Friday, February 28, 2014

Semakan Senarai Nama PLKN | Penempatan Secara Online dan SMS Terkini

5:55 PM 1 comments

Semakan senarai nama peserta dan penempatan Program Latihan Khidmat Negara PLKN terkini yang terpilih secara Online dan SMS.

Semakan senarai nama peserta PLKN dan Penempatan  terkini secara online boleh layari  http://apps1.khidmatnegara.gov.my

Semakan melalui SMS

       Taip: PLKN SEMAK  <No KP anda> Hantar ke 15888
          *Setiap mesej yang dihantar akan dicaj RM0.15. Setiap mesej yang diterima akan dicaj RM0.20

Semakan penempatan melalui SMS

       Taip: PLKN KEM <No KP anda> Hantar ke 15888

          *Setiap mesej yang dihantar akan dicaj RM0.15. Setiap mesej yang diterima akan dicaj RM0.20


Read More...


Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia (KDR1M)

5:46 PM No CommentsLebih 10 juta rakyat akan menerima Kad Diskaun Rakyat 1Malaysia (KDR1M) yang akan menawarkan diskaun dari 10 hingga 50 peratus di kedai-kedai dan perkhidmatan terpilih di seluruh negara.

Timbalan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Maglin Dennis D'Cruz berkata, sehingga kini lebih 4,500 peniaga bersetuju menawarkan diskaun itu untuk kegunaan semua lapisan masyarakat dan menjangka angka itu terus meningkat.

"Pada masa ini telah diwujudkan kad diskaun untuk polis, tentera dan siswa. Selepas ini kita akan keluarkan KDR1M, di mana lebih ramai rakyat Malaysia boleh menikmati diskaun apabila membeli barang keperluan mereka," katanya ketika merasmikan ibu pejabat baru Informasi Malaysia di No 30B, Jalan Diplomatik 3/1 Presint 15, hari ini.

"Melalui transformasi nasional, kejayaan demi kejayaan telah dinikmati oleh semua golongan rakyat di negara ini. Ia jelas menunjukkan bahawa hanya kerajaan BN boleh mentadbir negara ini secara sistematik dan teratur," katanya.

Sementara itu, Pengerusi Informasi Malaysia, Datuk Abd. Rahman Manan berkata, KDR1M akan dilancarkan oleh Perdana Menteri dalam masa terdekat selepas memperincikan pelaksanaan dan kriteria pemberian kad itu.

"Kami sudah mereka kad diskaun itu dan akan kemukakan kepada Perdana Menteri untuk mendapatkan persetujuan," katanya. - BERNAMA

Untuk Daftar Online Layari http://informasimalaysia.com.my
Read More...


Daftar Untuk Mendapat Rebate Smartphone RM200

5:36 PM 1 comments

Jemaah Menteri telah bersetuju agar belia berumur 21 hingga 30 tahun berpendapatan RM3,000 ke bawah boleh membeli apa jua jenis telefon pintar dengan rebat RM200 yang diumumkan kerajaan.

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dalam satu kenyataan di sini, berkata perkara itu diumumkan Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim selepas mempengerusikan mesyuarat pasca kabinet kementerian tersebut Rabu.

Pemberian rebat RM200 itu dilaksanakan di bawah Pakej Komunikasi Belia (PKB) selaras dengan ucapan Belanjawan 2013 yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada September lepas.

Menurut kenyataan itu, pelaksanaan skim tersebut ialah atas prinsip 'siapa cepat dia dapat'.

Tujuh syarikat telekomunikasi yang melaksanakan skim PKB di bawah koordinasi SKMM adalah Celcom, Clixster, DiGi, Maxis, Tune Talk, U Mobile dan YTL Communications.- Bernama

Syarat kelayakan permohonan pakej Komunikasi Belia ( Rebate RM 200 )
  • Warganegara Malaysia yang berumur di antara 21-30 tahun pada tarikh memohon;
  • Pendapatan bulanan adalah RM3,000 dan ke bawah;
  • Model telefon pintar 3G yang ditawarkan (Terkini: Harga maksima Tiada Had);
  • Untuk langganan baru dan sedia ada pakej jalurlebar; dan
  • Satu telefon hanya untuk satu belia

Layari https://komunikasibelia.skmm.gov.my/ untuk pendaftaran

Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger