Tuesday, January 29, 2013

Cuti -Cuti Selasa

11:02 PM No Comments





Assalamualaikum, hari ini aku cuti .. so, pergi merayap mcm biasa.. hahaa.. foirst sekali hari ini dalam sejarah aku karok sorang2x dari pukul 11 pagi - 3 ptg. ! 4 Jam,.. Kau ada ? gila betul la.. habis terus sora aku nie.. apa pon aku enjoy walaupun sorang2x... Then aku pergi tengok wayang, cita Juvana , best jugak cita ni, tak rugi tengok... hahaaa.. Last sekali aku, pergi beli baju yang memang aku nak beli... larikk bajet ! duit habis banyak haha.. apa pon tak pa.. benda nampak.. hehee :) ... K lah.. nanti jom ikut aku jalan2x.. bosan jgk jalan sorang2x... hahaa.. :) .. Aslmkm.. 

Read More...


Jalan - Jalan di China !

4:24 AM No Comments



Assalmualaikum, bestnya aku, baru balik dari China ! ... Best sangat di sana, tidak tergambar dengan kata-kata. Hahaha... Rasa macam nak pergi lagi.. Kos ? Murah saja dalam malaysia. :p


Di China, kenangan terindah ! 

Read More...


Semakan tawaran ke Sarjana Muda UiTM kemasukan Mac 2013

2:49 AM No Comments





Assalamualaikum.., Semakan tawaran ke Sarjana Muda UiTM kemasukan Mac 2013 boleh disemak mulai 31 Januari 2013 jam 5 Petang di http://online.uitm.edu.my/. Semoga Berjaya ! Semua. UiTM Sentiasa Di Hatiku... 




UiTM Di Hatiku ....


Read More...


Adakah ini Cinta, By Zhizen

1:55 AM No Comments



Assallamualaikum,,, Best lagu ni.. santai jer.. 







Read More...


10 TANDA ANDA SUKA SESEORANG

1:32 AM No Comments









Assalamualaikum.. entri suka-suka ! #copypaste



Sepuluh - Rasa malu bila bercakap dgn dia.

Sembilan - Anda perasan anda tersenyum bila bercakap dengannya.

Lapan - Kalau terlihat dia , tak nmpk orang lain.

Enam - Sentiasa teringat dia .

Lima - Happy bila bercakap dengannya.

Empat -Akan cuba sedaya upaya untuk berhubung dengannya .

Tiga -Apabila terbaca post ini, anda teringatkan dia.

Dua - Anda tengah senyum sorang2 sekarang..

Satu - Sedang asyik memikirkannya sampai tak perasan nombor tujuh tak ada dalam senarai


Read More...


Sunday, January 27, 2013

Terima Kasih, Datang lagi !

12:17 AM No Comments




Assalamualaikum semua, Terima Kasih, Datang Lagi !  :) 






Read More...


Friday, January 25, 2013

Keputusan Pusingan Pertama Piala FA 2013

11:14 PM No Comments






FT pusingan pertama #PialaFA2013 -

Selangor 2-2 ATM (skrg ET),
Johor DT 1-0 Perak,
KL SPA 1-3 Terengganu,
Johor FA 2-3 Pahang,
Sabah 2-1 Felda Utd,
T-team 3-2 Perlis,
Sarawak 3-0 Melaka,
Kedah 3-0 NS Betaria,
PDRM 1-2 P.Pinang,
K.Lumpur 0-5 Pos Malaysia,
Shahzan Muda 0-2 Tentera Darat.
PBAPP 5-1 PKR.

Delay 26/1 : PKNS vs LionsXII,
UiTM vs N9.



Read More...


Thursday, January 24, 2013

Life is like A Movie

9:24 AM No Comments




Everything can Happen ! 



:) 

Read More...


Wednesday, January 23, 2013

Salam Maulidur Rasul 1434 H / 2013

8:38 PM No Comments







Salam Maulidur Rasul 1434 

" Wasatiyyah Tonggak Kesatuan Ummah " 







Read More...


Kisah Mak dan Anak

1:26 AM No Comments





Assalamualaikum, aku terbaca post di FB, so aku kongsikanlah kepada rakan-rakan blog aku... :) 

Mak : Tahu tak kenapa mak sayang sangat kamu?
Anak : Sebab saya anak mak kan?
Mak : Tapi ada alasan yang lebih hebat daripada itu..
Anak : Apa tu mak?
Mak : Kerana boleh jadi kamu lah penyelamat ibu di kubur nanti andai malaikat sedang mahu memalu dan memukul jasad ibu nanti..
Anak : Mak! Janganlah...
Mak : Jadi anak soleh ye..mak perlukan doamu di sana nak..( Mak itu lantas mengalirkan air mata cinta :)

Renung-renungkan :) 


Read More...


Aku Cinta Kamu !

12:47 AM No Comments







Assalamualaikum... aku cinta kamu ! kau lah penyeri hidupku... di kala aku kesunyian, keseorangan.. kau datang memberi sinar kebahagian ... Kau lah cahaya ku.... :) 


Read More...


Sunday, January 20, 2013

Salahkah Wanita Tak Tahu Memasak?

2:47 AM 2 comments




Assalamualaikum semua, tajuk entri bukanlah untuk mencari kesalahan sesiapa, wanita mahupun lelaki. Salahkah wanita tak tahu memasak ? hehe.. rasanya tak salah bagi aku... memasak adalah tanggungjawab bersama.. isteri mahupun suami, wanita mahupun lelaki. Kalau di lihat, kebanyakkan chef, tukang masak semuanya terdiri dari golongan lelaki betul kan ? Sebenarnya, memasak bukanlah tanggungjawab wanita, tanggungjawab wanita ialah menyediakan kelengkapan suami. Oleh, kenapa tidak lelaki memasak ? Pekara ini bergantung kepada situasi, keadaan yang tertentu. Pada pandangan saya, tak salah wanita tidak pandai memasak, tetapi yang salahnya wanita atau lelaki yang tidak menjaga adab serta batas-batas dalam pergaulan. Sesungguhnya apa yang baik itu datangnya dari Allah s.w.t. dan yang buruk itu datangnya dari kesilapan kita sendiri. Tepuk dada tanya iman. Renung-renungkan dan Selamat Beramal .. 


Jom Masuk dapur :) 


Read More...


She Believes In me

2:05 AM No Comments




Assalamualaikum, what happen to me ? actually i really like a Kenny rogers songs, its a beautiful songs, that can make me cry, i will find out one day, who are the woman are created to me... Insyallah... Wish me the best ! :) 


She Believes In Me :) 


Read More...


Beyonce - Listen (Official Music)

1:57 AM No Comments




Assalamualaikum.. This is Awesome Songs ! I Love it ! 









Read More...


Ajari Aku - Anuar Zain (Official Music) | Lirik Lagu Ajari aku

1:38 AM No Comments




Assalamualaikum... Lagu terbaik dari Anuar Zain... Aku Suka ! :) 


Lirik Lagu Ajari Aku : - 

Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki rasa
Yang luar biasa untukku dan untukmu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Karna kau cahaya hidupku malamku
Tuk terangi jalan ku yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Mungkinkah semua akan terjadi pada diriku
Hanya engkau yang bisa mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku

Ajari aku tuk bisa mencintaimu






Read More...


UiTM Lendu, Melaka di serang histeria ? Rasuk ? Hantu ?

12:49 AM No Comments






Assalamualaikum, sekarang kecoh, tentang UiTM Lendu, Melaka, berkenaan kes rasuk, histeria.. wah.. kes macam ni bukan main2x adek-adek... aku pon tak tahu apa kisah sebenar di sana , hanya yang mengalamai dan orang-orang persekitarannya yang tahu. Apa pon, di harap semua warga UiTM Lendu, Melaka... dapat  bersabar dan banyakkan berdoa kepada Allah, memohon pertolongan dari alllah.. di harapkan pekara ini dapat di selesai dengan baik. Insyallah.. UiTM Di Hatiku.. 


Read More...


Saturday, January 19, 2013

Footprints ! haha

3:47 AM No Comments




Hi ! , everybody... Wanna footprints ? :P Come to papa ! 


Nice Jokes ! 


Read More...


Letihnya !

3:43 AM No Comments






Assalamualaikum, wah penat betul hari ni kerja dari kul 1 ptg sampai 3 pagi... baru sampai rumah... fuhh... bukan senang nak cari rezeki... huhu,. so , jangan membazir duit yg dapat ! hehee.. apa pon... aku dah letih nak tido ... hehe :) 


Read More...


Friday, January 18, 2013

Shila Amzah - Patah Seribu ( Official Video)

3:10 AM 1 comments



Aku suka Lagu ini :) 






Enjoy it !

Read More...


BIODATA : KHYRIL MUHYMEEN (2013)

2:59 AM No Comments





MOHD KHYRIL MUHYMEEN BIN ZAMBRI 


Date of Birth: 09.05.1987 
Position: Midfielder 
Shirt number: 14
Height: 1.67m
Weight: 60kg
Current club: Kedah
National caps: 38
Goals: 7


Read More...


Blogger terhebat 2013 : Aku Blogger terhebat ?

2:47 AM No Comments





Assalamualaikum, kwang2x... entri perasan .. hahaa.. sekali sekala pon boleh, hari ni aku updated entri ke -13, kira hebat la tu kan ?? baik korang akui ! ... hehee.. tak da lah... apa lah ada dengan blog aku yang tak seberapa ni.. di bandingkan dgn blog korang... kan ! apa pon aku gembira dapat updated blog lagi... aku ingat dah pencen dah sebab kerja, tapi tiba2x ada mood,, apa lagi layan ja la... eheheh...  Jom berblog ! :)



Read More...


Outdated !

2:40 AM No Comments





Assalamualaikum, wah dah pukul 2.34 a.m, hari ni aku gila Update cerita lama, sebab ada mood ari nie... tercapai juga nak updated semua entri.. yang terbengkalai ! ... hehee.. 2013, aku akan jadikan blog aku, penuh dengan entri2x... hehee... apa pon... selamat tidur... kawan2x.. :) 


Read More...


Vokal Bukan Sekadar Rupa 2 (2013) : Uchop Juara

2:32 AM No Comments






Tahniah ! Uchop Juara ! Bawa pulang RM 100,000 ...






Read More...


BIODATA : Zaquan Adha (2013)

2:19 AM No Comments




            Nama penuh : Mohd Zaquan Adha Abdul Radzak
                 Tarikh lahir : 3 Ogos 1987 (umur 25)
Tempat lahir : Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Posisi : Pertahanan
Read More...


BIODATA : Aidil Zafuan (2013)

2:11 AM No Comments







Nama penuh : Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak
Tarikh lahir : 3 Ogos 1987 (umur 25)
Tempat lahir : Seremban, Negeri Sembilan, Malaysia
Posisi : Pertahanan

Read More...


BIODATA : Norshahrul Idlan Talaha (2013)

1:53 AM No Comments

                                                   




                   Full name : Norshahrul Idlan Talaha

Date of birth : June 8, 1986 (age 27)
Place of birth : Besut, Terengganu, Malaysia
Height : 1.67 m (5 ft 6 in )
Playing position : Attacking Midfielder, Striker

Read More...


Anugerah Juara Lagu ke - 27 : Terukir Di Bintang !

1:32 AM No Comments





Assalamualaikum semua, AJL 27 kali memang terbaik, kalau boleh semua nak Juara, tapi apakan daya hanya yang terbaik layak bergelar Juara, Lagu Yuna, Terukir Di Bintang berjaya bergelar Juara Lagu ke 27, Tahniah ! Tahniah juga kepada semua finalist ! memang terbaik .. 

Berikut ialah keputusan penuh AJL27 : 
1. Juara – Terukir Di Bintang (Yunalis Zarai)
2. Naib Juara – Idola (Azlan & The TypeWriter, ciptaan Audi Mok)
3. Tempat Ketiga – Ku Akui (ciptaan Ajai, nyanyian Hafiz)
4. Vokal Terbaik – Ku Akui (Hafiz)
5. Persembahan Terbaik – Teman Pengganti (Black & RJ)




Finalist AJL 27 



Read More...


IDOLA KECIL MUSIM KE - 5 : FARRA JUARA !

1:22 AM No Comments






Farra menjuarai Idola Kecil Musim Ke -5 , Tahniah ! 


Peserta Akhir Idola Kecil 5 


Read More...


X Factor USA 2012 : Tate Stevens Wins X Factor USA

1:13 AM No Comments





TATE Stevens has been crowned the winner of X Factor USA.






Read More...


BIODATA : Farizal Marlias (2013)

12:56 AM No Comments










Biodata Farizal Marlias
Nama Penuh : Mohd Farizal Marlias
Tarikh Lahir : 29.06.1986 
Tempat Lahir : Pahang, Malaysia
Posisi : Penjaga Gol 
Shirt number: 1
Tinggi : 1.78m
Berat : 67kg
Current club: Perlis
National caps: 9
Goals: 0





Read More...


Semakan Keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2012

12:44 AM No Comments






Assalamualaikum semua ! Wah berdebar rasanya menanti keputusan SPM 2012, Apa perasaan anda semua ? Mesti berdebar giler kan ? Tapi bila yer keputusannya ? Biarlah ianya menjadi misteri kepada semua Calon SPM 2012, apa yang nak di tekankan disini, anda dah berusaha , so, tak perlu risau ! " Usaha Tangga Kejayaan " ! Apa pon  semoga berjaya ! Semoga mendapat keputusan yang cemerlang ! :) 


Read More...


Semakan Status Keputusan Permohonan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) 2013

12:33 AM No Comments






Assalamualaikum, mesti semua tak sabar nak semak, sama ada dapat atau tak BR1M, Kan ? sama jugak dengan aku.. tak sabar rasanya nak dapat bantuan tu,  hahaa.. semoga sukses dapatkan bantuan itu, semoga dengan bantuan itu dapat meringankan beban kita semua.. 1 Malaysia ! 


Read More...


Sayang , I LoVe YoU !

12:03 AM No Comments






Assalamualaikum.. semua ! semestinya tajuk entri ini tidak ada kaitan dengan isinya, haha... sebenarnya tak tau, nak update apa noh... hahaa... apa2x pon nak ucapkan... Selamat Hari Khamis ! Semoga hari ini... adalah hari yg terbaik untuk kita semua... Apa yang berlaku hari ini ? dalam hidup aku.. tak da apa yang special pon... hahaa... rutin harian kerja ! dan balik tengah malam  ! haha.. penat oo... apa2x pon esok kerja lagi ! lalalala... bosan dengan kerja hahaha... Jom tidoqq.. :) Assalamualaikum... Nite :) 

Read More...


Wednesday, January 16, 2013

Carta Liga Super 2013 : Pasukan Pahang mendahului

12:16 AM 2 comments



Assalamualaikum semua.. wah sekian lama aku tak update entry berkenaan bolasepak, maklumlah sejak masuk alam pekerjaan ni, susah nak tangok TV, bola pon susah nak tengok.. Lagi pun pasukan kesayangan aku, KEDAH,, bukan lagi berada di Liga Super. Tup.. tup.. Hari ni.. aku dapat taw pendahulu liga super sekarang ialah Pasukan Pahang .. Wah ! Awesome... memang mengejutkan aku... setahu aku pasukan pahang dulu Liga perdana, then sekarang mendahului Carta Liga Super, Tahniah ! Pasukan pahang, apa pun masih terlalu awal, untuk menentukan segalanya, perjalanan Liga masih panjang !.. All the best untuk semua pasukan ! 


Pahang mendahului Carta Liga Super 



Read More...


Tuesday, January 15, 2013

I-CITY, Shah Alam !

1:17 AM 1 comments






Assalamualaikum, semua chat ? wah , akhirnya sampai jugak aku jejakan kaki di I-city, ni.. memang nak pergi dari dlu tapi tak berkesempatan.. tapi malam sabtu hari tu, kakak aku n abg ipar ajak.. apa lagi on ja.. memang gila la.. lampu kat ict nie, berapa voltan da,,. dia guna nak nyalakan semua lampu-lampu tue. Apa2x pon mmg best la, kat situ... hehe, macam2x ada... jom nanti kita pergi lagi ! Thanks kak ida dan Abg dauf, nanti ajak lagi ok ! Jom saksikan warna-warni lampu di I-city ! layan ! :) 







Awesome Light !


Read More...


Monday, January 14, 2013

Semakin Kita Sayang

11:03 AM 1 comments



Assalamualaikum, sekadar perkongsian... 



Read More...


Saturday, January 12, 2013

Mata siapa lebih besar ? :p

9:04 PM 1 comments



Assalamualaikum .. Jom tengok sama tak mata kami ? mata siapa lagi besar ? Jeng3x... 


 < K.A.M.I >

Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger