Tuesday, May 31, 2011

Hadiah dari mereka...

8:44 PM 2 comments

""Hadiah  ini orang bg,,,,


Aslmkm... kali ni nak cita  psal hadiah  org bg sbnrnya x bnyk  pon tp terdetik di hati ni nak cita heheee.... sbnrnya  hadiah yg pling berharga ialah family aku , mak , ayah, kak , abg n adek.... ni hadiah yg sngt bernila bg aku .. tp kali ni aku nak cita sal hadiah yg aku dpt... sbnrnya sepanjang hidup aku mmg bnyk hadiah yg aku dpt .. tp x ingt.... bnyk sngt.. mostly dr parents, kak aku, kak shida, kak anim, n adek aku amelia .;.. hehehe...  yg laki ssh ckit nak bg hadiah...  souvernier... bnyk la. juga... heheeee.... 


                                        Aku nak ucap :



Thanks to mak , ayah , kak ida , kak anim , amelia , yusman , azman , anisah , saffiah , kak mas , ain , kinah ..




Ok , skrng nak cita hadiah pertama, ni adek aku bg, amelia , dia bg wallet " horse imperial" coz dia tgk wallet aku dah lusuh blh buang dah hahahaaa.... wallet tu aku guna smpi skrg hehheee... thanks milia...love u,... hehehee...second hadiah ialah, tie,.  kak ida  aku bg sempena hari jadi hehee... terharu gila... haahhaa  tie "giorgio armani " hahaaa.. aku x guna lg sbb syg nak guna heeee... mcm mahal ja hehehe... so aku smpn la  hehehe....next hadiah is, cokelat "passion" yg di beri oleh anisah , saffiyah , ain n kak mas... hehhee.. ingt smpena apa tp thanks to u all.... thanks .. thanks... thanks....  N lastly latest hadia dr kinah... dia bg ms kat sabah ari 2... teedy bear.. mulanya aku melawak ja mntk... tgk2x dia bg betul2x... dia kata " kata best friends, " heheeh pas tu aku amek la,. teddy bear hitam tertulis huruf  "V"... rangkaian dari L.O.V.E..... ehhee.. thanks kinah.....





Horse imperial  amelia bg...



Side ni..



Di dalam.... Thanks amelia..



Neck tie,, kak ida bg ... ucapannya,,, " Selamat hari jadi yusri , ikhlas dari kak ida"



Giorgio armani




Thanks kak ida,.,




Cokelat passion .....



Sedap .. weeweee...




Thanks anisah , saffiah , kak mas, and ain..



Bear dari sabah...



Comel x ?



Thanks kinah... sngt terharu...



Ok... tu saja kisah kali ni... saja nak mngisi msa lapang tu yg tulis  ni hehee...anyway thanks to all of u.... n sapa2x yg pernah bg hadiah kat aku heheee.... I LOVE U ALL !!!!......................
Read More...


Monday, May 30, 2011

Cerita aku dan mereka...MDS buat kali ke 2.. Mei 2011..

1:59 PM 5 comments

MDS yang bermakna...

Aslmkm semua... kali aku nak cita psal MDS lak.... ni kali kedua aku jd sngt berterima kasih kepada pihak UKK.. coz still percaya dgn aku. Aku sngt seronok jd PM . Pembantu Mahasiswa... Jadi PM ni mberi bnyk pengajaran kepada kita...mngenal erti persahabatan , kecekalan dan sbginya... ok aku nk cita sal kursus dlu.. aku , ira , farah , kinah , wawa ,  km masuk lmbt sari.. coz da visit kat sabah n sarawak... x pa la semua 2 dah lepas.. km msuk 17 mei.... mlm 2 dah mula kursus,, mlm 2.... km mula dgn solat maghrib berjemaah... pas 2 qulti... n then trademark time... aku dah mlas dah.... hmmm.... ni semua gara2x jimie n remy ... soh aku wat trademark lama 2... aku pon wat la.... hmmm ... Y.U.N = yunus !hahaha... trademark baru ntah apa2x la... hmmm.... last2 guna trademark lama dah,,, hahahaa,,,, aku msuk2 tu agak blurrr la .. sbb kbnykan PM baru.. huhuh .. miss kat PM lama2... huhuhu.. OK .. masa kursus da la kenal2x depa ok la. semua leh masuk tp ssh nak ingt nama bdk pompuan... tp blh la skit 2x.. ingt skit2x....hmm kursus PM tu 3 hari ok la...semua happening la... 



Hahahaa... mmg x da gmbr aku dah ni ja masa kursus 2...


Ok... skrng nak cite sal MDS... taw x ? aku jd biro pa ? biro disiplin,... fuhhhh ! pd mulanya aku mmg x mau... dah aku dah setuju jd PM.. aku kena terima segala cabaran , dugaan yg akn datang.... so aku  berfikiran positif... first day mcm besa smbt adek2x baru,, hahhaa.... rmi kot kali ni 1800 org... fuhhh !!!!.... bnyk 2..hmm penat sehari 2... jg budak.. dgn baju formal.. tp aku suka !..... ok next day mula la tugas aku,. aku kena bgun kul 4 kejut budak2x... huuuu.... siren bnyi....... weeeeeeeeeeweeeeeeeeeweeeeeeeeeee... hhhaaaa... da yg degil juga... huhuhuhu.... kena wat muka tebal bila kita srh depa wat x taw.. itu lah cbranya.... huhu... thinks positif..... da satu hari aku x turun pg... depa cita da bdk kurang ajar... dia x takut kat pm... nk kn ni... cian kat  WAK.... hmmm x pa la,,, may be depa mlas or x tahan degn mggu 2.... besa la penat.. kan... bkn semua org suka kita... huhuhuhuhu.....



Disini lah tercipta memori indah itu....



Bersama, anoi, raja , zahidah.....



Mereka ... the best !


Pada suatu petang... hehehee.....  sukan dan kecergsan... senam aerobik.... first day tgk ja.. tp second day.... senam riang ria.... dlm bersenam 2... tiba.. Abg KET ... ni wat Y.U.N yunus ! my trademark.... fuhh malu aku bdak2x tu semua ikut... hahahaa.... n bila hbs 2.. da la group ni wat yun = yunus... hahaha.. malu ada. , persan mcm femes pon da... hahahaa. ye la org jerit nama kita,, aku ingt hbs smpi situ ja... tgk2x.. nx day,... yg jmpa aku wat yun = yunus.....hahhaaaa.. malu , segan , femes , popular , glamour pon da.. heheheee,......x pa la.. BIG thanks TO KET..........smpi da la bdk2x tu add aku.... trus tulis yun =yunus hahaa... aku rs tu la trademark aku smpi bila2x.... x kan berubah dah... biar la org dah bosan or apa2x.... tp aku dh da trademark tersendiri yg x kan di ubah huhuhuhu.............



Ket... promote aku pnya trademark ... thanks love u...


Malam.... hahhaa napa dgn malam... lepas hbs postmortem... aku nyanyi lagu awan yg terpilu..... bersama jimmy n remy.... hahahaaha melalak kami bertiga... hahahahaha.... release tension... huhuhu... legas best sngt mlm 2... thanks to remy n jimmy.... teman aku mnyanyi hahahaaa,....x blh di lupakan la... hehehe... mmmg ssh nak nyanyi mcm 2... tp depa mmg sporting hehheh....


Daus, lutfi , remy , hafiz..... hehee. mereka yg gila..



Jimmie. jmpa lg !.... ning baizura hehe



Sbnrnya,,. teman aku ... dalm  mds pling rapat  ialah alam... aku suka nyanyi sama2x....dia.... fatamorgana., rahsia alam.....n the best songs is Uitm di hatiku, wawasan setia pelajar , n lastly warisan.... Nyanyi bersama feedi , syeera , alam , farah  dan yg lain.. syeera ckp dia nak nynyi bt kali terakhir di merbok... huuuhu... sedih lak rsnya... hmmm x pa la yg 2... yg pnting km enjoy the songs... sngt bersemangat k !!..... to all yg nak pindah hadi , syeera, feedi , ayu, jimmie...,,, bye2x..



Alam jom nyanyi lg... naimah....



Syeera jmpa lg... mieja n najwa...



Feedi nt kita jmpa lg k !!!!



Hadi ..sempoi... syafiq... weeee



Bye2x ayu jmpa lg !


Jimmie jmpa lg !!


haaaa.... ni psal last day kot.... pas mds.... kami mkn sama2x... hmm kat dewan perdana.... mkn mee , bihun soto x silap... dgn cocktail buatan puan widura, air limau kak liza yg sedap... hahahaa... n kek .... secret recipices yg sedap.... tiba2x..... da prank... untuk jimie , din , and atok.... bday depa... sbnrya target utama adalah jimie.. bday dia ari 2... huhuhu...km mkn kek 2 sngt sedap la... tiba2x... depa main  calik2x cream kek 2... n x blh blah baling tepung..... kepala dia AMIN HELMI..... hbs aku pon terkena .. tp ssbb last day x pa la... baju pon nak bsuh dah hehehee.... hmmmm..... seronok sngt ari 2.... huhuhuhu.... n lupa baca surat sama2x hehee.. mcm depa tulis hahhaaa.............



Heppy bday , atok , jimmie , din...



Makan time... kak liza ! 



bday boys.......  din, jimmie, atok....



heheee..... bday party...



dah wat sepah kemas blik hehehe....



Baca surat.......................


ok dah hb semua by2.... pas 2.. kmas blik la,,, hahhaaa.... x pa yg 2.. aku blik dgn puan widura.... tuutt.. smpi depanm  malinja... aku check hp aku hilang.. arghhhh!!! wlupon hp murah tp sngt bermakna bg aku.... aku pnjam hp ayu nak call  n dpt tp...  jmpa... call pn widura dia ckp x da..., jeng2x dah  putus asa... aku pnjam moto syam,.... p cari kat dewan,... jmpa lutfi , ket , kinah , wawa , n puan widura...depa ckp x da... n then terus ke dewan... adek kinah sekali cari... aku cri kat  luar x da... kat dlm pon x da... hmmmm aku dah panik... nsb bek da ket , kinah , wawa, lutfi n adek kinah n pn widura.... hmmmm,.... aku cari2x n x jmpa... fuhh........ aku dah penat cari huhuhu... aku dah pasrah.... n trus call mas 2 lutfi nak blik dh... aku call,,, n tiba2 da org angkat lutfi yg angkat... huhuuhu... fuuhhh yesss alhamdulillah dah jmpa hp aku.... thanks to lutfi... n adek pre-law yg jmpa hp aku...... lega aku.... Big thanks to lutfi, ket , wawa , kinah , pn widura... korang mmg prihatin.. terharu aku ms.. n sorry klu myusahkn... aku ni lalai ckit bab2x cm 2......hbs semua settle.... aku pon blik ... hmmmmm .. tidor smlm kat Malinja B.,.... tidor kat blik amin  , wak , daus,,. sblm blik soknya.... Mlm 2 rmi org add... smua adek2x junior... heheee.. sgt terharu.....






Thanks lutfi cari my hp... huhu



KET... thanks..



Thanks wak....



Thnaks kinah... wawa n pn widura.... hehe



HMMMM.... MDS.,.. kali ni best n happening sngt... bersama mereka.... huuuuhuuuu,,sedih coz da yg x da dah lpas ni... hope kita dpt berjmpa lg.... pngalaman yg best sngt.,.... penat semua ckp as biro disiplin......... hmmmm ..... Thanks to all !!!!....u all the best .... LOVE U ALL !!!!..............................


X jmpa gmbr yg semua ada.... 




The best...


OK INSYALLAH JUMPA LAGI DI  MDS AKAN DATANG .. JIKA ADA KESEMPATAN !

BYE2X... U ALLS !!!!
Read More...


Sunday, May 29, 2011

Perjalanan yang menarik di Sarawak dan Sabah...

2:51 PM No Comments

Sarawak dan sabah......

Assalamualaikum semua... Rasanya dah lama x menulis ni, kali ini nak cerita pasal perjalanan aku ke sarawak dan sabah. Sangat teruja apabila aku akan naik flight for the first time.. mmg mcm perak tp kenyataanya.... aku kumpulan ke2 yg bertolak... sbb exam hbs 10 hb mei.... sbnrnya lawatan bermula 8 mei... so x da pa la 2.... aku bertolak ke LCCT. tmpt dia cantik.. boleh la.. smpi2x... terus lapar heheh... mknn mahal lak x jd beli la... kami bertolak dari  LCCT ke kuching, sarawak dalm pkul 7.00 pagi... sesampainya di sana.. kami di jemput oleh kwn2x kami yg smpi dulu.. hehhee.. so excited... sbnrnya nak cerita pengalaman naik flight ni.. mula2x... naik mcm nak luruh jantung tp alhamdulillah selamat sampi...spnjgn perjalanan.. aku tgk kebesaran allah... awan- awanan terapung .... fuhh... best ;la....


Tiket aku ke kuching Sarawak.....


Sampai sudah di Sarawak..


Di kampung budaya negeri sarawak..

Lawatan pertama aku di sarawak ialah. ke kampung budaya sarawak... boleh tahan la.. kami di sajkan dgn tarian budaya penduduk negeri sarawak dari pelbagai suku..sangat terhibur dgn persembahan mereka...Selepas itu kami ke kilang kek lapis.. makan ja kek 2 bnyk2x... hahaha... tp x beli pon takut x tahan hehehee....tp sedap la kek2 kat situ...lepas 2 kami check in ke Uitm Sarawak... untuk berehat..sngt letih hari 2.. The next day kami p ke Perpustakaan Negeri Sarawak... sngt best.. semua kemudahan ada... memenuhi kehendak pengguna... sangt selesa library 2.. hehe..Nak komen sal mknn kat sarawak.. agak mahal la berbanding semenanjung.. hehe. so kena berjimat la.. haaha..


Kg budaya sarawak, wawa, mis fir , kinah , en sham , n en sufi..


Menonton.... hehehe



Titian budaya Sarawak..



Perpustakaan Negeri Sarawak..


Negeri Sarawak..


Ok lepas semua kami bersiap2x untuk bertolak ke Sabah !.. sngt teruja kerana semua aku wat ni semua first time experience... hheee...kami berangkat ke sabah dalam pukul 1.40 ptg.. selamat tinggal sarawak.. hehehee... Buat kali ke dua nek flight.. hehee...Setibanya kami ke sabah ... kami terus ke berjalan2 sekitar sabah.. sampai malam terus check in ke Uitm Sabah... Perjalanan ke Uitm Sabah sngt menarik.... OK, dah smpi esonya kami ke Universiti Malaysia Sabah,.. (UMS).. Sngt cantik UMS... hehee...depan laut ooo... hehehe... melawat library dia...kami ke radiao KK FM.. HEHE.. masuk konti mereka.. first time.. oooo.... lepas 2.... berehat untuk solat jumaat....  and then sambung ke kehidupan laut di Aquaria UMS... tgk ikan2x.. penyu n so on.. hahaha..kami ke one borneo hari 2.... Leps 2 kami ke muzium sabah,,,  klu x silap mereka shopping teddy bear... and then Kinah bg aku teddy bear 2.,.. sngt terharu..... huhuhu,,, nt aku tnjuk hehehee.. thanks Kinah !!!!......  i love u !



Perpusatakaan UMS....



Bersama librarian UMS..



Bersama DJ KK.FM... di UMS..


Di akuarium dan muzium Marin borneo UMS..



Ni teddy bear Syakinah Ridwan bg,, ( Kinah ) 



Muzium Sabah..




Sekitar Muzium Sabah..


Hari seterusnya kami ke kolam air panas poring... perjalan ke sana amat mncbr bg aku.. aku sngt pening n rasa nak termuntah thanks kepada semua yg prihatin and to aini coz bg asam , to Abg mus tolong urut , to Kinah bg gula2x... and to all of u.. mmg x sedap bdn dlm bas 2;;; jalan berliku2x plop... sesampi di sana n kluar dari bas lega kepala hotak aku... hmmm trus berjalan titian hayun sngt best hahahhaa... lepas 2 baru kami mandi hehehee... mula mandi di kolam sejuk dulu pas 2.. baru ke kolam air panas... hehehee.... sngt best pengalaman 2.... lepas aku berhenti makan ,,, teruskan perjalan  ke Kinabalu Park... turun2x kat sana fuhh sejuk mcm kat luar negara plop hahhaaa...... kami berjaln sekitar kinabalu park tu.... sngt aman tempat 2.. semua side kami tangkap gmbr hahahaa.. kenangan kot.. hehee...



 Sekitar air Kolam Air panas Poring.. nak gerak dah ni..



Jom gerak ! hehe


Abg mus,,,, dah mandi hehehe..



Aini and aku... Kinabalu Park..



At Kinabalu Park..


Bersama farah yg comel... Kinabalu Park


Ramai2x Kinabalu Park..


Next days,... we are going to Gaya streets.... apa 2 gaya streets  .  tmpt borong barang...  aku beli gelang ja.. kat mak , kak , n adek,,, hehehee... pas 2 jln2x... sekitar gaya streets.. x da pa sngt kat situ... aku pegang ular ja skit heheheee.... lepas 2 kami ke lokawi... lokawi ni  mcm zoo la... lokawi wild animal... tgk mcm2x haiwan... hehehe.... smpt juga tangkap gmbr hehee... long journey dlm 2... hahaha... pling best tgk harimau hehe. sngt garang,,, lepas 2 kami ke Suria sabah metrojaya... kami jln2x ja kat situ makan, hmmm shopping ... x taw nak wat pa dah,,,, hehehe.... pas 2... kami tgk sunset ... beramai2 sngt best sweets memory... hehehe....and then makan lg.. kali kam  makan mlm bersama2x... seafood.... sngt kenayang waktu itu hehehee.... seafood pon agak murah,. mama n abg mus yg belanja ... hehehee.... next day is the last day at Sabah n nak balik semenanjung dah... kami p ke pasar filipino.... hehee..  larat nak tgk depa shopping dah.... makan kat situ ...mkan nasi plus ayam n danging n horlicks ice... RM 10.50 sentap aku !!.huuh... mahal sugguh baik aku mkn kfc ja... huhuhuhu.... x pa .. dh mkn dah... kami pon jln2x.... kat sekitar pasar filipino... and then bergerak ke Lapangan terbang sabah.. Flight pkul 3.40 ptg.... sblm 2... tangkap gmbr sekitar lapangan terbang,,, mkn then naik flight.... 


At Gaya Streets,,,,


Lokawi Wild Animal


aku dan kuda.. haha


Lokawi bersama gadis2x...


Lokawi Wildlife Park



Suria Sabah Metrojaya..



Time nak tgk Sunset tanjung aru..



Tanjung ARU.... BERSAMA  mereka..



Apa ni ? hehe


Ikan....



Seafood time... mama n abg mus blnja... hehee



Sedap oooooo............



Habis sudah kisah kali ini.... perjalanan yg jauh di sabah n sarawak... big thanks to Abg Mus... coz invite kami join ke sabah n sarawak....  we love abg mus,.. hehheee.... sngt best pengalamn selam sminggu di tmpt org... ok kita berjumpa lg di lain cerita hehheee...... I LOVE U !!!!


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger