Thursday, March 14, 2013

Rezeki

9:44 AM No Comments





Assalamualaikum, wah hari ini aku cuti.. maklumlah aku bukan kerja office yang cutinya sabtu-ahad, or jumaat-Sabtu.. tapi tetap bersyukur sebab ade pekerjaan.. kan.. kan.. kan.. berapa banyak kan la.. hehe.. Bebalik kepada tajuk aku rezeki.. sekarang ni aku dah kerja memang bukan dari bidang aku iaitu. 'Retail'. Wah lari banyak nie.. nak buat macam mana rezeki disini dulu..



Rezeki ? memang kita kena percaya pada rezeki masing-masing kan? kalau yang belum dapat jadi apa yang di inginkan tue.. sabar lah sayang.. mungkin rezeki tu datang lambat skit.. ada org tanya try la minta kat kolej-kolej memang banyak dah resume aku hantar.. tapi nak belum dapat lagi. (bukan belum dapat, kena reject la.. haha) 


Sambung master ? wah ramai  jugak yang dah sambung master.. memang teringin nak sambung tapi belum masanya, cess.. sebenarnya tak de duit lagi.. bukan tak de duit sebenarnya tapi tak cukup duit,. hehee.. ye la bukan murah nak sambung master,, macam degree tak pa la.. brapa ratus ja satu sem.. tak pe la.. nanti klu dah sambung saya bagi taw awak k..


Apa pon kat dunia ni.. berpuas hati dan bersyukurlah dengan apa yang kita ade sekarang... kita boleh berusaha, bertawakal.. tapi selebihnya kita serahkan kepada Allah S.w.t. mungkin dia ada rancangan yang lebih baik untuk kita.. Insyallah..



0 comments:

Post a Comment

Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger