Monday, April 16, 2012

MENTOR 6 : KEPUTUSAN PENUH KONSERT KETIGA MENTOR 6/ 2012, KUMPULAN A | ANAS JUARA MINGGU KETIGA

2:21 AM 5 comments






Assalamualaikum.. sudahpun berakhir Konsert ketiga, minggu ketiga kali ini.. Persembahan kali ini agak baik. Anas sekali lagi Muncul sebagai Juara bagi Minggu ketiga kali ini dengan 64%, manakala tisha dengan 44% diikuti Ana 41%. Tahniah Sekali lagi kepada Faizal Tahir dan Anas ! Jumlah terkumpul Anas, 143, Tisha 98, Ana 93. 


Anas sekali lagi menjadi Juara ! :)


Read More...


Wednesday, April 11, 2012

Nikon D5000 Untuk Di Jual

1:30 AM 3 comments






Want to sell









【ITEM】Nikon D5000


【Condition】9.6/10 excellent! 

(Jarang guna, simpan dlm beg ja)


【Include】semua dalam gambar, + uv filter, battery 2 biji + 

cable(tiada dlm gmbar)




【Area】Kedah/Penang/Kelantan


【Price】RM1650 (nego)



【SC】baru 10k





【Contact】call/sms to 0137921189 (Ariff)







Read More...


Saturday, April 7, 2012

Penang lagi

12:57 AM 4 comments





Jambatan Pulau Pinang 


Assalamualaikum semua ! Selamat Haru Jumaat , di harap anda semua dalam keadaan yang sihat sejahtera HendakNya. Baiklah apa cerita hari ini ?. Hari seharian di penang ! .. Penang lagi kan ? hehe... Apa - apa pun pengalaman yang terbaik dan best la.. Bagun seawal jam 7 pagi, sembahyang subuh pon lambat. Kami bertola dalam pukul lapan macam tu la, bersama aku, Nad, Jame, fadil dan Zul. Pagi indah mengiringi perjalanan kami Ke Pulau Pinang !... hehe...

Destinasi pertama kami ialah ke Rope Walk @ Rouge walk, berdekatan, Stadium P.Pinang, ok la tempat tu, barang - barang dia murah, Banyak penjual di situ menjual barang terpakai, ada yang elok. dan ada yang kurang elok... heheh.. Apa-apa pon lah, janji boleh buat bisness.. Kalau sapa yang suka shopping boleh la p sana ! :)



Beli spekk :)



Ni la.. Keunikannya ...


Seterusnya, kami ke Batu Feringgi .. Buat apa lagi mandi laut la. ! Punya la syok hehee... Diurut oleh Ombak. Hampir sejam lebih jugak la.. dok bermandi manda di laut Pulau pinang ! :).  Mandi laut ni sebenarnya bagus untuk cuci kulit kita .. Hmmm.. Betul ka ? memang betul la.. hehe.. Hmm.. Berbalik kepada mandi laut, hari ini makan garam free la... telinga, hidung , mulut, semua masuk air laut .. haha.. Memang syok la, bila berjemur di tengah panas pula,, hahha.. Apa -apa pun nak mandi laut lagi la, tapi di tempat lain pula...  Lepas saja mandi laut, terus siap p sembahyang jumaat :).



Bemain Payung terjun !



Menikmati keindahan cipataan Allah s.w.t :)



Santai :)



Zul , padel & Jame




Jangan tarik aku ! With, Zul dan Jame



Action ! 


Lepas sembahyang jumaat , apa lagi perut dok nyanyi macam2x lagu dah.. P makan la ! ... huhu.. Hari ini kita pekena nasi kandar , kat Line Clear !.. HMM.. terbaik la... hehe.. Harga Berbaloi la dengan makananya, rasa  pon sedap, puas hati la !.. yang penting mengenyangkan .. hehe.. Selesai sudah seharian di Penang, kenangan itu akan terus segar di ingatan, Insyallah :) See yaa ! :)


Read More...


Thursday, April 5, 2012

Hadiah Hari Jadi ?

11:19 PM 2 comments




Assalamualaikum... Apa hadiah hari jadi aku ? hmmm... kali ini dapat hippo !.. dari 3 org sahabat Ain, Anisah dan safiah.. Thanks a lot ! ... kalau semua nak tahu tu ja la hadiah yg aku dpt... Tapi sempena hari jadi aku da juga yg belanja makan hahaa.. Zulkifli Mh, Maxie Aidel dan max.. Ade yg tertinggal kah ?  hehe.. Anyway thanks, for the hippo and foods... Terima kasih tak terhingga atas ucapan dari kalian semua... ! 



Apa ada dalam ni ? 

|
|
|
|
|
|
|
 V

Cakkk !




  
Ada lagi satu !


Agak - agak apa ni ?

Jom try test tengok  !

|
|
|
|
|
|
|
V


Wah... Sweets Memory ! Thanks yaa !



Ok itu saja... Untuk kali ... sapa nak bagi hadiah lagi , 
amatlah di alu -alukan  :)

Sekian 

____(^ - ^)____



Read More...


Assignments dan Aku...

10:50 PM 1 comments



Assalamulaikum.. wah .. dah habis sudah  minggu kelima, cepat betul la.. hmm.. kalau dah minggu ke 5, ni fhm2x lah, asignmnt pon semakin bnyk.. aku ni mcm biasa , harus lah tak mula lg.. hmm ape nak jadi ni... nasib bek da kawan yg selalu remind aku, thanks la.. farah.. hahaa... dia siap bg list lagi.. aku aku sedar yg aku da asignmnt sebanyak tu hahahaha.... nak  tengok, banyak ka tidak ? Jom tengok ramai ! Yunus hg kena wat dah nie.. nt kalut plak... hahaa....



Wah ! Banyak nie !




All the bese babe ! All the best kawan-kawan ! :)



Credit to : 


Misfarah Ishak :)






Read More...


Salah Siapa ?

9:42 PM No Comments



Assalamualaikum semua, sekadar renungan bersama...



:)


Read More...


Wednesday, April 4, 2012

Back To Old School !

4:34 PM 1 comments



Assalamualaikum.. hye ! semua.. tiba2x aku terjumpa gmbr ni dlm Fb, wah itu akukah ? hmmm mcm x caya.. kecik aku dlu la ni.. dah semakin tough ! hehe. jgn jeles !.. hehe.. gmbr ni masa form 1, tahun 2002 , skrg dah 2012.. gmbr 10 tahun lepas.. haruslah aku tough kan skrg ? hehe, Apa2x.. rindu zaman persekolahan.. :)



Hah ! Percaya tak ? syihan, aku , hafiz, dan faizal .. Credit to, fatin :)



Read More...


DIDE SHOW AVANT GARDE 2012 UITM KEDAH

1:37 PM 1 comments



Assalamualaikum... Hari ni dah 4 april,, wah cepat betul.. Ni nak cita skit ttg Avant Garde, pelajar DIDE pnya mmg kreatif la depa... mempamerkan produk masing - masing.. mmg layak jadi Pelajar DIDE... hehe... Itu saja kot.. hahaha....



Ayamazz Roti Impit , with Liza, aidel dan Dayah



Dari kiri , dayah , liza, aidel  , dibah :)





Read More...


SEMINAR REMAJA "Selami Hati Merintis Destinasi Kecemerlangan"

1:19 PM No Comments







Assalamualaikum...


UKK akan menganjurkan SEMINAR REMAJA "Selami Hati Merintis Destinasi Kecemerlangan"



13 April 2012 l 08:00am - 01:00pm l Bilik Seminar Kaunseling


- Terbuka kepada semua pelajar UiTM Kedah 
- Sijil, Makan & Minum disediakan
- Sila bawa buku Kemahiran Insaniah bersama

Sila daftar nama di UKK sebelum @ pada 12 April 2012 @ hubungi 04-4562246

Terima kasih



Read More...


Tuesday, April 3, 2012

Atas Bas...

9:50 AM 3 comments



Assalamualaikum.. Wah ! Cantik gambar ni... hehe... 



Yang nampak, nazrin, jamie, aku, kinah, tikah, kak sal & kak aishah 

Sekian :)

Read More...


Hot Spring, Poring , Kota Kinabalu , Sabah

9:45 AM No Comments



Assalamualaikum .. Mengimbau kenangan terbaik di Poring, KK, Sabah !


Nak p lagi la ... :)


Read More...


Bersiar - siar di Penang !

9:37 AM No Comments



Assalmualaikum ... Beberapa hari lepas aku baru saja p penang.. Saja jalan2x.. mulanya niat nak nek keta api.. tp kebetulan hari kami nak naik tu , kereta api lambat , naik bas  la jawabnya. Seharian di  Penang ! mmg tak larat la ari 2. Macam benda jadi hari 2.. haha.. Best la jugak.. Sape nak P  penang ? Jom ! :)



Dok atas Bas Rapid Penang, Maxie aidel, Roymax, dan yunus (aku)




At Komtar , dari kiri, Safiah, Ain, aku, Aidel dan Max..



Kami 3 saja ...



Dari kiri, safiah, Anisah, max, aku, dan Aidel..




haha.. nk balik sempat lagi main games..




Reti main ka ? 


OK .. itu saja !!  :)



Read More...


Bulan April Sudah

9:16 AM No Comments





WELCOME APRIL !


Assalamualaikum semua !.. Wah  pejam celik , pejam celik, tengok2x dah bulan April dah nie.. Cepat sungguh masa berlalu, " masa tidak menunggu kita kan? ". Apa perancangan bulan april ni ? semestinya lah meneruskan pelajaran yang bakal tamat tak lama lagi kan ? Insyallah ini dah masuk minggu kelima.. Oleh itu hanya tinggal 9 minggu saja lagi nak dok Uitm, Merbok nie.. Hehe.. Apa2x pon semoga kalian semua sihat2x saja ! Selamat datang Bulan April ! haaaa.. Amaran ! Jangan sambut April FOOL.. k ! Tu ja.. Entri kali ni.... 



Sekian :)


Read More...


Monday, April 2, 2012

MOHD YUNUS : 2 April 1989

12:39 PM 1 comments





MOHD YUNUS BIN ABDUL LATIFF


Assalamualaikum semua ! Tajuk entri yang sangat Unik kan ? Tajuk entri berkait rapat dengan aku, kerana itulah tarikh kelahiran seorang insan yang bernama Mohd Yunus Bin Abdul Latiff, pada 2 April 1989 , pada pukul 3.45 ptg ... Alhmadulillah... Sehingga sekarang beliau  sudah pun berusia 23 tahun. Alhamdulillah . Itulah AKU, hehe.. Alhamdulillah, sampai sekarang masih di beri kesempatan untuk hidup .. Alhamdulillah. 

Berbalik kepada hari kelahiran  aku pada hari ini, memang banyak la, Kawan2x yang wish .. Hepy bday !.. banyka la jugak .. hehe.. sampai  tak larat nak reply.. hehe..Sehingga sekarang masih lagi yang memberi Ucapan.. Terima kasih semua ! Terima kasih atas ingatan ! Terima kasih sebab sudi jadi kawan aku .. Sayang anda semua.. 

Bila tiba hari kelahiran ini mesti lah ingat kat orang yang kita sayang, terutamanya keluarga. Yang teristimewa kepada Mak tersayang , Che Jamilah Binti Othman, semoga mak sentiasa sihat hendakNya. Ingatlah pengorbanan Ibu kita yang mengandungkan kan kita sehingga 9 bulan ! Dah sekarang kini aku sudah pon berusia 23 tahun. Tak di lupa juga pada Ayah tersayang, Abdul Latiff bin Abdul Rahman, yang melaungkan azan ketika aku di lahirkan. Terima Kasih Ayah ! Semoga Allah sentiasa merahmatinya. Kepada kakak tersayang, Ainul Murshida, Ainul Murhanim.. Sayang lah kat hangpa ! Terutamanya kak shida, yang telah banyak berkorban untuk keluarga. Kepada Adek2x, Amelia Natasya, Yusman Firdaus, Azman !.. Belajar elok2x.. Kepada Amelia, terima kasih, banyak sangat membantu .. Semoga dekan sem ni ! amin...

Seterusnya sahabat2x ... ex SMK. St. Patrick, ex SMK. Keladi, terutamanya ex. STPM 2008, dan paling istimewa sahabat - sahabat UiTM, sayang lah korang semua !. Ucapan live yang aku dapat mestilah dari kawan2x rumah, Roymax, Aidel, John Redland, Fadil, Zulkifli dan Zulfazli, thanks u alls ! Tahun ni aku dapat 3 Panggilan tepat jam 12.00, First sekali, Anisah, Ain, Safiah. Terima kasih atas nyanyian bak suara Siti Nurhaliza. terharu plus malu. hehe.. Seterusnya, sahabat baik aku, Malek Redzuan , juga menyanyikan lagu untuk aku, Wah, best la jugak, mcm suara, Anuar zain gitu dan yang terakhir sehingga kini, kepada geng ida, surara anda comel !... Tak lupa juga yang menghantar SMS, thanks to, Nadia, Adek Amelia, dan angah. Dan yang paling best di Facebook !.. Banyak betul la.. Macam artis sat. Memang tak boleh mention nama la..Haruslah tak boleh beratus hantar kan.. hehe.. Anyaway Thanks a lot ! 

Dah.. Umur 23 tahun.. harap tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya, Semoga lebih di berkati, di mudahkan segala tugas. Al- maklumlah, Tahun ini juga merupakan tahun terakhir bagi aku sebagai Pelajar Uitm, Insyallah, kalau tiada ara yang melintang aku akan tamat belajar tahun ini. Insyallah, doa- doakan yer. Semoga dapat perkerjaan yang lepas ni.. Insyallah.. 

Harapan tahun ini, memang sangat berharap mendapat keputusan yang terbaik untuk sem terakhir. Semoga sifat malas dalam diri ini dapat di buang sedikit demi sedikit... :) Semoga di panjangkan Umur dan di murahkan rezeki, Semoga segala kesukaran dapat di tempuhi dengan tenang . Amin... 



Selamat Hari Kelahiran ! Mohd Yunus ! :)


Read More...


Sunday, April 1, 2012

MENTOR 6 : KEPUTUSAN PENUH KONSERT KEDUA MENTOR 6/ 2012, KUMPULAN B | CAROLINE JUARA MINGGU KEDUA

10:51 PM 1 comments





Assalamualaikum semua, Mentor 6 sudah pun berada di Minggu kedua, Konsert Mentor 6 bagi Kumpulan B, Memang tak dapat di nafikan malam ini Caroline paling menyerlah. Dengan Punggutan 71 % markah, iaitu Jumlah tertinggi sekaligus telah meletakanya sebagai Juara Kumpulan B, bagi Minggu Kedua ini. Tahniah ! Caroline ! Tahniah Ella ! Ok ini adalah Keputusan Penuh bagi Kumpulan B, Minggu Kedua : -



Juara Minggu Kedua Kumpulan B 

CAROLINE 

Juri Awam : 20
Juri Profesional : 38
Undian : 13 

Jumlah : 71 %




ZATUL 

Juri Awam : 18
Juri Profesional : 32
Undian : 4 

Jumlah : 54 %






KJ 

Juri Awam : 14
Juri Profesional : 25
Undian : 13 

Jumlah : 52 %


Ok.. Itu saja untuk Minggu ini, Jumpa lagi di minggu Hadapan Konsert kedua , minggu ketiga bagi Kumpulan A !



Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger