Saturday, April 27, 2013

Doa Kemudahan semua Urusan

11:03 AM No Comments



Assalamualaikum, sekadar perkongsian, doa kemudahan semua urusan, di harap dapat memberi manfaat dan kebaikan untuk semua.. 



Read More...


Friday, April 26, 2013

GUYS FACT !

11:01 AM 1 comments



Assalamualaikum , Hi everyone this is a fact for guys.. lets read it together.. Have a Nice day ! 





Read More...


GIRLS FACT !

10:58 AM No Comments



Assalamualaikum , Hi everyone this is a fact for girl.. lets read it together.. Have a Nice day ! 





Read More...


Pagar "Jerung"

10:36 AM 1 comments




Assalamualaikum semua.. kali nak berkongsi tentang satu post kat FB, pagar rumah dia.. dipenuhi ikan jerung.. tak percaya ? Jom tengok... di harap semua bersedia ! 


|
|
|
|
|
|
|
|
|
V


Tadaa ! ini bukan ikan jerung gila nak letak ikan jerung silap-silap kena "ngap" dengan ikan jerung tu... apa pon nice pagar... Jumpa lagi ! :) 



Read More...


Allah ITU Tahu

10:29 AM No Comments



Assalamualaikum sedikit perkongsian iktibar dan pengajaran hari ini, Allah itu tahu kita ini hamba yang lemah..Kerana itulah pintu taubatNya sentiasa terbuka.. 




Read More...


Surah Al-Kahfi: 23-24

10:26 AM No Comments



Assalamualaikum semua.. Pagi Jumaat.. Cepat betul masa meninggalkan kita. Hari saya cuma ingin berkongsi mengenai surah AL-kahfi: 23-24, mari sama-sama kita membacanya,, Lebih moleknya jika kita membacanya sambil tahu maknanya sekali.. Semoga memberi manfaat kepada semua, Kepada kaum Adam jangan lupa pergi Solat Jumaat. Assalamualaikum.. 




Read More...


Suami Isteri disaran gaduh seminggu sekali

12:53 AM No Comments



Assalamualaikum... buka facebook.. terus terbaca post ni... kelakar la.. gaduh comel-comel tak pe.. Jangan sampai pinggan mangkuk terbang sudah.. ok jumpa lagi ! ... assalamulaikum.. nite. :) 





Read More...


Wednesday, April 24, 2013

PEPERIKSAAN MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM PEGAWAI TADBIR DAN DIPLOMATIK GRED M41 2013

8:38 PM 1 comments



Assalamualaikum.. 13 April yang lepas, aku pergi jawab exam PTD... memang susah jgk soalan dia.. tapi boleh la jawab semua... tiba-tiba dapat tak bersedia sebenarnya.. Mulanya aku dapat dekat Penang (ape mcm mana nak balik !!! ) then, aku minta tukar di Putrajaya PICC... Alhamdulillah... Boleh.. Apa yang di harapkan di sini.. Lepas Stage 1 ni.. Harap sangat.. Amin.. 




Read More...


Johor dalam Kenangan 2013

8:38 PM 1 comments




Assalamualaikum semua... baru-baru ini aku pergi bercuti di Johor.. Di Felda Lingiu... 3 Hari kat sana.. Apa yang menarik adalah tempat tu best.. tenang ja.. maklumlah suasana kampung.. Cantik.. Aku tak pergi banyak tempat... Area kawasan Felda tu ja... Then ade la g JCO... tempat orang kaya-kaya ini.. harga.. ukur baju di badan sendiri ... haha..  Aku ada jugak g wet world.. best jgk.. tapi kena bayar RM 7 PER HEAD.. padahal air terjun ja... tak logik !  Apa po pengalaman yang menarik di Johor..  Harap dapat pergi lagi... Insyallah.. 



Sampai di Johor !



Mak kawan aku dan Mak ciknya..




My Friends




Wet World.. 




Opss.. Seksi..




JCO ! 



Ini bukan batu Caves ! 




Kaktus ! 




Posing ! hehe




Nice house ! Jumpa Lagi ! 


Read More...


Apakah Tanggungjawab seorang isteri muslim ?

7:37 PM No Comments



Assalamualaikum.... lagi perkongsian di hari rabu..





Read More...


Apakah Tanggungjawab seorang suami muslim ?

7:35 PM No Comments



Assalamualaikum sekadar berkongsi.. :)




Read More...


Doa Ketika Anak Sedang Tidur

3:15 PM No Comments



Assalamualaikum sekadar perkongsian untuk semua.. :) 




Read More...


Cerita Terbengkalai ?

2:31 PM No Comments





Assalamualaikum semua ! what ? today is Rabu... haha... hari ini aku cuti.. semalam penat berdinner.. kisah dinner tak dapat di update lagi sebab gambar tak habis punggut lagi hehee.... apa pon ban yak kisah aku yang terbengkalai... sebabnya... aku tak cukup bahan.. hahaa... lagipun kerja bukan sama dengan zaman belajar.. busy.. haha.. apa pon aku terus berbloging... hehee.. nantikan kisah -kisah terbaru.. kisah kehidupan aku... akan datang... eheh bila? entah la.. hehe.. apa pon happy wednesday ! keep it touch k ! 


Read More...


Tuesday, April 23, 2013

Doa Buat Ibu & Bapa

12:46 AM No Comments



Assalamualaikum, semua sihat ? Doa buat ibu bapa, kita sebagai anak yang di besarkan oleh kedua ibu bapa kita perlu sentiasa bersyukur atas segala pangorbanan mereka membesarkan kita... sehingga ke hari ini... sememangnya.. tiada hadiah yang paling berharga melainkan doa dari anak yang soleh dan solehah kepada kedua ibu bapanya ...Oleh itu sentiasalah mendoakan kesejahteraan  orang tua kita..  Peringatan ini adalah untuk diri sendiri dan sahabat handai.. Selamat Beramal ! 




Read More...


Saya Pilih Mengundi ! : Jangan bergaduh !

12:16 AM No Comments



Assalamualaikum.. lama sudah tak menulis bukan apa.. tak de idea langsung... tapi malam ni , eh dah pagi daaa... aku tertarik dengan satu post ini...statement dia menarik " tak kira apa yang anda sokong, jangan sampai tak bertegur sapa"  ini bagus... kekalkan semangat ini.. Selamat Mengundi... menghitung hari balik kedah ,.... rindu... semua ! 


Senyum  :)

Read More...


Monday, April 15, 2013

PRU-13, 2013

10:00 AM No Comments





Assalamualaikum semua, lama sudah tak singgah blog ini,  sibuk skit haha.. sibuk la sangat.. sebenarnya malas nak tulis, sekarang ini musim PRU-13, semua post pasal PRU.. aku ini,,pasal PRU memag tak taw sangat. apa yang aku taw 5 mei tu nanti aku boleh balik kampung.. OK.. selamat Mengundi ! :) 


Read More...


Tuesday, April 2, 2013

Aku belum tua !

11:15 PM 1 comments






Assalamualaikum... 2.4.1989... itulah tarikh hari jadi aku.. hari ini 2.4.2013. ianya berulang kembali... yang penting aku belum tua... hahaha.. jangan jeles ok... Hari ini ramai yang wish terutamanya di FB, penuh notification aku.... penat nak baca... Terima Kasih semua atas ingatan... Sayang semua... Paling sayang kak ida n abg dauf, belanja aku di kenny rogers, haha, kenayang sampai sekarang... haha... Sila Jeles ! :p apa pon... Dah berumur ni.. harap2x dapat mematangkan lagi fikiran, dan bergerak maju selangkah ke hadapan ! :) Sekali lagi ... Terima Kasih atas Ingatan semua ! 


Hidangan yang mengenyangkan :) 



Thanks.. kak ida & Abg Dauff ! 



Jom makan ! 


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger