Thursday, January 26, 2012

Bangunan 20 tingkat runtuh di Brazil

9:49 AM 1 comments


Assalamualaikum,.... ya allah.. lindungilah hambamu ini dari sebarang kecelakaan ... pagi2x td aku tebaca berita ni .... adakah ini amaran dari allah, peringatan atau musibah yg menimpa warga brazil... Musibah in berlaku di RIO DE JANEIRO, menurut berita ini ,  Sebuah bangunan 20 tingkat di tengah Rio de Janeiro runtuh, awal hari ini dipercayai akibat letupan dengan dua orang dilaporkan cedera setakat ini. 

Menurut berita ini lagi, Seorang lagi pekerja penyelamat berkata, beberapa pekerja pembinaan yang berada di dalam bangunan juga dilaporkan terperangkap.Ketika ini, berpuluh anggota penyelamat dan pegawai perubatan berada di kawasan runtuhan. Kejadian awal pagi ini yang dilaporkan mencetuskan panik di sekitar kawasan berkenaan selepas kedengaran beberapa letupan.

Read More...


Forum Seks kena serbu

9:11 AM 1 comments

Assalamualaikum... satu forum seks telah di serbu ? ish2x... ape nak jadi la.... ianya berlaku di ipoh,  Jabatan Agama Islam Perak (JAIPk), semalam menyerbu sebuah banglo di sini yang dijadikan lokasi forum kempen Rasulullah Tokoh Seks Suci Islam oleh Kelab Taat Suami (KTS) yang didakwa dianjurkan sempena sambutan Maulidur Rasul.......


Baca lagi di Berita Harian OnlineRead More...


Hukum membenci seseorang

8:39 AM 3 comments
Assalamualaikum.... semua chat ka ? kali nak cerita sal hukum membenci seseorang ? pernah terfikir x apa hukumnya.... hehehe... mai cek nak habaq, saya dpt info ni dari ustaz azhar idrus.... hukum membenci seseorang adalah BERDOSA jika bukan kerana Allah...Sepertimana yg kita tahu....kita di larang daripada memiliki sifat2x yg x baik...... kita sentiasa di seru  untuk melakukan kebaikan dan mempunyai sifat2x yg terpuji....mencontohi sifat rasul saw.... Oleh itu sapa2x yg benci kepada seseorang sila kurangkan tahap kebencian itu lama kelamaan mungkin ianya akan lenyap dengan sendirinya.. Insyallah...

Tak tahu ? Jom tanya ustaz ...
Read More...


Kita Hanya Insan Biasa

8:22 AM 2 comments


Alhamdulillah... indah sungguh pagi ini... masih di beri nafas untuk hidup.... harap dpt melakukan pekara yg baik2x saja hari ini..... Sentiasalah berdoa memohon keampuanan allah... sentiasalah meingati allah s.w.t...  Jika kita ingat allah , allah akan ingt dekat kita....  Kita hanya insan biasa yg mmpu berdoa, memohon petunjuk dan pertolongan allah.. 


Read More...


Tiada Kepalsuan Copyright © 2013
Powered by Blogger