERI : DATUK SERI ANIFAH BIN AMAN (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK HAMZAH BIN ZAINUDDIN (UMNO)
Kerja Raya
1) MENTERI : DATUK FADHILAH YUSOF (PBB)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK ROSNAH BINTI ABDUL RASHID SHIRLIN (UMNO)
Kesihatan
(1) MENTERI : YB DATO SERI SUBRAMANIAM (MIC)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO SERI HILMI BIN YAHAYA (UMNO)
Belia Dan Sukan
(1) MENTERI : KHAIRY JAMALUDDIN BIN ABU BAKAR (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK SARAVANAN A/L MURUGAN (MIC)
Sumber Manusia
(1) MENTERI : DATUK RICHARD RIOT ANAK JAEM (SUPP)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK ISMAIL BIN ABD. MUTTALIB (UMNO)
Perdagangan Dalam Negeri Dan Hal Ehwal Pengguna
(1) MENTERI : DATUK HASAN BIN MALEK (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK AHMAD BASHAH BIN MD. HANIPAH (SENATOR) (UMNO)
Perdagangan Dan Industri
(1) MENTERI : DATUK SERI MUSTAPA BIN MOHAMED (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : HAMIM BIN SAMURI (UMNO)
Pertanian Dan Industri Asas Tani
(1) MENTERI : YB DATO SRI ISMAIL SABRI BIN YAAKOB (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO TAJUDDIN BIN ABDUL RAHMAN (UMNO)
Sains Teknologi Dan Innovasi 
(1) MENTERI : YB DATUK DR. EWON EBIN (UPKO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO DR. ABU BAKAR BIN MOHAMAD DIAH (UMNO)
Sumber Asli Dan Alam Sekitar
(1) MENTERI : YB DATUK SERI G. PALANIVEL (MIC)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO DR. JAMES DAWOS MAMIT (PBB)
Tenaga, Teknologi Hijau Dan Air
(1) MENTERI : YB DATUK DR. MAXIMUS JOHNITY ONGKILI (PBS)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO SRI MAHDZIR BIN KHALID (UMNO)
Kemajuan Luar Bandar Dan Wilayah
(1) MENTERI : DATUK SERI SHAFIE BIN APDAL (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK ALEXANDER NANTA LINGGI (PBB)
Perusahaan, Perladangan Dan Komoditi 
(1) MENTERI : YB DATO SERI DOUGLAS UGGAH EMBAS (PBB)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO NORIAH BINTI KASNON (UMNO)
Pembangunan Wanita, Keluarga
(1) MENTERI : YB DATUK ROHANI BINTI ABDUL KARIM (PBB)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATUK AZIZAH BINTI MOHD. DUN (UMNO)
Komunikasi Multimedia
(1) MENTERI : DATUK SERI AHMAD SHABERY BIN CHEEK (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK JAILANI BIN JOHARI (UMNO)
Wilayah Persekutuan
(1) MENTERI : YB DATO SERI TENGKU ADNAN BIN TENGKU MANSOR (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : YB DATO DR. LOGA BALA MOHAN A/L JAGANATHAN (SENATOR)
Kesejahteraan Bandar, Perumahan & Kerajaan Tempatan
(1) MENTERI : DATUK ABDUL RAHMAN BIN DAHLAN (UMNO)
TIMBALAN MENTERI:
(2) TIMBALAN MENTERI : DATUK HALIMAH BINTI MOHD SADDIQUE (UMNO)

Read More...


Saturday, May 11, 2013

Puasa di Bulan Rejab

1:04 AM No Comments






Assalamualaikum, selamat Datang Bulan rejab, kepada yang nak ganti puasa atau nak tingkatkan amalan bulan ini adalah bulan terbaik. Bulan rejab ialah bulan allah. Bulan Rejab adalah bulan istimewa kerana pada bulan ini berlaku peristiwa isra' dan Mikraj Nabi Muhammad. Mari kita berpuasa esok ! Satu Rejab, Barangsiapa yang berpuasa sehari pada bulan rejab maka seperti berpuasa Setahun. Selamat Berpuasa, Salam Rejab :) . 



Read More...


Dinner di Putrajaya Shangri-La Hotel , Malaysia 2013

12:56 AM 1 comments






Assalamualikum, wah gembira sungguh, sehari bersama staff guardian, di Putrajaya, Tahun lepas ada heat target, so, dapat la duit, dengan duit itu kami pergi dinner ke hotel shering-la, Putrajaya. Sebelum itu kami naik cruise pusing Putrajaya, memang cantik pemandangan di waktu malam.. Beratus gambar kami snap, haha.. Bukan senang nak keluar sama2x.. mcm tue... hehe.. and then kami Pergi ke hotel Shering-la, untuk dinner, makanan boleh tahan , harga ? memang tak payah cakap, rm135 ! satu kepala..hehe.. tak pa lah, bukan selalu hehee... Apa pon gembira sangat hari tu, Terima Kasih semua ! (sebenarnya entri ini dah lama aku nak update tapi tunggu gambar, alih-alih tak dapat lagi so update je la.. so tak de gambar.. ) 


Read More...


Doa Bulan Rejab

12:40 AM No Comments



Assalmualaikum, selamat menghadapi bulan Rejab, Esok merupakan 1 Bulan rejab, mari kita sama-sama amalkan doa ini :) 



Terima Kasih kawan-kawan  yang mengingatkan :) 



Read More...


Thursday, May 9, 2013

Tahniah ! Adikku, Amelia Natasha..

12:45 AM No Comments




Assalamualaikum, Tahniah adeku ! akhirnya berjaya juga dia dapat DEKAN.. Selama 5 sem belajar.. Rezeki akhir sem... Apa pon selamat Menempuh Alam "Degree".. Hebatlah ... Pointer dia ? Biarlah rahsia ! Sikit lagi nak 4.00 flat .. :) Aku turut berbangga dan gembira atas kejayaannya.. keep it touch ! 



Hehe... Semoga Sukses Selalu ! 


Read More...


Wednesday, May 8, 2013

Keputusan Rasmi PRU 13 Pilihanraya 2013 Online Setiap Negeri

11:49 PM No Comments




Assalamulaikum semua. Masih belum terlewat untuk aku berkongsi keputusan Pilihanraya 2013






Read More...


Saturday, May 4, 2013

Annual Dinner 2013, Guardian Operations Staff : Celebrity Night With A Touch of Garden, Grand Dorsett

3:10 AM 2 comments



Assalamulaikum w.b.t semua rakan-rakan .. sihat ? di harap semua dalam keadaan sihat sejahtera hendak-Nya,,  baru -baru pada 23 April 2013, telah di adakan satu Majlis makan malam untuk Guardian operations staff bertempat di Grands Dorsett, Grand Selangor Ballroom, Subang Hotel, Kuala Lumpur. Majlis pada malam itu bertemakan "Celebrity Night with A touch of Green" Wahh.. tema pon dah pening kepala macam mana nak cari baju.. Baju aku ? aku cari dalam sunway pyramid.. itu pon dah pusing-pusing satu Sunway Pyramid nak cari baju yang sesuai dan juga bersepadan dengan Bajet.. Akhirnya aku jumpa baju.. Tidaklah cantik pon, dan tidaklah mahal sangat.. Boleh tahan jugak harganya.. 


" Guardian Staff  "



Posing dulu sebelum bertolak ...




Baiklah berbalik pada Kisah Majlis makan malam.. Malam tu bermacam-macam fesyen, Style , yang penting penuh kehijauan.. seperti di hutan rimba,. Eh ? gurau ja.. Biasalah kalau dinner semua nak tunjuk style , gaya tersendiri.. dengan memperagakan baju masing-masing..ada yang sewa, dapat tajaan  .. (ade ke?) yang tu aku tak tahu,, Apa pon malam itu semua jadi Celebrity.. Ya la kan .. nak menang Baju tercantik.. nak tahu hadiah untuk Baju tercantik ? Cash RM 1000, Wah!! kalau aku tau memang aku pakai yang outstanding la... hehe,.. apa pon rezeki masing-masing.. Ok .. cerita bab baju dah habis kini kita masuk bab makanan pula.. 



Wah.,. semua artis.. Syamil, Kak Sally, Sya, Lela, Fira, Syira, Carol & Adah..




Aku sering begini :) 




Bersama SM, Kak Sue.. Fira & Lela



Bersama Lela ! 


Makanan pada malam tu.. aku Bagi A la.. memang sedap-sedap mula dengan hidangan pertama hingga yang terakhir. Makan malam tu ialah Chinese Set Menu, ala cart.. .Baiklah mari aku ceritakan satu persatu... Hidangan pertama ialah "Deluxe hot and Cold combination which is , deep fried breaded cheese ball, steamed crabstick dumpling, crepe peking duck roll and prawn salad with mixed fruits. Semua delicious ! Then, hidangan kedua.. Braised Mixed seafood soup with crab meat, mula-mula tengok macam pelik tapi bila dah cuba.. tiga mangkuk aku tambah... haha.. 



Antara makanan malam tu.. tak banyak dapat snap.. :) 



Bersama Kak Sally n Fira..



Ika .. lain betul ..




Lelaki Melayu Terakhir..




Wanita Pujaan.. Fira, Kak Sally & Ika.. 


Hidangan seterusnya Roasted Crispy Chiken with prawn Crackers.. yang pon boleh tahan... rasa roasted ayam tu... sungguh menyelerakan ! Alhamdulillah.Then kami di sajikan pula dengan Braised broccoli and Cauliflower with Trio Mushrooms and Beancurd.. Yang ni macam 4 in 1 .. Cukup semua.. Nice taste.. Seterusnya .... Ada lagi.. ? memang banyak,, Deep Fried Red Snapper with manggo Thai sauce.. yang ni aku bagi A+ memang sedap rasa isi ikan tu.. sos dia.. memang terangkat habis ! Kami juga di sajikan dengan Stir Fried Buttered Prawns.. yang ni... boleh tahan la.. rasa dia biasa seperti buttered prawns yang pernah aku makan.. Fuhh. memang dah kenyang gila... Last sekali sebelum desert.. kami di hidangkan dengan Fried rice yong chow style. Finally ! the desert ! iaitu.. Chilled Honey Dew Sago with Vanilla Ice cream.. yang ini memang terbaik !.. hehe... sedap !... 



Snap sekejap.. Full tank ! hehe..



Carol & Lela.. sedap makan tue..




Adah & Syira.. Paling muda.. 




Syamil.. dapat RM1000... wow ! 




Hampir Kenyang ! 



Warna-Warni Dinner ! Jumpa lagi ! 


Wah,, baru habis bab makan,, kalau nak cerita lagi detail memang paanjang la entri blog ni nanti.. sikit-sikit sudah,. Selalunya kalau dinner mesti ada Lucky draw... Hadiah dia semua best-best.. Ipad, Samsung, TV 42 inch dan banyak lagi.. Tapi sayang aku tak dapat.. frusted ! tapi nak buat macam mana bukan rezeki .. apa pon malam tu aku bawa balik satu karung barangan beraneka.. yang aku dapat n Gift cert ! rm 100.. alhamdulillah rezeki malam tue.. Dari sudut persembahan  boleh la.. ada yang menghiburkan ade yang membosankan ! ...   Rumusan untuk entri kali ini Dinner ini adalah antara Dinner yang terbaik yang pernah aku pergi.. terutamanya dari segi makanan memang memuaskan ! ...  Tahniah ! kepada pihak penganjur,... Terima Kasih juga kepada Guardian.. Jumpa lagi 2 tahun akan datang.. Insyallah.. Assalamualaikum...


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger