Sunday, May 4, 2014

#MYAIRRACE | RED BULL AIR RACE: PUTRAJAYA 17 – 18 May 2014, Putrajaya, Malaysia

7:00 PM No Comments

#MYAIRRACE

The third race on the 2014 World Championship calendar will see the pilots descend on Putrajaya. Built in the early 1990s, the city is located 25km south of the Malaysian capital, Kuala Lumpur. At the heart of the city is the 600-hectare man-made Putrajaya Lake which will host the aerial action and that is sure to draw a huge crowd.

Source : http://www.redbull.com
Read More...


Samsung diarah bayar Apple RM390 juta

11:05 AM No Comments

SAN JOSE, CALIFORNIA – Samsung telah diarahkan membayar RM390 juta kepada Apple oleh mahkamah Amerika Syarikat (AS) kerana mencabuli dua paten telefon pintar milik Apple, lapor Reuters.

Dalam perbicaraan di Mahkamah Persekutuan, Apple menuduh Samsung mencabul paten ciri-ciri telefon pintar termasuk pencarian universal sementara Samsung menafikannya.

Semalam, mahkamah membuat keputusan pembuat telefon pintar Korea Selatan itu telah mencabuli dua paten Apple.

Apple dan Samsung telah melalui jalan undang-undang untuk tiga tahun dan pembuat iPhone itu telah mendapat RM3,038 juta dalam perbicaraan pada 2012 tapi Apple gagal meyakinkan mahkamah untuk mengeluarkan perintah injuksi kekal terhadap penjualan telefon Samsung di AS.

Kes terkini ini melibatkan lima paten Apple yang tidak termasuk dalam perbicaraan 2012 yang meliputi ciri-ciri seperti ‘slide-to-unlock’ dan teknologi enjin carian

Sumber : http://www.sinarharian.com.my
Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger