Monday, June 27, 2011

Undilah Saya !

1:41 PM 1 comments





UNDILAH SAYA ! HEHE



Aslmkm ... hahhaa.. kali aku nak cita sal pengalaman aku ... bertanding MPP,  hmmm ... mmg satu pengalaman pling best yg pernh aku alami,,,,, hahaha,,, lucu , geram , takut , marah... semua perasaan tu muncul pada ketika dan saat itu,,, aku sbnrnya bkn lah berani sngt ,.. tp aku percaya pd diti ... klu aku x buat ni .. bila lg kan ?? hehehe bkn semua org blh wat... bkn semua org blh ckp kat depan termasuk aku tp aku anggap semua ni cbran unutk aku melangkah setapak lg ke depan..... hehehee.,.. x pa la ..  aku cuba an terus cuba... benda berlaku,,,, selepas aku jd PM, lepas aku jd PM la aku pnya keyakinan diri semkn bertmbh,.... selepas tamat  MDS , tiba2x aku dpt tawaran  p kursus kepimpinan universiti zon utara 2011.  aku pon ecixted la... hahaha sbb wat kat pangkor x pernh lg aku p pangkor 2 .. hehehee.... 




ha ni gmbr masa kat pangkor bersama ahli kump...


sesudah kurusus, dlm 1 miggu or 2 minggu x silap , dpt call soh amek borang kat hep , aku pon  p la.... borang calon pil raya.. hahahaa .. ms tu dlm dilema nak bertanding @ x... hehehe tp aku teruskan dengan bertanding dgn rakan sekelas.... cik aini, bersama2x aku da lg.... abg mus,  robiah, n bdak dip najwa...... km pon  isi borang n sah bertanding , pas 2.... mulakn kempen gantung la poster merata tmpt hahahaaaa..... mlm kot di tolong oleh fadil , zul , roy , aidel , geng2x serumah thanks la.....  hahaha mlm 2 calon len pon wat benda yg sama,,, n pada hari maniefiesto... hahahhaaaa.... mmg x dpt  dinafikan jantung berdegup kencang.... huhuhuhu..... mmg x prnh rs mcm 2... aku mmg takut , gila... hahha,. tp dlm otak aku..... yakin,, yakin ja yg blh ubah segalanya.... time aku ckp hahaha mmg kelam  kabut org yg kat dlm dewan tu yg taw hahahaaa..... hahhaa aku jerit kot ni , kot sana ... haahah mcm2x la... n hbs sat ja aku ckp x lama pon hahaha merapu ja bnyk hahahahaaa.... tp point tu ada la... hehehehhee... ha aku pnya pil raya siap da banner lg hahahahaa.... gila la... hahahaa.....hbs semua 2.....







Masa ucapan manifiesto,, hehe berdebar 2...




HAHAHA... gantung poster




Bersama banner masing2x hehehe....



Tiblah harinya , hari pembuangan undi hahahaa.... aku berdebar gila aku org first yg mngundi sbb calon kena mai awal mngundi dlu hehehehee.... hahhaa,, undi hbs da.. tu pon pengalamn pertama mngundi hehehee.... undi n hbs dah... pkul 5. kena p blik sbb nak kira undi, hehheeee,,,,, time fakulti kami dah tiba n then  , keluar la undi... aku dpt no 3. 285 undian... huhu .. rs kecewa mmg da... la.. tp nak wat cm na... heheehe...  kalah dgn abg ms n najwa,, 40 undi x silap huhu,....  hahaa blik dgn kekecewaan ahaha.. pa pon aku anggap sbg cbaran...  x semua bnda kita wat blh sukseess.... huhuhu ... tp pengalaman ni mmbuka aku satu lg ruang untuk terus melangkah ke depan,  dan terus ke depan... hehehee... pa2x thanks kepada yg mngundi... hehheee....UNDILAH SAYA..... hahhaa..... 





UNDI JGN X UNDI... HEHHE



Ha ah,,,, da lg cit a skit lg... lepas pada 2... borang MASEK MPP , kuar, majlis seketeriat MPP uitn kedah.. aku pon amek la x blh dok diam aku nie .. hehe n dapat jd MASEK.. hehehee,, ok la ... tmbh lg satu tugas hehehe.... pengalaman masek ni x da la.. sbb x sempat nak bertugas,. ehhee tp depa semua mmg best la... kenal kwn  baru heheehe... tp bdak dip yg bnyk .,  bdak degree skit ja... hehehee pa2x pona ku hrp aku akn dpt bw tugas ni  dgn baik hehehee,,,, thanks to all yg support aku,,... heeheheee.... by2x3x....





Gambar MASEK MPP, 




Majlis Sekretariat MPP UiTM Kedah sesi 2011/2012



OK2.... itu saja kisah kali.... mengimbau keangan lalu... ehehhee best pula rsnya mcm nak bertanding lg sekali ja.... hahhhaa....... 







1 comments:

  1. waaa...tringin nk jd MPP tp compom xreti manage masa :D

    ReplyDelete

Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger