Saturday, December 31, 2011

888

8:00 PM 3 comments









888



Assalamualaikum.... yess.. 888 cantik x no. 2 ? haha.. klu org cina dia ckp "ong"  hahhaa.... sebenarnya.. saja ja nak wat entry ringkas ni.. sblm masuk 2012..... aku dah capai follower yg ke 888... bngka angka jadi ukuran.. tapi keunikannya 888.... so sebelum no ni bertukar ke  889... so aku sniping tool cepat2x  td.. hahaa...lepas ni klu 8888 aku wat lg la entry... tp leh sampai ka ? hahaha.. x mungkin la kan.. blog kerdil n skema ni nak capai angka tu... hahhaaa....so... itu saja hehee....




Tu dia... follower ke 888, Awie Omar




Jumpa lagi di tahun hadapan ! 




Read More...


Twitter

7:25 PM No Comments











Assalamualaikum... wah 2012 hampir dekat dgn kita.... twitter ? aku just nak ckp yg aku dah active twitter,,, bnyk gosip betul kat twitter nie.. hahaaa... tapi satu bnda ni wat aku tertarik... tiba2x dr.fazley add aku,...hahaa.... x taw la.. dia tertekan button follow tu.. sengaja atau x... hahaha... apa2x pon tq doktor fazley... heheee.... OK.. jom solat maghrib ! 



Ni buktinya : 



Ha tu... nampak x ? haha




Thanks doktor fazley ! :)



OK... Sekian...



Read More...


Happy New Year 2012 !

5:45 PM 2 comments










Assalamualaikum.. 


Just want to wish.. 

Happy new year 2012 ! 


Hope this year will better than last year.. 


Hope our dream will come true...


Bye2x 2011, 


Welcome 2012 !!!!.................
































HAPPY NEW YEAR !

201



Read More...


Mawi Bolot Dua Anugerah Di Konsert Akhir Reunion AF

2:45 PM 2 comments







Tahniah mawi !




Assalamualaikum... wah dah lama kan x dgr cita sal Mawi ni ? tapi aku da terbaca bnda ni mawi menang 2 anugerah ? ni anugerah diaAnugerah Balada Lelaki dan Anugerah Duet dengan pasangan duet Lagu Jiwa Lagu Cinta "   Tahniah.. aku peminat mawi selamanya.. hahahaa...







Konsert Reunion Af






Mawi... Selamanya... 




 Maklumat lanjut ? 



Selamat Membaca !


Read More...


Osbon Dinobatkan Juara Maharaja Lawak Mega 2011

12:03 PM 3 comments









Assalamualaikum... wah tahniah wat OSBON... mmg terbaik persembahan dan lawak mereka..... bagi aku BOBOI juga terbaik... tapi adat pertandingan klu ada yg menag mesti ada  yg kalah kan? untuk syok... mmg x syok mlm 2... saehu... biasa2x aja... hehee.... Harap osbon akan terus cemerlang dlm dunia komedi ini.... heheee.... tahniah sekali lagi... 


nak tengok video mereka ? KLIK SINI



Boboi jugak terbaik....




Boboi !




Memang layak menang ! 





Bye2x ... maharaja lawak mega !







Read More...


Friday, December 30, 2011

Mawi & Akhil Hayy - HambaMu

7:10 PM No Comments






Assalamualaikum semua... 
wah aku just nak share video ni sngt best... mmberi keinsafan dalam diri kita.... kita sebagai hamba allah perlu sentiasa bersyukur dengan nikmat kurniaanya......

Jom layan : 



Ke arah satu perjalanan
Dalam sebuah kehidupan
Demi untuk mengecapi
Hasrat murni di dalam hati


Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui

Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah


Sekiranya takdir menguji
Cekalkanlah hasrat di hati
Semoga kesusahan bisa
Mengajar erti terus asa


Usaha dengan doa
Masanya akan tiba
Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui


Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah


Dengan restu Illahi
Kelak pasti akan ditemui


Suluhkan cahaya di hati terang (Allah)
Tunjukkan jalan seandainya hilang (Allah)
Tegakkan perjalanan yang bakal ditempuh
Tegakkan semangat bila runtuh
Setibanya di sisiMu ku berserah
Terimalahku hambaMu Allah
HambaMu Allah
HambaMu Allah

Read More...


Wednesday, December 28, 2011

Solat Subuh lewat ?

10:16 AM 1 comments






Assalamualaikum... baru2x nie aku da post bertanya dengan ustaz azhar idrus... tentang solat subuh lewat jika bangun lewat.. aku mmg taw dah blh.. tp untuk menambah keyakinan dalam menunaikan ibadat aku pon tnya... hehee... alhamdulillah jwpn dia boleh... hehee... x silap la aku selama nie.. tp jgn wat selalu... yerr..so lepas ni x da alasan untuk tinggalkan solat subuh klu bagun lewat....aku taw rmi yg dah taw sal bnda ni aku just nak share pada sapa yg masih ragu k.... OK.. selamat menunaikan solat....





Jawapan kepada soalan aku : 





Terima kasih ustaz....


Read More...


Senda Pagi

9:42 AM No Comments





Assalamualaikum... semua kali ni nak shared gmbr yg m mungkin boleh membuatkan anda ketawa.. hehee.... bg aku lucu la... x semestinya semua org sependapat dengan aku.. hehe.. yg penting hari ni , ni la permulaan nya... gmbr yg aku nak kongsi... hehee.... 


Jom enjoy !







Epal berlidah ! hehee....eeuwww.. gerun la....








Arghh.. ! kucing jgn baling dkt saya !









phewittt... cun la awak !





OK... itu saja.... hehehe... Jmpa lagi !







Read More...


Tuesday, December 27, 2011

Bergerak atau tidak ?

11:16 PM 1 comments





Assalamualaikum... kali ni  just nak shared picture... ada org yg nmpk bergerak dan ada org yg x nmpk gmbr ni bergerak ....... cuba korang tgk bergerak x ? hehehee....

 Just for fun !






Tengok betul - betul .. ok !




Read More...


Tak Bertudung akan di bakar dalam neraka

8:44 PM No Comments











Assalamualaikum.. kali aku saja2x jalan2x kat page ustaz azhar idrus, satu statement dia yg buat aku takut..  iaitu : 



" memang tak bertudung tak semestinya jahat menurut aqal manusia... tapi nabi SAW. dah cerita  tak bertudung akan di bakar dalam neraka "

(Ustaz Azhar Idrus,2011)



So, bukan nak cakap apa, aku pon bukan orang yg baik... setiap manusia mesti ada melakukan kesilapan .. kepada yg x bertudung tu silalah pakai yerr.... Kita harus ingat syurga dan neraka adalah wujud... renung-renungkanlah... yerr...............










Read More...


Terima kasih : Mereka Bersama aku...

8:29 PM No Comments












Assalamualaikum... kali x da entry sebernarnya just nak cita sal status aku baru2x nie... status sedih.. hhee bkn semua aware dgn status tu ... da la segelintir ja.;.huhu.... sebab sedih ? x blh di beritahu.. tp berbanyak terima kasih kepada rakan2x... yg berada di belakangku saat itu.. hehee... hampa terbaik la... hehehee.....



Antara status malam tu... huhu.. : 




Status satu


Thank to mad org paling prihatin, di ikuti kak mira , angah ,safiah , adek fatin dan adek khairul... sayang hampa.... huhuhu






Status dua


Thanks juga kepada adek shahril, babunlaut sama (arif) and adek khairul.... nt kita cita...






Status tiga


Hehe... adek fatin apa yg parah ? heijie.... hahaha... suka wat lawak.. huhu..






OK ITU , saja... aku amat berterima kasih pada semua hahaa... entah apa2x kan entry nie... hahahaaa... aslmkm...





Read More...


Monday, December 26, 2011

Rabiatul Adawiyah...

10:34 AM No Comments


  

Ya allah ya tuhanku, kurniakan lah aku serinkandi seperti rabiatul adawiyah... aku tahu aku bukan sempurna tapi aku harap dengan kurniaan mu ini dpt mmbawa aku lebih rapat denganmu ya Allah... Amin

Aku lepas dengar lagu ni msti terharu... huhuhu... korang cm na ?? hmmm aku pon x taw napa ? aku sgt minat dengan lagu ni.... aku harap dapat mncari wanita solehah.... amin...





Read More...


Dinner BLIBS : P.Ramlee Night

10:19 AM 4 comments






My beloved brothers, mad ... cameraman, arif (babunlaut sama) aku....



Assalamualaikum.... wah... rajin aku semenjak dua menjak nie.. hehe.. kali ni nak cita sal... dinner blibs yg berlangsung baru2x nie... 8hb dec 2011, temanya P.ramlee night... wah  best2x... pada mulanya aku x mau p.. sbb kekurangan duit.. nasib bek da hamba allah yg mmberi pinjaman.. thanks yerrr.... hmmm baju ? hmm aku belasah ja baju petak2x yg aku selalu pakai. hehee jnji da la skit2x dgn tema hahahaaa...... meletops x ? hahaaa.... Best la juga dinner kali... tp yg kureng skit sbb student x ramai.. maklumlah hujung2x sem rmi yg x da duit hehheee... haha pa2x pon enjoy... mlm tu aku dpt cabutan bertuah... '180' aku ni ssh nak dpt cabutan bertuah... hahaa.. excited gile nek pentas... taw x dpt apa ? tudung salji !... hehehee... amek kaw !!! ..... pa2x mlm yg baik ari tu..... kenyang pon kenyang ... harap dinner sem depan akan  jadi lebih baik.. hehe... apa2x pon aku enjoy dng dinner tu... hehee......... Secebis kenangan di bawah ... : 



Adek2x part 1..




Mad, arif n aku.... hensem  x aku ?





Ajk dinner ....





Max , safwan  cikgu...





Bersama datin aini...




Babunlaut - sama ... hehe




Bersama anis... :)





Basikal tua... Milksugarhoney





Bersama anisah  anak sultan...




Bersama Ali baba (luqman) dan safwan.... dan  hadiah bertuah... tudung salji... hehe





Sekian... Tahniah kepada part 4.. have a good dinner....
Kepada senior part 6, jumpa lagi !
kepada rakan2x.... Always remember me k !


<<<<(+ -+)>>>>


Read More...


Dunia Facebook Aku...

1:01 AM 1 comments










Aslmkm.. pagi ni ... 

26/12/2011, 12.49 a.m..... 

Aku just mlas nak fb.... bkn org suka pon kan?  nak taw sebab apa ?


Bila aku antr chat terus offline

Bila antr chat , ckp nak p kuar , makan , da keja.....

Bila antr chat , ckp line slow plop

Tapi hakikatnya, dok 0n9 ja....

So... apa perasaan korang ?

Tepuk dada , tanya hati.... 

Lepas ni aku dah mlas nak ganggu org

aku ganggu pon  sebab bosan.....

Huhu.. sungguh x mngerti.....

ok.... aku takkan .. takkan... ganggu dah... titik....



Sangat sedih.... :(


_____(*_*)_____





Read More...


KL Lagi !

12:10 AM No Comments








PNM...



Aslmkm... wah berjumpa lg kita...  kali kisah lawatan kami plan pada mulanya nak ke johor tp hanya sampi ke KL... KL lagi ? hehe ... pa2x pon beryukur la... sbb dpt g lawatan tu.... Kami ke ... PPAS ... yg  cantik... keadaan yg damai,, kemudian ke Muzium polis ,  MATRADE ,  Perpustakaan negara malaysia.. Semuanya mngamit memori yg indah... kami menginap di iBis hotel... fuh... sngt seronok bersama kawan2x.. itu ja yg dpt cita... sbb gmbr2x kat bwh ni akan ceritakan segala - galanya.... Just watch it ! .... hehehe.......


Memori indah bersama mereka :



Hey ....




Kak zati juling...




Aini... bergambar dengan pitbull...




hehe....




di matrade...




4 ...




Amboi... sampai atas bas,...




Di ... PNM....




Perkarangan KLCC...




PNM... We together...!




PPAS... yg sangat cantik...




Bersama... bakal isteri... ahaksss.......





Cantik x ?





Sangat cantik..



" Di sinilah memori tercipta "

Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger