Saturday, April 7, 2012

Penang lagi

12:57 AM 4 comments





Jambatan Pulau Pinang 


Assalamualaikum semua ! Selamat Haru Jumaat , di harap anda semua dalam keadaan yang sihat sejahtera HendakNya. Baiklah apa cerita hari ini ?. Hari seharian di penang ! .. Penang lagi kan ? hehe... Apa - apa pun pengalaman yang terbaik dan best la.. Bagun seawal jam 7 pagi, sembahyang subuh pon lambat. Kami bertola dalam pukul lapan macam tu la, bersama aku, Nad, Jame, fadil dan Zul. Pagi indah mengiringi perjalanan kami Ke Pulau Pinang !... hehe...

Destinasi pertama kami ialah ke Rope Walk @ Rouge walk, berdekatan, Stadium P.Pinang, ok la tempat tu, barang - barang dia murah, Banyak penjual di situ menjual barang terpakai, ada yang elok. dan ada yang kurang elok... heheh.. Apa-apa pon lah, janji boleh buat bisness.. Kalau sapa yang suka shopping boleh la p sana ! :)



Beli spekk :)



Ni la.. Keunikannya ...


Seterusnya, kami ke Batu Feringgi .. Buat apa lagi mandi laut la. ! Punya la syok hehee... Diurut oleh Ombak. Hampir sejam lebih jugak la.. dok bermandi manda di laut Pulau pinang ! :).  Mandi laut ni sebenarnya bagus untuk cuci kulit kita .. Hmmm.. Betul ka ? memang betul la.. hehe.. Hmm.. Berbalik kepada mandi laut, hari ini makan garam free la... telinga, hidung , mulut, semua masuk air laut .. haha.. Memang syok la, bila berjemur di tengah panas pula,, hahha.. Apa -apa pun nak mandi laut lagi la, tapi di tempat lain pula...  Lepas saja mandi laut, terus siap p sembahyang jumaat :).



Bemain Payung terjun !



Menikmati keindahan cipataan Allah s.w.t :)



Santai :)



Zul , padel & Jame




Jangan tarik aku ! With, Zul dan Jame



Action ! 


Lepas sembahyang jumaat , apa lagi perut dok nyanyi macam2x lagu dah.. P makan la ! ... huhu.. Hari ini kita pekena nasi kandar , kat Line Clear !.. HMM.. terbaik la... hehe.. Harga Berbaloi la dengan makananya, rasa  pon sedap, puas hati la !.. yang penting mengenyangkan .. hehe.. Selesai sudah seharian di Penang, kenangan itu akan terus segar di ingatan, Insyallah :) See yaa ! :)



4 comments:

  1. Kepada para juri final NTB 1.


    Di harap anda dapat membantu saya dalam membuat pilihan dalam mencari juara untuk Next Top Blogger bagi musim 1 ini. Pilih salah seorang antara 2 peserta dibawah sebagai juara untuk musim ini.


    PESERTA 1. Hafeesz Amran
    ENTRI TERBARU
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/04/malaysia-bukan-lagi-malaysia.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/04/kenangan.html
    ENTRI DULU YANG DIPILIH
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/rezeki-halal.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/study-vs-kerja.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/melayu-ke.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/senyum-tak-perlu-kata-apa-apa.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/tak-rugi-pun-wahai-wanita.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/kebersihan-itu-satu-tuntutan.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/be-proud-for-being-non-smoker.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/promo-blog-blog-pilihan.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/03/yahudi-oh-yahudi.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/02/10-sifat-unik-bangsa-kita.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/02/lagi-artis-buka-tudung.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/02/sejauh-mana-facebook-sebagai-medan.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/02/yakinlah-allah-itu-maha-mengetahui.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/01/orang-kita.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/01/penyakit-yang-susah-nak-sembuh.html
    http://afeeszamran.blogspot.com/2012/01/just-do.html

    PESERTA 2. noorniey Azman
    ENTRI TERBARU
    http://noorniey.blogspot.com/2012/04/cintaberlandaskan-apa.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/04/putus-cintaperlukah-menangis.html
    ENTRI DULU YANG DIPILIH
    http://noorniey.blogspot.com/2012/04/teen-sex.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/03/hahapoyo-lah-brader.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/03/takut-dengan-noni.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/03/masalah-lah-perempuan-neh.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/03/gaduh-kat-fesbuk-cool-kah.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/03/wanita-dan-sifat-malu.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/03/oh-godim-tired.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/03/weeheeeme-love-this.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/03/macam-mana-nak-terima-pujian.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/02/10-randoms-thing-about-girls-xd.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/02/aku-bukan-alien.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/02/valentine-day-perlu-ke.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/02/bowling-longkang.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/01/being-referee-was-hard.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/01/walk-to-rememberranchan-waterfall.html
    http://noorniey.blogspot.com/2012/01/satu-ketika-di-faris-petra.html



    Umumkan satu nama SAHAJA di dalam kotak komen di entri anda ini. Saya akan kunjungi entri ini semula untuk mendapatkan maklum balas dari anda.


    Pilihan hendaklah dibuat sebelum 10/4/12. Jika TIADA pilihan dibuat oleh anda maka saya akan memilih bekas peserta NTB 1 yang lain untuk menjadi juri bagi menggantikan tempat anda.


    Segala kerjasama anda amat dihargai. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pilih hafeesz amran :)


      http://afeeszamran.blogspot.com/2012/04/malaysia-bukan-lagi-malaysia.html

      Delete
  2. TERIMA KASIH sebab sudi pilih yang mana satu. Keputusan anda diterima.

    ReplyDelete

Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger