Monday, January 23, 2012

Kisah Cangkul

9:19 PM 3 comments







KISAH CANGKUL



Assalamualaikum.....
 semua dah lama aku x wat kisah teladan ok ari ni nak kongsi cita teladan yg aku wat sendiri ni  hehehee... Jom baca !



****************Pada  suatu petang****************


Mak : Jom p cangkul rumput kat depan

Anak : sat la mak ....

Mak : cepat la ... x yah sat2x....

Anak : alah sat la.... dok men fb ni mak...

Mak : ish2x.. bkn berfaedah pon...

Anak : alah.....

Mak : hmmm... mai cepat sat g aku cangkul fb tu baru taw...

Anak : aik jgn la mak.. 

Mak : x kira .. x kira ...

Anak : Mak.. da org komen gmbq mak ni...

Mak : dia  kata apa ?

Anak : dia kata mak cantik, cun melecun !

Mak : ya ka ? 

Anak : ya la...

Mak : p skit , mak nk tgk fb sat...

Anak : ok la sat ja taw...

Mak : ok2x..

Anak : mak jom la cangkul rumput , td kata nk cangkul..

Mak : sat la mak nak bg lembu makan nie...

Anak : ha ? mai mana pula lembu kat rmh ni ?

Mak : alah ni dalam fb , Farmville...

Anak : cessss... mak ni .....

Mak : hahaa.. ang p cangkul dlu mak nak tanam anggur lak... p main jauh2x

Anak : huhuhu... ye la.. ye la...


Anak pon  p la cangkul di luar dan membiarkan  maknya bermain farmville.... 


Ok itu saja kisah kali ni....... harap semua terhibur !







Read More...


Lelaki Pakai baju ketat

12:49 PM 11 comments











Assalamualaikum... kali ni just nak kongsi ttg hukum lelaki yg memakai pakaian fit @ ketat.. hehee... saja ja untuk pengetahuan bersama.... menurut ustaz azhar idrus.. hukum  lelaki pakai pakaian fit adalah makruh klu x memberahikan mata wanita.. tapi sebaliknya klu memberahikan mata wanita... hehe... aku pon nak tunjuk body juga... hahaa.. lawak ja.... bersyukur dngn nikmat kurniaan allah.. x pyh tunjuk2x... tunjuk kat isteri dah la... k... aslmkm.. jmpa lg ! Ni jawapan untuk soalan itu....






Jom tanya ustaz !








Read More...


Renungan bersama

9:21 AM 2 comments










Assalamualaikum.... ini sekadar renungan bersama... sepertimana yg kita ketahui aurat sngt la perlu di titik beratkan.... sesetengah dari kita amat memandang remeh dgn aurat.... kita sebagai seorang hamba allah perlu taat pada perintah allah...Aurat sngt penting untuk di jaga..... jgn biarkan org lain melihat aurat kita....terutamanya bagi kaum hawa @ wanita..... bnyk kesilapan yg mereka lakukan ttg aurat ni... Antaranya : 



KESALAHAN PERTAMA : Aurat itu adalah memakai tudung sahaja.
KESALAHAN KEDUA : Bertudung tetapi ber‘T-Shirt’ berlengan pendek.
KESALAHAN KETIGA : Bertudung tetapi baju kebarungnya terbelah kainnya.
KESALAHAN KEEMPAT : Bertudung tetapi bajunya sendat, sempit dan nipis lalu memaparkan bentuk kawasan-kawasan mudah ‘menggoda’.
KESALAHAN KELIMA : Bertudung tetapi amat longgar dan menayangkan jambul dan hujung rambutnya.
KESALAHAN KEENAM : Bertudung tetapi hanya memakainya di pejabat sahaja. Tidak di sekitar rumah, pasaraya dan sebagainya.
KESALAHAN KETUJUH : Bertudung tetapi tudungnya dilempar ke belakang leher, maka terdedahlah dadanya dari ditutupi kain tudung.
KESALAHAN KELAPAN : Bertudung tetapi dengan tudung yang amat nipis sehingga boleh diihat sanggul, leher, tengkuk dan dadanya.

Oleh itu.... jagalah aurat kita..... renung-renungkan dan selamat beramal ! :)





Read More...


Alhamdulillah...

8:45 AM 5 comments








Assalamualaikum semua ... harap semua sihak hendaknya..lama x update blog sbb charger laptop rosak.. lagi pon baru habis exam.... ok kali ni nak cerita pasal " Alhamdulillah " ... kenapa ? ok... kita ni  kadang2x ssh sngt nak bersyukur kan.... nak ungkapkan rasa bersyukur.. aku nak cita ttg kehidupan yg berlaki pada aku yg aku amat beryukur sngt2x...

Alhamdulillah... sbb aku di beri kesihatan dan di beri peluang hidup di muka bumi allah s.w.t.  dan boleh aku updated blog untuk  para pembaca dan para blogger.... wlaupon x ramai yg nak baca blog aku ni... tp aku ttp bersyukur .....


Alhamdulillah... sebab pada 15/1/2012 aku berjaya menghabis peperiksaan aku , sekaligus semester 5 aku.... aku sngt bersyukur.... Semester 5 ni adalah paling mncabar bg aku.... penuh dgn liku2x kehidupan yg mmbuatkan ramai kwn2x aku stress , tension ...... tapi dgn ketabahan yg ada skrg aku dah berjaya mnghabiskan semester 5 aku...

Alhamdulillah.... sebab aku dah semakin pulih dari penyakit GOUT aku ... sesungguhnya amat sakit penyakit ni... ianya terjadi pada 16/1/2012... lepas habis semua kerja2x, n peperiksaan aku.. ini satu kebetulan ka ? hehe... aku terpaksa  berkerusi roda untuk ke klinik..... terasa sgt sedih bila nikmat kita di tarik buat seketika.. oleh itu beryukur la dengan nikmat kurniaan yg di beri kepada kita....

Alhamdulillah... sbb dpt siapkan research aku. aku tahu aku bknlah pandai sngt... tp aku berjaya siapkan tp aku dpt msg dari lecturer aku... sngt sedih la... smpi aku x leh tdor... ya allah...  aku hrap kau lembutkanlah hati lec aku ... amin..... 










Ucapkanlah alhamdulillah , syukur kita kepada allah...

 beryukur la yerr... ok ini saja dari aku .... aslmkm.. Jmpa lg...

:)










Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger