Sunday, February 23, 2014

Nur Fathia buat hal di London? | Nur Fathia Abdul Latiff 2014

9:50 AM 2 comments

Cakap salah, tidak cakap pun salah... Raja tahu pastinya si cantik, Nur Fathia Abdul Latiff akan sentap dengan teguran ini, tapi Raja bukan mahu mengguris hati dan perasaan Fathia. Raja sekadar memberi teguran ikhlas.

Raja rasa tindakan Fathia sedikit keterlaluan ketika berada di kota London, bagi menjalani penggambaran episod akhir drama bersiri popular di TV3, Ariana Rose, bulan lalu. Mungkin Fathia tidak perasaan, mungkin juga buat-buat tidak tahu atau tidak faham...

Episod akhir drama Ariana Rose arahan Raja Ahmad Alauddin bukan saja menjalani penggambaran sekitar London, malah turut singgah ke Bath dan Brighton. Semuanya kelihatan indah di mata, tapi tidak begitu indah di jiwa mereka yang bekerja di sebalik tabir...

Cerita berlaku di sebaliknya hanya team produksi Pena Creative Pictures Sdn Bhd saja yang tahu. Raja tahu kebanyakannya ‘makan hati’ dengan sikap dan kerenah Fathia. Beberapa kejadian berlaku depan mata ketika Raja bersama mereka selama 10 hari di UK.

Khabarnya, sejak mula penggambaran drama Ariana Rose lagi, Fathia didakwa...

Berita lanjut dapatkan akhbar BH hari ini.

Sumber : http://www.bharian.com.my/
Read More...


Telur tiruan daripada tumbuhan

9:39 AM No Comments

San Francisco: Sejenis telur tiruan diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan bakal menembusi pasaran global selepas firma Amerika Syarikat (AS) yang dibiayai lelaki terkaya di Asia mendedahkan perkara itu.

Ia bakal menggantikan telur dalam semua termasuk pembuatan kek hingga mayonis tanpa memerlukan seekor ayam untuk menghasilkan pengeluarannya.

Produk keluaran Hampton Creek itu sudah dijual di Whole Foods di California dan kini firma yang dibiayai oleh lelaki terkaya Asia, Li Ka-shing serta pengasas bersama Yahoo, Jerry Yang, merancang untuk menembusi pasaran dunia.

Perjanjian dengan 500 syarikat

Malah syarikat terbabit dikatakan sudah menandatangani perjanjian kerjasama dengan 500 syarikat termasuk pengeluar dan peruncit makanan terbesar dunia.

“Teknologi membolehkan semua untuk mendapat lebih banyak pilihan untuk masa depan bersama yang lebih baik,” katanya.

“Untuk memenuhi semua permintaan penduduk dunia yang semakin bertambah, kita perlu lebih efisyen, lebih mesra alam sekitar dan lebih berkualiti serta banyak pilihan.
Ketua pegawai eksekutif, Hampton Creek dan pengasas, Josh Tetrick berkata, kita hidup ketika pilihan tidak sihat adalah murah dan mudah, manakala pilihan sihat adalah mahal dan sukar.

“Sasaran kami sentiasa untuk membina sebuah syarikat yang menghasilkan makanan sihat dan mudah didapati kepada sesiapa saja.

“Menyelesaikan masalah itu bermakna menyelesaikan masalah kebanyakan orang ramai bukan hanya mereka yang mampu untuk membayar AS$5.99 bagi telur organik,” katanya.
Idea Tetrick adalah untuk mencari campuran tumbuh-tumbuhan yang senang tumbuh, apabila dicampur bersama dengan betul, meniru rasa, nilai khasiat dan kegunaan memasak bagi sebiji telur.

AGENSI

Sumber : http://www.bharian.com.my/
Read More...


Drama Festival Kuala Lumpur 2014 | Keputusan Penuh Drama Festival Kuala Lumpur 2014

9:04 AM No Comments

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Semalam telah berlangsung Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur (2014). DFKM 2O14, mencalonkan Drama-drama yang Popular sepanjang tahin 2013. Drama " Love you Mr. Arrogant " di angkat sebagai Drama pilihan bagi tahun 2013. 

Di bawah ialah senarai penuh pemenang Anugerah Drama Festival Kuala Lumpur 2014 : 

  • Drama Pilihan - Love You Mr Arrogant
  • Pelakon Lelaki Pilihan - Azlee Khairi (Love You Mr. Arrogant)
  • Pelakon Wanita Pilihan - Nur Fathia (Diandra)
  • Pengarah Drama Pilihan - Raja Ahmad Alaudin (Sebenarnya Saya Isteri Dia)
  • Penulis Skrip Drama Pilihan - Mufid Suhaimi (Dalam Setiap Sujud)
  • Barisan Pelakon Pilihan - Sebenarnya Saya Isteri Dia
  • Pasangan Serasi Pilihan - Zara Zya & Azlee Khairi (Love You Mr. Arrogant)
  • Drama Pendek Pilihan - @Veedo.my (Singh Susu)

Tahniah kepada semua pemenang. 
Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger