Thursday, October 23, 2014

Orang Islam sertai acara sentuh anjing tiada otak

9:59 AM No Comments

KOTA BHARU - Muryidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat mempertikaikan acara kontroversi menyentuh anjing dan menyifatkan orang Islam yang terlibat tidak mempunyai akal.

"Mereka (Melayu Islam )yang pegang anjing seperti dalam kepalanya tiada otak tetapi ada ulat.

"Tidak munasabah orang Melayu Islam berhimpun ramai-ramai untuk pegang anjing, apa kebaikan yang mereka dapat tidak berguna langsung di akhirat," katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada 'Majlis Sambutan Tahun ke-24 Pentadbiran Membangun Bersama Islam dan Perasmian Buku Khalifah Kita Pilihan Allah dan Buku Satu Tahun Pentadbiran Menteri Besar, Datuk Ahmad Yakob'.

Sumber : http://www.sinarharian.com.my


Read More...


3,737,115

9:54 AM No Comments

Assalamualaikum semua, Apa khabar? hari rasa penat sangat sebab semalam seharian berjalan di Melaka. Apa yang ada dengan angka 3,737,115 ? itulah  global rank yang alexa bagi dekat aku. Aku tak kisah pon, sebab aku tulis blog just for fun !. 

Sebenarnya, bagus juga ada Alexa global rank ni sekurangnya kita tahu ade orang baca atau tidak blog kita ni. Kepada yang nak check your global rank please go to alexa site or Click here.

Baiklah kawan--kawan semua, nanti saya update tentang seharian jalan-jalan di melaka. Assalamualaikum. 
Read More...


Pencuci mulut luar biasa

8:32 AM No Comments

MARANG - Hasrat seorang mekanik untuk menikmati betik yang ditanamnya sebagai pencuci mulut selepas makan tengah hari terbantut setelah mendapati buah tersebut luar biasa.

Azhar Mohamed, 40, dari Bukit Payong, di sini, berkata, ketika betik itu dibelah dua, dia terkejut kerana mendapati  ada sebiji lagi buah betik di dalamnya yang berwarna putih berukuran empat sentimeter panjang berada di dalam buah tersebut.

“Melihat keadaannya yang luar biasa, saya batalkan niat untuk makan betik ini,” katanya.

Katanya, ini adalah kejadian pertama dialaminya selepas menanam pokok tersebut beberapa tahun lalu.

Menurut bapa kepada empat anak ini, pokok betik tersebut ditanamnya di belakang rumah dan tidak menyangka ia akan mengeluarkan buah seperti itu.

“Sehingga semalam, saya masih simpan betik ini di dalam peti sejuk dan tidak berhasrat untuk memakannya kerana buah betik ini memang lain daripada yang lain, malahan biji di dalamnya juga sedikit sahaja.

“Bukan senang dapat buah betik sebegini dan mungkin saya akan menyimpannya,” katanya.

Sumber : http://www.sinarharian.com.my
Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger