Tuesday, February 25, 2014

Anugerah Nur Fathia, penyambung hayat lakonan | Nur Fathia Abdul Latiff

12:19 PM No Comments

MUNGKIN ada yang melihat anugerah Pelakon Wanita Pilihan yang diraih Nur Fathia Abdul Latiff, 26, ketika Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur (DFKL) baru-baru ini adalah satu tempias daripada populariti drama rantaian Ariana Rose yang baru menamatkan siaran dua minggu lalu.

Tambahan pula penjurian anugerah yang julung-julung kali dianjurkan oleh Kumpulan TV3 dan TV9 itu memberikan peluang kepada penonton untuk mengundi calon yang dirasakan layak menerusi undian secara dalam talian dalam durasi 1 Januari hingga 21 Februari lalu.

Mengulas mengenai kemenangan itu, kata Fathia, dia tidak melihat impaknya yang mendukung peranan utama dalam drama bersiri Ariana Rose yang disiarkan dalam slot Akasia TV3 adalah faktor pemangkin undian kali ini.

"Ada dua buah drama lakonan saya dicalonkan dalam anugerah kali ini iaitu Dalam Setiap Sujud dan Diandra. Kedua-dua naskhah itu menampilkan dua karakter saya yang sangat kontra.

"Dalam Setiap Sujud saya melakonkan watak Jannah dan saya akui pembawaan saya dalam drama itu hampir sama seperti drama Ariana Rose.

"Bagaimanapun untuk drama Diandra pula memaparkan saya memegang watak tomboy yang sekali gus telah membuka mata penonton dan mungkin peminat saya selama ini.

"Kemenangan ini kerana naskhah Diandra itu sendiri, bukan kerana penangan Ariana Rose yang saya yakin telah menjadi fenomena sepanjang siarannya di TV3," katanya yang ditemui usai Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur di Hotel The Royale Chulan, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Fathia telah mengalahkan empat pesaing terbaiknya Siti Saleha menerusi lakonan dalam drama Ruby, Tiz Zaqyah (Sebenarnya Saya Isteri Dia), Nabila Huda (Janji Shirah) dan Zara Zya ( Love You Mr. Arrogant).

Sumber : http://www.kosmo.com.my/


0 comments:

Post a Comment

Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger