Saturday, May 4, 2013

Annual Dinner 2013, Guardian Operations Staff : Celebrity Night With A Touch of Garden, Grand Dorsett

3:10 AM 2 comments



Assalamulaikum w.b.t semua rakan-rakan .. sihat ? di harap semua dalam keadaan sihat sejahtera hendak-Nya,,  baru -baru pada 23 April 2013, telah di adakan satu Majlis makan malam untuk Guardian operations staff bertempat di Grands Dorsett, Grand Selangor Ballroom, Subang Hotel, Kuala Lumpur. Majlis pada malam itu bertemakan "Celebrity Night with A touch of Green" Wahh.. tema pon dah pening kepala macam mana nak cari baju.. Baju aku ? aku cari dalam sunway pyramid.. itu pon dah pusing-pusing satu Sunway Pyramid nak cari baju yang sesuai dan juga bersepadan dengan Bajet.. Akhirnya aku jumpa baju.. Tidaklah cantik pon, dan tidaklah mahal sangat.. Boleh tahan jugak harganya.. 


" Guardian Staff  "



Posing dulu sebelum bertolak ...




Baiklah berbalik pada Kisah Majlis makan malam.. Malam tu bermacam-macam fesyen, Style , yang penting penuh kehijauan.. seperti di hutan rimba,. Eh ? gurau ja.. Biasalah kalau dinner semua nak tunjuk style , gaya tersendiri.. dengan memperagakan baju masing-masing..ada yang sewa, dapat tajaan  .. (ade ke?) yang tu aku tak tahu,, Apa pon malam itu semua jadi Celebrity.. Ya la kan .. nak menang Baju tercantik.. nak tahu hadiah untuk Baju tercantik ? Cash RM 1000, Wah!! kalau aku tau memang aku pakai yang outstanding la... hehe,.. apa pon rezeki masing-masing.. Ok .. cerita bab baju dah habis kini kita masuk bab makanan pula.. 



Wah.,. semua artis.. Syamil, Kak Sally, Sya, Lela, Fira, Syira, Carol & Adah..




Aku sering begini :) 




Bersama SM, Kak Sue.. Fira & Lela



Bersama Lela ! 


Makanan pada malam tu.. aku Bagi A la.. memang sedap-sedap mula dengan hidangan pertama hingga yang terakhir. Makan malam tu ialah Chinese Set Menu, ala cart.. .Baiklah mari aku ceritakan satu persatu... Hidangan pertama ialah "Deluxe hot and Cold combination which is , deep fried breaded cheese ball, steamed crabstick dumpling, crepe peking duck roll and prawn salad with mixed fruits. Semua delicious ! Then, hidangan kedua.. Braised Mixed seafood soup with crab meat, mula-mula tengok macam pelik tapi bila dah cuba.. tiga mangkuk aku tambah... haha.. 



Antara makanan malam tu.. tak banyak dapat snap.. :) 



Bersama Kak Sally n Fira..



Ika .. lain betul ..




Lelaki Melayu Terakhir..




Wanita Pujaan.. Fira, Kak Sally & Ika.. 


Hidangan seterusnya Roasted Crispy Chiken with prawn Crackers.. yang pon boleh tahan... rasa roasted ayam tu... sungguh menyelerakan ! Alhamdulillah.Then kami di sajikan pula dengan Braised broccoli and Cauliflower with Trio Mushrooms and Beancurd.. Yang ni macam 4 in 1 .. Cukup semua.. Nice taste.. Seterusnya .... Ada lagi.. ? memang banyak,, Deep Fried Red Snapper with manggo Thai sauce.. yang ni aku bagi A+ memang sedap rasa isi ikan tu.. sos dia.. memang terangkat habis ! Kami juga di sajikan dengan Stir Fried Buttered Prawns.. yang ni... boleh tahan la.. rasa dia biasa seperti buttered prawns yang pernah aku makan.. Fuhh. memang dah kenyang gila... Last sekali sebelum desert.. kami di hidangkan dengan Fried rice yong chow style. Finally ! the desert ! iaitu.. Chilled Honey Dew Sago with Vanilla Ice cream.. yang ini memang terbaik !.. hehe... sedap !... 



Snap sekejap.. Full tank ! hehe..



Carol & Lela.. sedap makan tue..




Adah & Syira.. Paling muda.. 




Syamil.. dapat RM1000... wow ! 




Hampir Kenyang ! 



Warna-Warni Dinner ! Jumpa lagi ! 


Wah,, baru habis bab makan,, kalau nak cerita lagi detail memang paanjang la entri blog ni nanti.. sikit-sikit sudah,. Selalunya kalau dinner mesti ada Lucky draw... Hadiah dia semua best-best.. Ipad, Samsung, TV 42 inch dan banyak lagi.. Tapi sayang aku tak dapat.. frusted ! tapi nak buat macam mana bukan rezeki .. apa pon malam tu aku bawa balik satu karung barangan beraneka.. yang aku dapat n Gift cert ! rm 100.. alhamdulillah rezeki malam tue.. Dari sudut persembahan  boleh la.. ada yang menghiburkan ade yang membosankan ! ...   Rumusan untuk entri kali ini Dinner ini adalah antara Dinner yang terbaik yang pernah aku pergi.. terutamanya dari segi makanan memang memuaskan ! ...  Tahniah ! kepada pihak penganjur,... Terima Kasih juga kepada Guardian.. Jumpa lagi 2 tahun akan datang.. Insyallah.. Assalamualaikum...


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger